Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • radi

    avatar

    13.10.2005. (10:14)    -   -   -   -  

  • "u čijim se dokumentima još uvijek uporno rabi samo jedno, nelegalno i nepostojeće, ime za naš grad, odnosno općinu" - Slazem se da svi koristimo legalno ime: Gornji Vakuf - Uskoplje. Pitanje za autora bloga i ostale: Zar je ime Uskoplje legalno?

    avatar

    13.10.2005. (10:25)    -   -   -   -  

  • j

    ovdje se, ako, nepotpisani, nisi primjetio inzistira na upotrebi službenog imena u službenim dokumentima i u službenoj komunikaciji općinskih, županijskih, federalnih i državnih institucija i organa vlasti. naravno da nitko ne može zabraniti, recimo nekome iz šeste da svoj blog ili svoje web stranice nazove gornji vakuf ili nekoga sa zečaja da svoje stranice naziva uskoplje. nikome pametnom to ne može smetati, ali treba i mora smetati svakoga da se na, recimo, službenim stranicama suda, policije ili općine koristi nelegalno odnosno nepostojeće ime pa bilo ono jedno ili drugo.

    avatar

    13.10.2005. (10:38)    -   -   -   -  

  • Ocekivao sam slican komentar. Moze se stranica ili blog zvati kako hoces ali nemoze se reci npr. Danas je u Uskoplju ili danas je u Gornjem Vakufu ... Zar i to nisu nepostojeća mjesta ili gradovi. Ili: Još jedan organizirani prijevoz u Uskoplje? Mislim da cak ni Slobodna Dalmacija nikad nebi objavila nesto kao: "Za Uskopljane koji zive u Zagrebu bit ce organiziran prijevoz u njihovo rodno mjesto 15.10. zbog glasovanja za nacelnika Opcine Gornji Vakuf - Uskoplje". Morate priznati da bi ovakva informacija zvucala poprilicno konfuzno.

    avatar

    13.10.2005. (11:50)    -   -   -   -  

  • Ocekivao sam slicnu reakciju. U pravu si da svako moze dati ime svojoj stranici ili blogu. U skladu s gore napisanim komentarom nemoze se reci npr.: Danas je u Uskoplju ili danas je u Gornjem Vakufu ... Jer je prema Sporazumu, koji je vec citiran na blogu, opcina i naseljeno mjesto Gornji Vakuf promijenili ime u Gornji Vakuf – Uskoplje. Sta mislis o npr. slijedecoj vijesti: Uskopljanima koji zive u Zagrebu bit ce osiguran besplatan prijevoz u njihovo rodno mjesto kako bi glasovali za nacelnika Opcine Gornji Vakuf – Uskoplje. Morat ces priznati da je konfuzno. Ovakvo nesto nebi objavila ni Slobodna Dalmacija :). U svakodnevnom govoru moze se koristiti svasta ali zvanicno i javno ne.

    avatar

    13.10.2005. (12:13)    -   -   -   -  

  • j

    očito se nismo razumjeli, odnosno nisam u prvi mah razumio što spočitavaš autoru/ima ovoga bloga, a onda nisi ni ti mene razumio. ja samo hoću reći da ću ja naš grad uvijek nazivati jedino i samo uskoplje, a neko će drugi vjerojatno isti taj grad nazivati (i pisati mu ime itd) samo i jedino gornjim vakufom. no granica takve upotrebe strogo je određena: u službenoj komunikaciji treba se upotrebljavati jedino i samo službeno ime ovoga grada/općine, a to je trenutno gornji vakuf - uskoplje. dakle svatko pa i autor ovoga bloga može pisati rečenicu tipa: danas je u gornjem vakufu..... toliko od mene. o ostalom neka uostalom govore autor/i ovoga bloga.

    avatar

    13.10.2005. (12:50)    -   -   -   -  

  • Ma hajde nek' smo mi zivi, zdravi i debeli HEHEHE a valjda cemo u ovoj nasoj 'ebenoj opcini imati bar za prezivjet, bez obzira kako se ona zvala. Samo me nervira sto se stalno potencira proslost, i to samo jedan pogled (uh, sto i ja nekad serem) a nema nigdje price o napretku (ne o bratstvu i jedinstvu) i poboljsanju zivotnih prilika. Eto nedavno sam se iznenadio na promociji Karate kluba "Sloga". Ocekivao sam "jednonacionalni" kad ono nije. Bosnjaci i Hrvati iz nase opcine i Prozora - Rame nasli zajednicki interes u odgoju svoje djece i to je tro. Zajedno treniraju, takmice se (a imaju i osvojenih nagrada podosta) ... Opet kazem nisam ja za bratstvo i jedinstvo nego je to dobra primjer kako se kod zajednickih interesa zaborave neke gluposti iz sadasnjopsti i proslosti. Svakako ce se neke naredne generacije smijati ovima koje se vodile rat. 'ebes rat, politiku ... Treba zivjeti ovdje. A kako smo krenuli neznam od cega? Bio sam u prilici obici desetak opcina u nasem okruzenju u proteklih nekoliko dana. Svi nesto rade, uredjuju, masa nekih projekata, obnove ... a kod nas!? Politicari gledaju samo svoju guzicu. Vidis sada u predizbornim skupovima svasta se obecava i priziva proslost kako bi pridobili glasove "svog" naroda a poslije ...

    avatar

    13.10.2005. (13:47)    -   -   -   -  

  • mirotvorac

    tako je ti sa zadnjem komentarom! JEBO RAT I MRZNJU ZIVLA LJUBAV I MIR!

    avatar

    13.10.2005. (16:09)    -   -   -   -  

  • Uskopljak

    Joj ovih svaba sto se ne drze zakona. Kliknem na vrijeme pise: " Gornji Vakuf (Bosnien-Herzegowina)" Majku im njihovu...

    avatar

    19.10.2005. (22:57)    -   -   -   -  

  • svabica

    hajdte boni,gornji vakuf-uskoplje.o imenu razbijate glavu,nek je narod ziv i zdrav,u slozi i miru.svi smo pred bogom isti zivjelo mir i jedinstvo!

    avatar

    03.09.2006. (15:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...