Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Monsoon

    hm, nisam uvjeren da je smanjivanje FED kamata realnost, kako ce inflaciju rijesit? no vidjet cemo sto kaze SuperAlan, njemu se uvijek moze vjerovati! :)

    avatar

    27.09.2005. (19:50)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Ova tehnička analiza mi se čini malo prejednostavnom,a da bi je uzeo zdravo za gotovo.Osim toga na smo jednom uzorku patternu se da iscrtati više različitih kombinacija simetricnog trokuta ili kojeg već želimo sa potpuno različitim ishodima ..kontradiktornim...ovisno o tome koje vrhove želimo povezati...bullshit!Poput tangenti na kružnicu ili krivulju...u ovisnosti gdje ih povučemomo,a možemo ih povući na bezbroj mjesta možemo dobiti kontradiktorne rezultate za isti graf.Naravno vjerojatnost pogotka buy/sell je uvijek 50%,pa nam se može činiti da je to rezultat uspješne teh. analize ako pogodimo,a u biti nije rezultat ničega,već puke slučajnosti.Inače nas TA nikada ne bi iznevjerila,a moramo priznati da ni 50% nije mali postotak.Možda se slučajno zalomi niz dobitaka,ali i gubitaka,pa onda razloge tražimo negdje drugdje ne priznajući neučinkovitost ove pola/pola metode.Neke pravilnosti vjerojatno ima,ali ona je rezultat činjenice da većina sudionika marketa na recimo BUY signal krenu kupovati,pa shodno tome i dignu cijenu u "očekivanome" smjeru.Jedino po ovom aspektu mogu potvrditi korisnost ove analize,dok grafovi sami za sebe ne znače puno,već je stvar u mozgovima trejdera koji se drže istih principa i shodno tome djeluju na pattern!

    avatar

    27.09.2005. (20:03)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Uzimajući u obzir gore navedeno držao bih se uvijek simetričnoga spreada i koncentrirao isključivo na uspješno prognoziranje volatilnosti koja bi omogućila uzimanje profita većeg ud gubitaka na suprotnoj strani ili u slučaju korekcije prodavanje na obje strane dok smo u profitu na nekoj točci unutar granica pomaka uslijed proračunatog volatility-a.

    avatar

    27.09.2005. (20:10)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Felix, u potpunosti se slazem tj. vec sam nekoliko puta napisao da, istina, kroz salu, ali ima tu i previse istine, ako uzmes duzi ili kraci vremenski razmak, na svakom chartu mozes iscrtati znak koji zelis, ili, da od 15 nasumice odabranih chartova, koje nisam promotrio bas sve, a i ima raznih "crtarija", otprilike 14 se ne pridrzava nekih teh. pravila. Imho, teh. analizom bi se trebali baviti samo dokazati profesionalci koji dokazano nece pasti pod utjecaj iste, pocetnici koji su skloni traziti rjesenje iz kristane kugle bi se mogli opako zahebati slijepo vjerujuci chartu. Istina, neke stvari iz teh. analize su dokazane i posljedica su fundamentalnih razloga, ali svejedno, imho, treba biti vrlo vrlo oprezan. Osobno tek kad donesem odluku na temelju fund. analize, bacim pogled na teh., cisto da zaokruzim odluku.

    avatar

    27.09.2005. (20:34)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Potreban je duzi period (imho, cca. 6 mjeseci, a i postupak je postepen) da bi trziste reagiralo na mjere FED-a, iako osobno ne dijelim takav stav, postoji realna mogucnost da ce sadasnje kamate feda u kombinaciji s visokim cijenama goriva, a cijena goriva ima udio u skoro svakom proizvodu, tj. s ratom u Iraku i stetama od Katrine i Rite izazvati recesiju. Ok, pretjerano je ocekivati smanjivanje, 2000te su bile 6.5%, ali pauzi dajem 50%. :)

    avatar

    27.09.2005. (20:57)    -   -   -   -  

  • Bijeli_Miš

    Felix pa ni ti je TA samo continuations patterni.Mada ima fina knjiga od Toma Bulowskog koju sam nedavno nabavio u kojoj piše o pattenima i njihovoj učinkovitosti, "Encyclopedia of chart patterns". Ta je dosta subjektivna slažem se, međutim treba sagledati sliku u globalu.Npr ja sam u početku vidio gle RSI je oko 20 i onda kupio, i to na temelju dnevnog charta.Naravno da sam to bolje proučio npr. dali je vrijednosica u trendu, je li upravo probila S&P ili se bliži, jel' trend ima velike bijele svijeće ili je skoro doji zadnjih dana(ja koristim candlestick, cartman mogao bi napisat koju o tipovima prikazivanje podataka :)), kako stoje stoje moving averages linije, itd... E da skoro zaboravih ovo "self fulfiling prophecy", nekoriste svi patterne na isti način.Npr head and shoulders pattern koji traje malo duže.Negi mogu trejdati svaki dio patterna, dok neki samo kupovati jer im npr nije omogućen shorting, pa onda oni trejdaju dio od ramena do glave.

    avatar

    27.09.2005. (22:32)    -   -   -   -  

  • Bijeli_Miš

    Pardonirajte mi gramatiku, ali kad se na webu žurim obično ispadne tako :]

    avatar

    27.09.2005. (23:10)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Najvise se slazem sa onim od CARTMANA: "bacim pogled na teh., cisto da zaokruzim odluku." tj vise da ODUSTANEM ako se (ono-DIBIDUS) KOSI sa ODLUKOM!

    avatar

    28.09.2005. (01:45)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Crvenih obraza moram priznati da jos nisam procitao S. Nisona i njegove japanske svijece (prolistao sam, nasumice procitao 20tak stranica od, afair skoro 350), a sljedeci unos je usko vezan za izabiranje dionice (pomocu stock screenera), tj. fund. an. (cash flow, debt, p/e,..), mozda negdje uleti blaga teh. Zena ce me ostavit ako nastavim noci provodit ispred monitora. :)

    avatar

    28.09.2005. (03:02)    -   -   -   -  

  • Bijeli_Miš

    A reci joj da se ne može od ljubavi živit :) Ma ja sam u biti mislio način za prikazivnje podataka, ono bar chart, line, candlestick, i eventualno ostali, a ne candlestick formacije i slično.Čisto da se ljudi ne zbune kad vide drugačije chartove.Mislim i fundamentalni investitori gledaju čartove(ne izvlače zaključke iz njih).

    avatar

    28.09.2005. (09:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...