Komentari

wolfwoodscrowd.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • brijanje

    Ne pises nista o jspovima, servletima, tomcatu, jbossu, ili cak mozda websphere/weblogicu?

    avatar

    19.09.2005. (10:06)    -   -   -   -  

  • Danči

    PHP je dobar izbor jer je najjednostavniji :) Čak ne moraš ni deklarirati varijable ;)

    avatar

    19.09.2005. (10:45)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    2 antracit: ne bavim se više Javom, a jsp nikada nisam koristio (ali radio sam na projektima gdje se koristio). Bila je negdje usporedba znanja koja se traže od prosječnog Php i Java programera i ispalo je da Java programer treba poznavati 4 puta više različitih tehnologija, radnih okruženja, pomoćnih alata...

    avatar

    19.09.2005. (14:23)    -   -   -   -  

  • marin

    a Plone....

    avatar

    19.09.2005. (16:20)    -   -   -   -  

  • puzz

    Meni se cini da je najbitnije da se u comunity-iju postigne konsenzus oko toga da je neka tehnologija de facto standard (kao sto takav nepisani dogovor trenutno postoji kod RoR za Ruby (barem se tako meni cini)). U suprotnom se moze desiti to sto se desilo u javi; da imas trilijun frejmvorka s kvadrilijun library-ija u kojima se rijetko tko normalan moze snalaziti.

    avatar

    19.09.2005. (22:03)    -   -   -   -  

  • Berislav www.lopsica.com

    Meni se od Python Web rjesenja prilicno dopao CherryPy pristup. Pitanje je samo kako se on ponasa pod vecim opterecenjima, jer ne koristi klasicne heavy-duty servere nego ima svoj. Django isto izgleda obecavajuce, i htio sam ga prouciti kako mi je zelja sto vise prijeci na Python; ali problem je upravo u toj otezanoj instalaciji koju spominjes. :( Sto se mene osobno tice, Java je komedija od jezika, bar kad je rijec o Web developmentu; a PHP pomalo isto postaje, sudeci po nekim nedavno otkrivenim problemima i reakcijama developerske ekipe.

    avatar

    20.09.2005. (00:47)    -   -   -   -  

  • brijanje

    vuk, ma pitam to zato sto mi se cini da bih suradnike trebao uvjeriti da je java/jsp/tomcat u biti -no-no-, i da to sve solo moze PHP. Radio sam dosta vremena sa BEA weblogicom, portao vecinu toga na jboss, i cini mi se da je overhead velik. No, kako ne razvijam ja, nego razvijaju oni (ja se pretezno bazama bavim), vele da im je to jednostavnije, modularnije, bla-tra... pa u biti trazim dobar kontraargument za tomcat i ino :)

    avatar

    20.09.2005. (09:44)    -   -   -   -  

  • Berislav www.lopsica.com

    Antracit: bojim se da nema argumenta. Koliko god neki jezik ili tehnologija ima vece mogucnosti, jednostavniji je itd, osnovni kriterij je da ljudi trebaju raditi u onome sto najbolje poznaju i sto im najbolje ide. Bilo bi idealno kad bi svi mogli isprobati i prouciti sve tehnologije pa se odluciti za objektivno najbolju, ali to u praksi nije izvedivo. Da jest, vjerojatno bismo svi pisali u Lispu. :)

    avatar

    20.09.2005. (10:23)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    2 marin: nisam ga probao jer mi ni Zope baš nije 'legao'. 2 antracit: ja nisam pristalica prekomjerne upotrebe samo jednog alata, to može dovesti do neželjenih posljedica. :-) Ne može se samo tako uspoređivati Java/jsp/tomcat s PHP-om. PHP je idelan za brzi razvoj malih i srednjih aplikacija dok Java ima svoje mjesto u srednji i velikim projektima. S PHP-om nemaš problema na 'shared' hostingu, dok je Java već problematičnija. Treba sve odvagnuti. 2 Berislav: jedan od poznatijih i starijih programera je napisao da bi 'pravi' programer svake godine trebao naučiti novi jezik. ;-)

    avatar

    21.09.2005. (18:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...