Komentari

jelek.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • dijamantic

    Uiiii, ja ću prvi :-) (idem sad poslat, da me netko ne pretekne, pa ću nešto pošteno napisati) Hi hi hi :-)

    avatar

    13.10.2005. (18:49)    -   -   -   -  

  • dijamantic

    Mudro je pokušati upijati znanja drugih, kao što ti činiš... Naivno je misliti da će ti ljudi znati odgovoriti na ova tvoja pitanja... a glupavo... to je kad nikog ne kužiš o čemu govori... he he he, jelek, baš si ludica, dobrica i mudrica... šta si ono po horoskopu? strijelac možda? (znam da oni jako vole promišljati i filozofirati) :-) Pusa i zagrljaj i tebi :-)

    avatar

    13.10.2005. (18:58)    -   -   -   -  

  • Vitezica Lutalica

    Pa na pitanje dali čovjek može biti malo glup i naivan, a opet mudar, odgovor je:da. Imaš jednu prekrasnu priču o tome: Ivanuška Budaluška. On je bio prostodušni i pomalo priglup momak, ali čista i neiskvarena srca. Njegova mudrost je dolazila iz čistoće srca jer ga je ona držala u vezi sa općim arhetipom mudrosti koji čuči u svima nama, a pristup mu imaju samo iskreni i naivni čija su srca poput dječjih. Zato veliki mudraci i govore da treba biti naivan poput djeteta, jer djete u svojoj naivnosti i čistoći gleda svijet drugačijim očima. Svoje postojanje shvaća na jednoj drugoj razini, bez pitanja i nedoumica, uživa u tome što ono jednostavno "jeste", a ne u pitanjima zašto ja jesam, što je normalno za razvoj svijeti. Zen budisti pomoću svojih koana pokušavaju dostići u stvari stanje svijeti kakvo je kao kod tek malenog djeteta, ali tema je preopširna za ovdje izlagati. Veliki pozdrav!

    avatar

    17.10.2005. (12:56)    -   -   -   -  

  • JJ

    "dobar i glup ista je stvar tu nista promijenit ne mogu..." gibo.. :)))

    avatar

    17.10.2005. (14:48)    -   -   -   -  

  • ŠKORPION12

    hm... NAIVAN bi bio čovjek koji je "neumjereno dobar" čovjek koji zbog dobrote (prema nekome) zaboravlja na svoje stavove, principe, dostojanstvo... GLUP čovjek je čovjek koji ne zna odmjeriti situaciju i postaviti se kako treba. To je nešto nalik čovjeku koji živi - da ne gleda, ne čuje, ne osjeća... PUSA!

    avatar

    17.10.2005. (15:05)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Pa ja sam silno naivna ali sumnjam da sam glupa, a mudra sam samo ponekad, naravno ;)))

    avatar

    17.10.2005. (19:35)    -   -   -   -  

  • praktikum

    tja, postoji Božja ludost, čovječja "mudrost" i blabla, sve u svemu kako stvari stoje bolje je biti naizgled glup i sretan, nego superpametan i nesretan, kaj ne? :))) napisala ti u mailu:)

    avatar

    18.10.2005. (11:52)    -   -   -   -  

  • ˇˇLegoˇˇ

    ua cujes jelenko moja...Kazu da glupi (ai inaivni) ice na svom iskustvu a mudri na tudjem ;)...

    avatar

    18.10.2005. (21:35)    -   -   -   -  

  • wannabe spisateljica

    hmm, mudrost je kad osoba zna svoje znanje primjeniti na pravi način, glup čovjek je... hm ... ne znam, jednostavno glup, a naivan ne mora biti glup već samo brzoblet u vjerovanju drugima. a sad, spoj svih triju osobina... da o tome razmislim trebala bih prvo malo odspavat... :) a ionako neću reć ništa pametno, bolje da samo pozdravim i odem :) dakle... pozdrav :)

    avatar

    18.10.2005. (22:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...