Komentari

draxblog.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • M i c h i

    eheh ti imas citav post o tome... Bushu je u interesu da sve Republicans ima u Supreme Court i da Republican Party dominira Congress-om, tako da bi svi njegovi amendments bili ratified... Ne samo Bush, svaki predsjednik razmislja tako, al' djavo je trenutno taj koji je u Bijeloj Kuci...

    avatar

    03.10.2005. (21:02)    -   -   -   -  

  • gawrun

    đuro je zajeban

    avatar

    04.10.2005. (01:24)    -   -   -   -  

  • R.E.

    Samo još jedan u nizu koraka prema Martial law, smanjivanju stečenih prava i stvarnom gubitku slobode pojedinca. Situacija će se vjerojatno osjetiti i na cijelom globeu. Masters of terror. @Michi - ako je nekome lakše tako shvatiti situaciju i budućnost, onda ćemo ga nazvati i tako. Pravi vragovi su dollar, gospodarski rast, deficit... :))

    avatar

    04.10.2005. (10:40)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    DAleko ce biti VAZNIJE KOGA BUSH BUDE IZABRAO ZA NASLJEDNIKA GREENSPANA nego sudca vrhovnog suda! Vrhovni sud je stvar unutrasnje politike SADa i pravosudja i kao takav NE TICE SE PUNO OSTATKA SVIJETA (ocigledno je clanak preveden iz nekih USA novina ili bloga)> Greenspanov naslijednik, sa druge strane, grmiti ce i oblaciti kamatama, monetarnom politikom US i kao takav (isto kao i Greenspan) uticati na SVJETSKU EKONOMIJU, SNAGU DOLARA (putem kamatne stope) I OPCENITO IMATI DALEKO DALEKO VECI UTICAJ od sudca koji odlucuje da li ce se tamo neki gay par moci ozeniti ili ne i da li ce Anna Nichole Smith dobiti milione svog preminulog 100godisnjeg supruga ili ne (slucaj je sad pred vrhovnim sudom USA) samo da oslikamo "cime se sve oni bave"... ha ha!

    avatar

    04.10.2005. (23:37)    -   -   -   -  

  • M i c h i

    sto se mene tice, ovo je samo dokaz da Bush prakticira Spoils Sistem...

    avatar

    05.10.2005. (03:16)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    @Optionmaster: nazalost se bojim da je ovdje u igri veci interes od odluke o abortusu i Anne Nicole Smith, Supreme Court ima veliku ulogu osim u TUMACENJU i u KREIRANJU zakona taka da je sve moguce...a za 'Alana namjesto Alana' mislim da i nije previse bitno koga ce postavit jer ce ionako postavit nekoga tko ce radit sto mu narede, tesko da ce taj donositi neovisne odluke...

    avatar

    05.10.2005. (03:29)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Upravo suprotno MONSOON! Jedan od sudaca Vrhovnog suda je NEBITNA titula, jer kao prvo NIJE JEDINI a kao drugo Tumacenje i Kreiranje US zakona UNUTARNJA JE STVAR te zemlje, ma kako se ostatak svijeta pjenio zbog toga. Vrhovni sud ne odlucuje o nicemu bitnom za ostatak svijeta (objavi rata, vanjskoj politici US itd.) a svaka zemlja ima pravo donositi zakone kakve hoce (npr. na bliskom istoku neke zemlje odsijecaju ruke za kradju, pa se niko zbog toga previse ne uzbudjuje, a kad ameri drze ratne zatvorenike malo dulje u Guantalomeu, svijet se odmah jako "brine").. Sa druge strane GReenspan i FEDSI (kako ih zovu) su NEZAVISNO TIJELO koje odlucuje o pomacima interesa i kontrakciji ili relaksaciji novcane mase i tako utice na EKONOMIJU US ali i ostatka svijeta! DA nisu nezavisni i da se ne ponasaju NEPRISTRANO u odnosu na politicke stranke na vlasti onda bi Greenspana vec davno smijenio ili demokrata (Clinton) ili koji republikanac (Bush) a sam Greenspan bi vec odavno PRESTAO dizati interese, jer to Bushu nije nikako u interesu...Mr. Greenspan je bio na celu FEDSA 19 godina i "preturio je preko glave" 4 predsjednika WIKIPEDIA:"Dr. Greenspan has served as Chairman of the United States Federal Reserve Board since August 11, 1987, and is widely expected to retire on January 31, 2006. He has been designated Chairman by Presidents Reagan, Bush, Clinton, and Bush."..

    avatar

    05.10.2005. (19:20)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    istina, ali samo je jedan Greenspan, slijedeci ce biti marioneta, barem mi se tako cini...btw. moja procjena porasta short-term rates je 4,25%

    avatar

    05.10.2005. (22:26)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    iskreno, tog se i ja bojim tj. u zelji da se na brzinu izvuce iz "gabule" u koju je odveo US tolikim deficitom (zbog rata) i sada novim problemima (uragani Katrina. Rita) i potrebom za stalnim financiranjem ogromnog duga da ne bi slucajno Bush posegnuo za starim trikom da prenapuhanom novcanom masom (tolarancijom povecane inflacije) ucini dug manje "vrijednim" (ko nekad mi u Yugi) a za to bi mu trebao neki "puppet" na mjestu Greenspana koji ce slijepo slijediti instrukcije "odozgora".. I sa te strane gledano mislim da je izbor Greenspanovog nasljednika utoliko vazniji od bilo kojeg mjesta u Bushovoj prezidenturi do sada!

    avatar

    06.10.2005. (23:13)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    apsolutno tocno iako mislim da ni izbor Supreme Court sudaca nije manje vazan s pozicije 'kontrole provedbe zakona'. Fedsi su trenutno u nezahvalnoj poziciji i mislim da je Greenspan lukavo izbjegao tu poziciju...kamate moraju ici gore jer kao sto kazes s deficitom i nakon uragana moraju nekako amortizirati novi priljev 'papira'...pitanje je samo sto ako Kina prestane kupovat Bondove, kako ce onda deficit 'korigirat'?

    avatar

    07.10.2005. (05:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...