Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • ght

    avatar

    25.08.2005. (10:28)    -   -   -   -  

  • Ĺ˝eljo

    Nevjerojatno je da našoj zemlji ne smiju postojati i da se zabranjuju škole na jednom od službenih jezika. Pa to je civilizacijsko dostignuće svuda u svijetu. Nedavno je u Zagrebu otvorena pravoslavna škola, u Istri već dugi niz godina postoje talijanske škole.... i sve te škole pohađaju osim Srba, Talijana, Čeha... i hrvatski učenici. Sve te škole plaća država i nikome ne pada na pamet da ih ukine. A Ashdown zatvara škole na hrvatskom jeziku, mada je hrvatski jezik (za razliku od srpskog, talijanskog, češkog... u Hrvatskoj) službeni jezik u BiH. Neka onda uvede nastavu na engleskom za sve i svršena stvar, a ne da pokušava stvoriti neki nadjezik... to je mnogo puta do sada u BiH pokušavano i uvijek je u krvi završilo.

    avatar

    25.08.2005. (10:50)    -   -   -   -  

  • Ĺ˝eljo

    Uh što smo pametni. Zalijepi etiketu, pa ćemo lako. Školovanje na materinjem jeziku jest civilizacijsko dostignuće, a ne rasizam ili apartheid. Tu se djeca ne odvajaju i škola na hrvatskom jeziku je otvorena za djecu svih drugih nacionalnosti, kao što recimo u Daruvaru neka hrvatska djeca pohađaju češku školu ili u Puli talijansku. Ako to imaju nacionalne manjine kako to da to netko ne dozvoljava konstitutivnom narodu? Ovakvim zabranama BiH se vraća u tursko doba, korak dublje! Ja se, također, zalažem i da se muslimansko-bošnjačka djeca školuju na materinjem jeziku.

    avatar

    26.08.2005. (07:44)    -   -   -   -  

  • bamboocha

    slažem se sa željom. hrvati oće živit u bih, ali u takvoj bih u kojoj će, između ostaloga, moći govoriti svojim jezikom, što im uostalom i zakon osigurava i jamči. tko neće poštovati bh zakone neka potraži sebi drugu državu, pa makar taj sebe nazivao i bosancem. ha ha ha

    avatar

    26.08.2005. (15:12)    -   -   -   -  

  • Smijesno

    Mi kazemo vozili smo se vozom,a vi kazete navlacili smo se vlakom,mi kazemo nastavnica a vi naticateljka znanja,mi bilijar a vi zelenocohanostapalo,mi helikopter vi zrakomlat(bas je smijesan taj nadri jezik).

    avatar

    27.08.2005. (04:42)    -   -   -   -  

  • Smijesno

    Niko vam ne brani da se provaljujete

    avatar

    27.08.2005. (04:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...