Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Bugenvilija

    Sjevernjaci su vrlo pametni pri odgoju svoje nejačadi. Mislim da bismo se svvi u njih trebali ugledati. Ja lično imam problema sa kupovinom igračaka na buvljaku. Nikad mi to neće biti navika i ježim se toga. Što mogu. Dobli smo jednom onaj tepih puzle od pjenaste gume, koji sam ja prala i prala i prala i luftala i prala, a on je i dalje bazdio ko zadnji kuguar, a sve po duhanskom dimu, da sam ja to na kraju sve bacila u tri PM. I od onda samo kupujem nove igračke, a svoje poklanjam i dajem, ne prodajem ništa. Pa to mi je malo presmješno prodavati rabljenu dječju odječu, a i sramota je kad ima kome to treba, a ne može si priuštiti. Pusa tebi i pingvinčici :))) (mi smo na bagerima i ratracima i šleperima)

    avatar

    19.09.2005. (00:36)    -   -   -   -  

  • Očajnički za Leom

    ovo je poziv U POMOĆ! MOLIM VAS DA MI DOSTAVITE SVAKU INFORMACIJU KOJU ZNATE O LEI

    avatar

    19.09.2005. (00:42)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Bugo, ja uglavnom kupujem na ovim sajmovima od u kvartu od mama koje poznajem iz centra..A prodavanje komada odjeće za 50 centi, 1 ili par Eura je simbolično i većina si sigurno može priuštiti, to je ono da ti nije neugodno, pa da se ipak nešto da...i da djete kada naraste nauči da i rabljene stvari imaju vrijednost. Poklanjanje je još bolje. I ja poklonim i neki dan sam i ja dobila puno dječje odjeće od žene koju sam upoznala na cesti i koja je vidjela djevojčicu....Pusa braći bageristima

    avatar

    19.09.2005. (00:50)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    Ja sam cijeli svoj život radila da bih si zaradila za neke dodatne stvarčice, od 14 godine nadalje - prala stakla na benzinskoj preko ljeta, prodavala kataloge i ulaznice u modernoj galeriji, zatim sam predavala u srednjoj školi kao zamjena profesoru koji je bio na bolovanju dok sam još studirala...no, kada sam navršila 18 i ja sam tati otpjevala "kupi mi auto"..i kupio je...polovnu peglicu (a mogao mi je kupiti daleko bolji novi auto) za koju sam od svojeg novca plaćala registraciju, osiguranje i benzin. Nakon toga, sve drugo u životu, sve daljnje aute, stan...kupila sam si sama. I to mi je sasvim normalno i prihvatljivo. No, masa mojih prijatelja je stanove, kuće, aute podobijala za diplomiranje, za vjenčani poklon..i nikada im nije bilo dovoljno, većinom su bili nezadovoljni. Takav je mentalitet naših ljudi, valjda..stalno očekuju da će im nešto pasti s neba. A u svijetu je oduvijek bilo drukčije..masa mojih vršnjaka,npr.u Danskoj gdje sam bila na studentskoj razmjeni, uzimala je kredit za studij, bez obzira na materijalno stanje roditelja, živjela samostalno od svoje 18-te. Kod nas je skoro kao u Italiji...kasno mladi ispadaju iz gnijezda. Imam još uvijek prijatelje moje dobi koji imaju vlastiti posao, dobro plaćen, no nikako da se odsele od roditelja...paše ljudima da ima mama kuha i sprema :)))

    avatar

    19.09.2005. (00:59)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Slažem se u potpunosti s tobom.Treba djecu učiti odmalena.Ali kako objasniti djetetu da nemože imati neku stvar ili bilo kaj drugo kaj svi njegovi vršnjaci već imaju?Tu sada slijedi sentiment.Odricanje na sebi da moje djete nebude gore od drugih,pa makar ja neimao. I tako se zatvara jedan krug,u koji smo upali bez da nas je netko pitao.A djeca su najlakše i najlakovjernije mušterije pomodarstva zar ne? Ili smo to možda mi roditelji? Neznam.Pozdravljam te...Franc

    avatar

    19.09.2005. (01:42)    -   -   -   -  

  • Juliere

    :-)

    avatar

    19.09.2005. (09:27)    -   -   -   -  

  • KOKI

    ja imam troje dječice i naravno da bi bilo jako teško udovoljitit svim njihovim zahtjevima...ali , nekako sam ih od malih nogu naučila da sve što žele moraju na neki način steči...ili dobrim ocjenama u školi ili poslušnošću ili pomaganjem meni u kućanskim poslovima....za sada to funkcionira jako dobro...osim toga otvorili smo im dječju štednju na koju si spremaju novčeke koje dobiju za rođendan...što se tiče prodaje starih igračaka, mi doma ih ne prodajemo već ih zajedno sa robicom koju djeca prerastu nosimo u karitas...:)

    avatar

    19.09.2005. (11:24)    -   -   -   -  

  • pegy

    Djece nemam, ali bit ću toliko slobodna da kažem daa ko ih budem imala sigurno neće biti razmažena koliko god novaca imala. Jer, i danas kad promatram roditelje sa malom djecom, uviđam da je bolje ne udovoljavati svakom dječjem hiru. A i kasnije je najbolje sam zaraditi i kupiti si nešto od te zarade. Tek tako najbolje se zna ne samo više cijeniti ono što imamo, nego i imati pozitivan odnos prema radu.

    avatar

    19.09.2005. (21:06)    -   -   -   -  

  • dva

    da, puno puta roditelji, koji iz puste ljubavi prema djeci kupuju skupe igračke, kasno shvate da su si učinili madvjeđu uslugu.

    avatar

    20.09.2005. (10:46)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Riječanko, i ja sam radila i takvo "dobivanje" auta je nešto skroz drugo. Ja znam neke imućne ljude koji svoju djecu svejedno uče da sami zavrijede neke stvari, ili na bilo koji način participiraju u kupnji...))) Ribarnico, problem i je u realizaciji stavova s kojim se većina slaže. Istina je da su djeca najlakši sljedbenici pomodarstva, ali samo zato što su prije njih to njihovi roditelji, jer djeca se ponačaju onako kako nauče...a utjecaj okoline je sigurno bitan, ali ne i presudan i zato treba malo organizirati i neke susrete roditelja u školi ili nekoj zajednici na kojima bi se razgovaralo i o timstvarima bitnima za čitavo društvo, jer smo svi njegovi sudionici,))) Koki, i ja vjerujem da je to dobar način da djeca nauče cjeniti stvari i zavrijediti ih...Muči me jedino ta štednja, jer moj nećak kaže da će si kupiti naki super mobitel ili skuter jer će uštediti za njega..pa se pitam treba li mu to dozvoliti jer jejoš daleko od punoljetnosti, bez obzira na njegove novce...kaj ti misliš?))) Bravo Pegy, to volim, odlučno i jasno))) Dvojsko, najgore je što mnogi to uopće ne uviđaju kao medvjeđu uslugu, već se zavaravaju....))) Hvala na komentarima, pozdrav svima

    avatar

    20.09.2005. (22:55)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Je istina je ...Franc

    avatar

    21.09.2005. (14:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...