Komentari

normanbates.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • ..::kutak za mene... moje utociste::..

    jel u tom filmu glumila Cher? ili ja ciljam na neki slican film?

    avatar

    06.10.2005. (18:29)    -   -   -   -  

  • Norman Bates

    Nije. Taj film na koji ti misliš zove se "Maska" i režirao ga je Peter Bogdanovich:)

    avatar

    06.10.2005. (19:09)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    gledala sam čovjek slon,crno bijeli,davno...ovaj tvoj je neka nova verzija mislim

    avatar

    06.10.2005. (23:05)    -   -   -   -  

  • azizam

    Mislim da sam ga gledala, pošto mi ta maska izgleda poznato. Ali nisam sigurna. Nov blog? Danas nešto otvaram samo nove blogove, ne znam kako mi uspeva.

    avatar

    06.10.2005. (23:44)    -   -   -   -  

  • freestyler

    nekada davno sam ga gledao, u kinu naravno, ali kao i svaki dobar film bilo bi ga zgodno pogledati još koji puta, ne znam da li postoji u videotekama, u svakom slucaju samo naprijed ... uzivaj ....:))))

    avatar

    07.10.2005. (08:00)    -   -   -   -  

  • Filmovi koji su promenili moj život

    iskreno, ni ja ne znam kako. To u filmu implicitno nije prikazano, ali lepo na početku i kraju filma piše da je film urađen po životnoj priči čoveka koji je doživeo ovu bizarnu sudbinu

    avatar

    09.10.2005. (02:09)    -   -   -   -  

  • film, barem onaj stariji je snimljen po istinitoj priči, ali NIJE ženu oplodio slon, nego je riječ o rijetkoj bolesti s kojom se čovjek rodi, a koja rezultira strašnim deformacijama

    avatar

    21.10.2005. (00:38)    -   -   -   -  

  • Filmovi koji su promenili moj život

    To i meni zvuči logičnije, ali u ovom Linchovom postoji scena na početku u kojoj se da naslutiti da su majku ovog nesretnika "napali" slonovi. Moguće da sam ja to krivo shvatio.

    avatar

    23.10.2005. (02:11)    -   -   -   -  

  • Gojine pustolovine

    @Norman Bates: Mislim da si krivo shvatio! :-) Naime, Lynch u gotovo svim svojim filmovima udara na čovjekovu psihu, a uvodne scene na neki način karakteriziraju radnju i atmosferu cijelog filma (isti je slučaj s Eraserheadom, i Mul. driv.) Sjećam se scene kad je gospodar čovjek-slona "plašio" istoga kako su mu majku silovali slonovi, i da je on zbog toga pola čovjek, a pola slon... Kako je njegova majka bila jedina svijetla točka u njegovom životu (također uvodna i završna scena), ta je spoznaja tjerala u očaj i strah nesretnika, vjerojatno do samoga ruba morala i etike. Uglavnom, ta prva scena vjerojatno prikazuje prenaglašeni strah ili noćnu moru čovjek-slona, nešto sa čim se on nije mogao nikako pomiriti, i nešto čega se strahovito bojao... Naravno, ovo je samo moje mišljenje, i ne mora značiti da je to baš tako... :-) Pozdraf!

    avatar

    26.10.2005. (19:28)    -   -   -   -  

  • Filmovi koji su promenili moj život

    @Epizoantus: Odavno nisam čuo studioznije tumačenje Lynchovog dela. Baš mi je jedan ovakav sagovornik trebao:) Mislim da nije najbitnije ko je od nas najtačnije shvatio Lyncha, već da svi podjednako uživamo u njegovom delu i pričamo o istom. Pozdraf:-)

    avatar

    26.10.2005. (20:52)    -   -   -   -  

  • Gojine pustolovine

    @Norman Bates: Ma ja sam ti lud za Lynchom i Kubrickom i još nekim redateljima, stvarno si odabrao odlične filmove (da ne pričam o Varioli Veri koja ima valjda najstrašniju atmosferu domaćeg filma, još kad se sjetim one bolnice, kako se ono zvala, Dragiša M-nešto...) :-) Samo tako nastavi, bit će mi drago raspravljati o filmskim klasicima! Pozdraf!

    avatar

    26.10.2005. (23:11)    -   -   -   -  

  • Filmovi koji su promenili moj život

    Dragiša Mišović (he,he)

    avatar

    26.10.2005. (23:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...