Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Monsoon

    apsolutno podrzavam pristup neusporedivosti kave 'isprid banke' s takvim poslom bilogdje (pa cak i u Americi), narocito ako se ima za kavu bez zicanja od staraca :))))

    avatar

    04.09.2005. (05:18)    -   -   -   -  

  • .:so stupid things:.

    thanx na komentariću.....hebem ti mesne okruglice :)

    avatar

    04.09.2005. (14:43)    -   -   -   -  

  • Bijeli_Miš

    Komentiro bi ispod ali neznam dal' bi primjetio. Zar nemoš u Sloveniji samo transferirat pare da ne otvaraš račun i to sranje u općini. A šta je legalno kad lovu šalješ u hr, a nije iznje? što se tiče jenkilenda, tamo bi br mogo trejdat bez problema.Ja bi osobno ošo u Kanadu na Vancouver Islnad, jerbo bi htio živit na otoku, a hr otoci su prevrući. P.s. opak ti je ovaj "seronja" u kutu:)

    avatar

    04.09.2005. (15:01)    -   -   -   -  

  • golub

    .

    avatar

    04.09.2005. (15:42)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    To monsoon: :) "Cha ce mi copacabana..." To Bijeli mis: nije problem otvorit racun u Slo. Teta na salteru u 99% slucajeva zna sto imas radit, postupak traje pola sata. Naravno, nema drzava nista protiv toga da joj ti doneses par miljardi, ako oces, dapace, ali ako iznosis lovu iz drzave, to je vec problem.

    avatar

    04.09.2005. (16:34)    -   -   -   -  

  • Bijeli_Miš

    E to, samo šta nije bio neki zakon da se nesmije vani otvarat računi? Uglavnom više me zanima kad ti lovu šalješ kući jel se vidi odakle dolazi, pa ako ima neko oštrouminiji pa primjeti da je to od brokera vani, a to se nesmije. Btw ti si uložio 400k?Jes' te kad si išo u deželu s tom lovom na carini gnjavili? Znam da sam malo dosadan al ako po planu sljedeće godine krenem za "prave" ne bi baš htio u ćuzi završit ko da sam neki kriminalac.Ko pita ne skita, pogotvo iz "prve ruke"

    avatar

    04.09.2005. (17:11)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Teoretski bi morao prijavit iznosenje novca preko granice, ali sanse da imas problema zbog toga (tj. da te uhvate) su realno oko 0.001%. Kao sto sam vec napisao, sanse da te uhvate ako ulozis iz HR su oko 1%, ali je kazna 200 tisuca kuna, pa preporucam otici do najblize ino zemlje, osim ako nije bosna, makar teoretski...Vanjski racun nece doci pod udar HR zakona, ako budes ultra uspjesan pa s racuna vani povuces u hr preko 200k kn, ili u Hr napravis transakciju preko 200k kn, postoji teoretska sansa da te "provjere" po zakonu o sprijecavanju pranja novca, ali, kazem, ne postoji clanak zakona koji ti zabranjuje da dobijes ne 200k kn, nego 200 miljardi eura, ako ti ih netko zeli dati. :) Ipak, overall, najbolje je otici u Slo, uzeti potvrdu da si oslobodjen poreza kao inoz. gradjanin, otvoriti racun i poslovati preko njega.

    avatar

    04.09.2005. (17:55)    -   -   -   -  

  • Bijeli_Miš

    Sad kad čitam šta sam napisao ispadne ko' da je u jednom dahu sročeno :)

    avatar

    04.09.2005. (19:19)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Da, s strane Slo je legalno. Lovu mozes i direktno doma poslati, po zakonu bi samo to unasanje morao prijaviti na granici, odnosno nadleznim sluzbama, ali, imho, bolje u Slo, odnosno na racun s kojeg radis, ne mora bit u Slo, moze Austrija, bilo gdje. Po zakonu ne bi smio iznositi novac iznad 3000E, odnosno 15.000kn, ukljucujuci gotovinu (cekove, kartice, itd..), cak ni na turisticko putovanje, tj. smijes vise uz odobrenje HNB, npr. za potrebe skolovanja, itd.. U praksi to nitko ne jeb* 5%, i nitko te nece pretresati u potrazi za gotovinom, s malim g, jer ako prevozis Gotovinu vec bi moglo bit zajebano. :))

    avatar

    04.09.2005. (23:41)    -   -   -   -  

  • Bijeli_Miš

    Haha thanx mislim da je to sve zasad, mada gajim nadu da će to dogodine biti potpuno legalno. To bi trebo bit jedan od uslova za pregovore o EU, mada izgleda da je njima i ovaj trenutni zakon dobar, jer teoretski ko fol imaš mogućnost slobodnog protoka kapitala.

    avatar

    05.09.2005. (12:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...