Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Optionmaster

    Dobrodosao nazad Cartman! Ne znam gdje si nasao podatak o planiranih 5% interesa? Fedsi uvijek naglasavaju da NI SAMI NE ZNAJU DO KADA CE DIZATI interese tj da REAGIRAJU na pokazatelje u ekonomiji od tjedna do tjedna, od mjeseca, do mjeseca. Vjerovao ili ne oni i kad dodju na sastanak nekad nisu sigurni sta ce se dogoditi (jer svi glasaju, kako si i napisao u unosu, pa samo mogu znati za sta ce ONI osobno, dakle svako od njih) glasati ali ne sa sigurnoscu ishod (iako u zadnje vrijeme ga je lako pogoditi). Dakle VJERUJE SE da ce fedsi dizati do 4.50 ili 4.75 ali NIJE SIGURNO, moze biti vise, moze biti manje, ovisno o POKAZATELJIMA (povratna informacija) koji nakon toga dolaze iz ekonomije!Onaj veliki RALLEY koji cekas mogao bi ti se i ostvariti ako Market NANJUSI da je kraj dizanja blizu (recimo unutar nekoliko mjeseci od sada) a to ce se SAMO DOGODITI ako su vecina pokazatelja za iduce mjesece anti-inflatorna (nezaposlenost, CPI, cons confidence i sl) ...

    avatar

    02.11.2005. (03:50)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Hvala, uvijek sam bio tu negdje, i redovito citao tvoje unose, ali nisam stigao sjesti u miru bar 15min i napisati nesto. Podatak od 5% je stigao od analiticara bliskih FED-u, bar su tako prenjeli svi, od reutersa, preko abc newsa, morningstara do yahoo-a, navodno svih 12 su glasali za UP, neki predlagali izravnih 4.5%, odnosno, kako pise i u tvom unosu, na 4.5% ili 5% ce sagledati situaciju i odluciti sto dalje. Po ovom sto se trenutno moze vidjeti, 4.5% je sigurno, tj. 99% sigurno, u ovakvim stvarima i politici uvijek treba ostaviti 1% mogucnosti da se stvari promjene zadnji trenutak. :)

    avatar

    02.11.2005. (10:24)    -   -   -   -  

  • rosso.bianco.black.®

    je li do polovice sljedeće godine bolje ulagat u euro € ili us$?

    avatar

    02.11.2005. (15:51)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Prema svim pokazateljima, u $, ipak, nemoguce je znati, osobno ne bih ulazio u takva ulaganja, mislim da je cak i ulaganje u stednju na banci isplativije.

    avatar

    02.11.2005. (16:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...