Komentari

dubai2.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • hmmmm

    Zivio sam dvije godine u Dubaju i moram reći da ne dijelim oduševljenje niti najmanje. Kič grad, bez ičeg svog. Pakistanci i Indijci koji rade najgore radove za Emiraćane koji ih smatraju nižom rasom.

    avatar

    07.09.2005. (14:24)    -   -   -   -  

  • Dubai2

    Kojom recenicom sam izrekao odusevljenje?

    avatar

    07.09.2005. (15:47)    -   -   -   -  

  • kako kome....jest emiracani su na koljenima kad dodje englez jer je bog, a indusi i pakistanci su za njih druga klasa...o zivotu, kako kome...jest grad kic, itd, samo mislim takodjer da poredeci sa ostalim arapsikm gradovima u GCC, mnogo je vise otvoren...mislim da onaj koji dobija odlicnu platu nema puno problema...ko voli, izvoli, ko ne, bye bye...ipak, svako ima pravo na svoje misljenje...

    avatar

    07.09.2005. (19:24)    -   -   -   -  

  • jagode

    hoćeš reći da je ovo procedura za one koji su iz RH, ili za one koji zaborave izvaditi međunarodnu vozačku?... mislim da je sada oko 60 kuna... pozdrav:-)

    avatar

    08.09.2005. (21:22)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    @Jagode: to je procedura kad medjunarodna vise ne vrijedi, a prestaje vrijediti kad se postane gradjan Emirata. Dakle, vozacki drzavljanima RH ne gine, imali ne imali medjunarodnu. Osim ako uz RH vozacku imaju recimo njemacku ili americku ili tako nesto...

    avatar

    09.09.2005. (13:22)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    @jagode: Dok si turist u Dubaiju mozes voziti sa medjunarodnom. Kad ti udare boravisnu vizu u putovnicu moras imati dubajsku vozacku. Nemaju nikakav grace period: istog trena kada ti udare vizu medjunarodna dozvola prestaje vrijediti i trebas lokalnu. Za nju se mozes prijaviti tek kada imas vizu i ne mozes nista napraviti prije, tako da npr. polazes na dan izdavanja vize, tako da nema zastoja. Stoga se moras suzdrzati voznje tjedan-dva ili biti ilegalna "Jagoda za volanom".

    avatar

    09.09.2005. (23:07)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    @hmmmm: Tocno je da grad nema nista svog, a od arapskog je preuzeo samo kic, medjutim ne bih se slozio da je u nedostatku svojeg od ostalih preuzeo samo lose. Mozda ni kombinacija nije idealna, ali ipak se radi o "zaljevskoj metropoli". Sto se tice odnosa prema Paksima i Indijcima, to je trenutno stanje na trzistu. Odvratno je, ali se problem barem ne prikriva kao u Europi, gdje je ista stvar, ali se o tome ne govori.

    avatar

    09.09.2005. (23:12)    -   -   -   -  

  • downunder

    Kakva je to viza? Permanent residency, citizenship ili sto? A jel se cude koliko nasa vozacka iz Hrvatske vrijedi (cca barem 35 godina :)? No, ne vrijedi li medjunarodna samo 3 mjeseca? Ovdje svi pucaju od zavisti na to. Ja vozacku mijenjam svake godine i to me kosta cca 70$. No ima ljudi koji jos uvijek nemaju SLIKU na vozackoj!!! Hello?! Naime, do nedavno je slika na vozackoj i ostalim dokumentima bila povreda prava privatnosti. Tako kada trebas nesto dokazivati, potrebno je imati nekoliko dokumenata sa razlicitom "tezinom" koji zajedno moraju iznositi 100 bodova. Recimo, racun od plina je 15 bodova, pasos 50 i tako to. Nimalo bolno i apsolutno ne birokratski. Osim sto me boli 70$ svake godine :) No tu je ukljuceno osiguranje od treceg lica pa hajde. Kako vi osiguravate aute u Dubai?

    avatar

    12.09.2005. (07:34)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    @downunder: permanent residency, ovdje se ne moze dobiti citizenship osim u nekim iznimnim slucajevima koje sad necu nabrajati. Inace, medjunarodna vozacka dozvola koju izdaje HAK vrijedi godinu dana, a emiratske smo dobili na 10 godina. Auto se osigurava posebno, nije u cijeni vozacke.

    avatar

    12.09.2005. (14:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...