Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Optionmaster

    Potpuno se slazem sa tobom! Upravo u toj psiholoskoj igri i lezi bit kontrarijan trejdinga! Ja sam (kao pravi kontrarijanac) u Petak lijepo sve to poslozio u svojoj glavi i skuzio da je puno veci RIZIK da market o GORE sa 10,400 (mislim rizik- da ode bez mene) nego DOLJE i zato sam usao samo u CALLove! Kada kroz par tjedana DO_J bude na 10,800 ili tu negdje, oni koji su ga kupili na 10,400 izgledace jako PAMETNI a nije stvar u pameti nego u HRABROSTI da se STRAHU pogleda u oci! Upetak su svi bili jako uplaseni a CNBC je brujao samo PESIMISTICKE VIJESTI.. Moj strike DIAM@105 imao je DUPLO VISE PUTEVA na svom strikeu nego CALLova (iako se obrnuto ili tu negdje, smatra normalnom distribucijma) Kako vele treba kupovati kad KRV TECE ULICAMA a KAtrina i Rita su bile skoro bukvalno takvi primjeri (jasno da zalimo zrtve i blah blah ..sve ono sto ide uz to) al sa trejderske strane gledano ovakvih prilika godisnje nema tako puno (bomba u Londonu, ovo i mozda jos koja).. Sve ostalo je mukotrpna borba i zato kad dodje ovakva prilika treba je iskoristiti (imam jos pozicija, DIA nie jeina!) .. NAravno ovdje JEFTINOCA OPCIJA u odnosu na DIONICE dolazi do izrazaja! pozdrav..

    avatar

    30.09.2005. (01:49)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Paa, komentar je vise bio u znaku pitanja, nego tvrdnje (tvrdnje sam izrekao prije tjedan dana :)), vjerujem da bi market morao biti tamo, ali me takodjer ne bi, u skladu s trenutnim zbivanjima, najmanje zacudilo da nastavi "plutati" u neutrali, ipak je prosle godine situacija bila mnogo pogodnija za uzlet, ove godine je Katrina samo dodatno udarila u poljuljano gospodarstvo, pao je consumer index, rast GDPa manji od ocekivanog, cijene goriva su izuzetno visoke, a ocekuje se rast potraznje/cijene dolaskom hladnijih dana, s druge strane je uigrano i snazno US gospodarstvo. Bumo videli, ja sam sideline usprkos sto me "netko od gore" vuce za nos (izbrisao se komentar o kladionici, isao sam uplatiti $30 za dobitak $2200, i odustao (cura me odvukla) zadnju sekundu, da sam uplatio, dobio bih), danas me zove rodjak kojem sam ja ustvari na neki nacin dao hint na SEB (trazio od njega savjet), i kaze "jesi vidio da sam ti dobro savjetovao da ostanes na SEBu kad si strahovao", a ja vec davno izisao. :) Nema veze, stari vukovi kazu da treba najmanje godinu dana, pozeljno dvije promatrati market prije ulaska u isti s (ozbiljnijim) novcem, ja sam to pravilo vec prekrsio, kad realno pogledam, makar mi prva transakcija potjece iz 99te, ozbiljno sam poceo raditi prije niti 2 mjeseca, polako, ima vremena, bolje polako pa kasnije poceti zaradjivati, neko naglo pa naglo izgubiti. :)

    avatar

    30.09.2005. (03:06)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    btw., OM, sad gledam chart za 2004tu, kako tad nisam pratio market, sjecas li se mozda koji je uzrok ovom padu bas negdje oko 20/10, ne sjecam se nekih izrazito negativnih vijesti. S druge strane, pad mi se cini prevelik da bi bio uobicajen "spread". Mislim da sam ovo vec negdje pitao, ali nestaju komentari. :)

    avatar

    30.09.2005. (03:15)    -   -   -   -  

  • Lubav više ne stanuje ovdje

    I am just lost in your world

    avatar

    30.09.2005. (15:12)    -   -   -   -  

  • LA Woman

    pitao si me za moju diplomu. U Zg. zavrsih smjer Industrijski dizajn, na Arhitektonskom faksu. Ovdje pokazah prijevod na engleski ovjeren od javnog biljeznika... and that was it! Why?

    avatar

    01.10.2005. (08:30)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Cartman ne sjecam se tocno sto se to dogodilo u OCt 2004, na zalost bilo je to samo mjesec dana prije nego sto sam otvorio moj blog (HK).. da sam samo malo pozurio sad bi imali zapis sa marketa posto ih drzim skoro svakodnevno.. Mislim da je u tom mjesecu dosao rekordno slabi consumers confidence number i da su FEDSI zapoceli svoju politiku dizanja interesa i mozda sve to skupa tj. mozda je Market tek tada "skopcao" da FEDSI nece stati u slijedecih nesto puta (11 do sada)!.. Ako pokusavas hendikepirati taj period ove godine - tesko ga je predvidjeti na bazi prosle! Sretno..

    avatar

    01.10.2005. (10:36)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    LA Woman: da, tek sam kasnije uocio u boxu s lijeve strane, radi se o tome da imam ponudu za posao ( east coast, NY), u Hr imam dipl.oec i papir koji je izdala Hr da sam "master of economics", pa ako bi to (MBA) mogao poturiti poslodavcu prilikom natjecaja za posao u US, isplatilo bi mi se otici, inace ne vidim svrhu tamo dozivljavati ono sto se moze procitati na tvojim stranicama za 25-35k bruto. Pa bi volio cuti iz prve ruke kako tamo dozivljavaju (sluzbeno i u praksi) Hr dipl., dok ne nadjem tko o tome sluzbeno odlucuje u US. Thnx.

    avatar

    01.10.2005. (19:09)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Sad je pao na najnizu razinu u proteklih 2 godine, nemam chart, ali mislim da je ovo najveci pad u jos duzem razdoblju. Pretpostavljam da ima veze s rapidnim porastom cijene goriva, ali nisam 100%.

    avatar

    01.10.2005. (19:36)    -   -   -   -  

  • Joza

    Ajme cartmane, tehnička nam ništa ne kaže!? Ako ti ne znaš što treba gledati, ne znači da drugi ne znaju. Što si od teh.analize pročitao? Koliko si vremena proveo analizirajući grafove?

    avatar

    29.12.2005. (09:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...