Komentari

demijan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • nema me

    odgovor na sva tvoja pitanja je jednostavan: ti si dobar roditelj, neki su manje uspješniji od takvih roditelja kao što si ti, a neki su upravo grozni. pitanje je samo kako roditelj tretira to dijete: kao teret ili kao zadovoljstvo. o tome je riječ. anajgore što se može desiti jednom djetetu/roditelju je situacija da je kao dijete, dok raste, svega toga pogrešnoga svjestan, a onda kad postane roditelj iste te greške ponavlja na svom djetetu. to su naslijeđeni obrasci. sretan onaj tko se tome otrgne!

    avatar

    23.10.2005. (10:07)    -   -   -   -  

  • Friva

    Dok je jedno dijete onda imaš "kontrolu", ali kada ih je dvoje...stvari se odjednom samo dogode. Tako smo vadili štipaljke iz videa ili mlađa se popela na muzičku liniju...Koliko stvari držali pod kontrolom uvijek nas iznenade. Što se tiče parka, isti pristup imam i moja djeca nisu sputana, ne boje se. Vidjela sam neku djecu da sva uplašeno trče kada ih roditelji zovu. Vidim strah. Kod mojih to ne vidim iako bih nekada htjela da me se malo boje jer ima i ozbiljnih stvari na koje ih moram upozoriti. Mislim da dobro promišljaš...

    avatar

    23.10.2005. (13:53)    -   -   -   -  

  • Montero

    Hajde da se ukljkučim kao tata ovog malog vražička. Ponosan sam na svoju suprugu, Demovu mamu. Baš nisam htio reći "ženu" već suprugu - to mi je nekako ... pravi izraz, jer, osim na kolodvorima, nisam vidio da se pruge razdvajaju. Mislim da roditelji dosta pate na "higijenu", "prljave ruke", "mogao bi..." i štošta drugo, a zaboravljaju da, nakon maminog mlijeka, kojim dobiju prvu zaštitu, zapravo ostaju sami kao organizam i trebaju steći imunitet. Jest, slažem se, treba paziti na higijenu, no kako steći otpornost ... kako steći iskustvo .. kako steći išta od toga ako se s time ne dođe u doticaj. Mi smo tu da mu pomognemo shvatiti što se desilo, da ga usmjerimo ka nekom "njegovom zaključku", no baš do toga - "njegovog zaključka", ma o čemu se radilo - treba doći sam. Tako će sam znati i naučiti što je dobro, a što loše, gdje je opasnost, a gdje ne. Prvo uz neprestano traženje našeg mišljenja, a onda sve manje. Tako mu se pomaže naučiti savladati prepreke. Sad je to, npr. tobogan, a kasnije ... ajoj ... svašta. Zato, makar nisam, zbog obaveza, tako često sa njima u tim situacijama, kao da jesam. Tako treba rasti, tako treba stjecati iskustva malo biće, koje će, danas-sutra, biti veliko i znati će se snaći i bez mame i tate, no kao da nas je pitao. :-)

    avatar

    23.10.2005. (22:34)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    Taman ja i pazio ne znam kako, moj Goldić uvijek nađe blata, pa i u sušnoj godini.

    avatar

    24.10.2005. (10:18)    -   -   -   -  

  • zlatni prsti

    ma dobro je prošlo,moj je izveo da je monitor bio naopako,nije ni pet sekundi prošlo,samo bummm tresss i gotovo, sve je dobro prošlo,ionako sam planirao novi kupiti :)))

    avatar

    24.10.2005. (10:58)    -   -   -   -  

  • rilady

    nemam još djece, ali otprilike znam o čemu govoriš, srećom ja sam bila dijete koje je radilo što je htjelo, i bilo prljavo od glave do pete i imalo padova i padova... to je jednostavno dio djetinjstva...

    avatar

    24.10.2005. (13:07)    -   -   -   -  

  • ==>RaMoNeSiCa!!

    dijete će ti biti sretno i neopterećeno,dobro radiš...

    avatar

    24.10.2005. (13:58)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    dijete će ti biti sretno i neopterećeno,dobro radiš

    avatar

    24.10.2005. (13:59)    -   -   -   -  

  • Darkwolf

    From vučica: Bravo za tebe! Imam četvero dijece i svi su bili aktivni u igri puni pijeska blata ali sretni. Ja sam isto tako imala normalne roditelje i isto se tako igrala.Najgore mi je u parku kad klince odvlaće od pijeska kao uprljat će se pa možda je tu prošao pas itd. A imamo ogroman veliki pješčanik kojem redovito mjenjaju pijesak. Moji najmlađi su sad 9 i 10 god. i najljepše im je raditi garaže za autiće, parkinge itd.I to ih ima po dvadesetero u pješčaniku i tak su sretni.

    avatar

    24.10.2005. (14:12)    -   -   -   -  

  • darchi

    nemam dijete pa ne mogu baš komentirati,ali nadam se da ću jednog dana imati djecu i da ću biti upola dobra mama kao ti..inače studiram predškolski odgoj pa se iskreno nadam da će mi i to pomoći u odgoju djece... uglavnom,baš mi se činiš ko super mama :)

    avatar

    24.10.2005. (18:41)    -   -   -   -  

  • trill

    A kad će se uprljati ako ne kao djeca? :))) Nema igre ako se mora paziti na odjeću. Velika stvar, zato i postoje veš mašine :))) Djeca moraju imati svoju slobodu, makar u igri...A kako su neki roditelji čudni vidjet ćeš kad Demi krene u vrtić ili kasnije u školu. Neki od njih su popravo glupi, nadam se da me ne čitaju :))))

    avatar

    25.10.2005. (10:06)    -   -   -   -  

  • praktikum

    mogu mislit' kakva će ta djeca biti kad odrastu: isfrustrirana, iskompleksirana, reaktivna, nekreativna...ufff...:)))

    avatar

    26.10.2005. (12:22)    -   -   -   -  

  • dva

    odličan post :))

    avatar

    26.10.2005. (15:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...