Dobro Ti jutro i hvala za ovaj beli zanimljivi i poucni post... Veoma volim caj od sipaka, ali je to manje, drugacije voce... No znam i za sipak na Tvojim slikama, ima ih i u Stocu... kao i divne, slatke smokve, mnjammm... :))) "Budite mirni ili ću ubrat šipku!" sto se toga tice, ta metoda mora da je siroj Hrvatskoj bila u modi, i izgleda da jos nije 'umrla'... Prije rata, na igralistu ovdje u Njemackoj, cesto bi s nama bila jedna baba s unucima, Hrvatica, i znala bi cesto da ima takvu malu grancicu u ruku... I cim god bi njeni unuci nesto radili sto ne bi - prema njoj - trebali uraditi, odmah im je masuci tom grancicom prijetila, a vala i cesto upotrijebila... Na moje zacudjeno pitanje objasnila mi je da to samo na kratko 'pece' i da, sto je haman jos vaznije, od te batine ne bi ostala ni maznica na tijelo dijeteta... Nema sto nema... Taman mi ponovo lebdi slika te vec doista stare, pomalo grbave babe pred ocima kako trci iza djecaka a jedva da ih uhvati :)))) Srdacan Ti vikendski voZdric moj :)))
29.10.2005. (10:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odlican post.Mozes naci na nasem blogu post u kome Borut pise o mojoj prehrani. Ja trebam, na preporuku lijecnika, svaki dan pojesti jedan sipak i to ne sladjun, nego, ima ovdje nesto izmedju njega i ljutoga. Osim toga u kuhanju uportebljavam sirup od sipka, fotografiju cemo staviti kod nas, a link na tebe.Inace, molit cu te za recept, nacin pripremanja dzema, marmelade sto si nam dala. Odlicnog su okusa, nestale su vec na nasem odmoru.Odlicno su se slagale sa palacinkama moje mame, a cijelo drustvo se divilo tvojoj umjesnosti.Kako ovdje ima svog moguceg i nemoguceg voca i ja bih se malo "igrala". Mozda mi sto i uspije.
29.10.2005. (15:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
miho
samo sto mogu rijet: predivno. posebno me je odusevio tvoj zapis o ordjinalima. i ja sam ih poznavo. jos su tu bili i frano mis / pero posro / sipak.
gdje su ta lijepa vremena?
29.10.2005. (18:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
predivan post, no nažalost vidljiva mi je samo jedna fotografija... ima ih različitih sorata zabavnih imena kao Konjski zub, Kara Mustafa, Glavaš... negdje ga nazivaju i mogranj, no ne znam zašto; ali znam da je bio u zalihama moreplovaca koji su išli na daleki put kako bi izbjegli skorbut... pozdrav:-)
01.11.2005. (13:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
M.H.Švabica
Dobro Ti jutro i hvala za ovaj beli zanimljivi i poucni post... Veoma volim caj od sipaka, ali je to manje, drugacije voce... No znam i za sipak na Tvojim slikama, ima ih i u Stocu... kao i divne, slatke smokve, mnjammm... :))) "Budite mirni ili ću ubrat šipku!" sto se toga tice, ta metoda mora da je siroj Hrvatskoj bila u modi, i izgleda da jos nije 'umrla'... Prije rata, na igralistu ovdje u Njemackoj, cesto bi s nama bila jedna baba s unucima, Hrvatica, i znala bi cesto da ima takvu malu grancicu u ruku... I cim god bi njeni unuci nesto radili sto ne bi - prema njoj - trebali uraditi, odmah im je masuci tom grancicom prijetila, a vala i cesto upotrijebila... Na moje zacudjeno pitanje objasnila mi je da to samo na kratko 'pece' i da, sto je haman jos vaznije, od te batine ne bi ostala ni maznica na tijelo dijeteta... Nema sto nema... Taman mi ponovo lebdi slika te vec doista stare, pomalo grbave babe pred ocima kako trci iza djecaka a jedva da ih uhvati :)))) Srdacan Ti vikendski voZdric moj :)))
29.10.2005. (10:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
linus.broj.dva
uh, ovaj sladoled od vanilije sa sirupom od sipka dobro jako zvuci, njam! i super je post, odlicno si napisala, jako je poucan... svaka cast!
29.10.2005. (11:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borut
Odlican post.Mozes naci na nasem blogu post u kome Borut pise o mojoj prehrani. Ja trebam, na preporuku lijecnika, svaki dan pojesti jedan sipak i to ne sladjun, nego, ima ovdje nesto izmedju njega i ljutoga. Osim toga u kuhanju uportebljavam sirup od sipka, fotografiju cemo staviti kod nas, a link na tebe.Inace, molit cu te za recept, nacin pripremanja dzema, marmelade sto si nam dala. Odlicnog su okusa, nestale su vec na nasem odmoru.Odlicno su se slagale sa palacinkama moje mame, a cijelo drustvo se divilo tvojoj umjesnosti.Kako ovdje ima svog moguceg i nemoguceg voca i ja bih se malo "igrala". Mozda mi sto i uspije.
29.10.2005. (15:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
miho
samo sto mogu rijet: predivno. posebno me je odusevio tvoj zapis o ordjinalima. i ja sam ih poznavo. jos su tu bili i frano mis / pero posro / sipak. gdje su ta lijepa vremena?
29.10.2005. (18:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pixy
baš sam ih neki dan jeo - fantastični su ove godine - stvarno super
29.10.2005. (21:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Nar obožavam, često si ga priuštim i ovdje. Tu košta kao malo zlato, ali se isplati :))
29.10.2005. (23:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brancin
u nas su se isto uvik susili sipci po sufitu - ako bi nedajboze koga uvo zabolilo.. pozdrav :)
31.10.2005. (13:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jagode
predivan post, no nažalost vidljiva mi je samo jedna fotografija... ima ih različitih sorata zabavnih imena kao Konjski zub, Kara Mustafa, Glavaš... negdje ga nazivaju i mogranj, no ne znam zašto; ali znam da je bio u zalihama moreplovaca koji su išli na daleki put kako bi izbjegli skorbut... pozdrav:-)
01.11.2005. (13:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lola Walser
Predivne su ti slike!
09.11.2005. (19:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...