Komentari

ljeskanje.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • trill

    Vjerojatno bi trebala žena ženi biti bliža...ali, ja se puno bolje osjećam u neženskom društvu. Imam najbolju prijateljicu i pred njom mogu izgovoriti sve što treba ili ne treba i uvijek je na mojoj strani, a opet možemo i šutjeti po cijeli dan i da nam je ugodno. Ali, ona je iznimka...barem kod mene :))

    avatar

    19.08.2005. (09:35)    -   -   -   -  

  • viviana

    imam prijatelje koji iako su muškarci ( i unatoč tome :)) ) razumiju me kao što to mogu one divne duše koje u sebi imaju puno obzira, i neke dirljive osjećajnosti, poštivanja... ne znam točno kako bih rekla. Ali ono na što sam se u tekstu dijelom željela osvrnuti upravo je pozicija žene, u velikoj mjeri uvjetovana obiteljskim prilikama, njenim odgojem, vlastitom obitelji koja je ona prva stepenica, ili prva stavka u njenoj biografiji koja je u velikom mjeri određuje i kasnije... usmjerava njen život u onom, ili ovom smjeru... a da ona možda nikad ne usudi se raskinuti s tim postupno usvajanim obrascima življenja koji nisu i ono što odgovara njenoj ličnosti, onom što bi ona željela a ne trebala željeti. U tome, mislim, veliku ulogu igraju same žene; žene koje su nam najbliže, poput majke, sestre, prijateljice... Žena ženi bi zapravo trebala pomagati u tome da slijedi svoje vlastite želje, i ne robuje stereotipima, lažnom moralu, lažnim slikama koje se ne podudaraju sa slikom onog što ta žena može i treba biti. Naravno, i žena sama može sve to - uzeti svoj život u svoje ruke i hrabro ga nositi... Ipak, ne bi li bilo lakše i bezbolnije kada bi pri tom imala i podršku onih zbog kojih se često puta niti ne usuđuje za sebe učiniti što bi htjela? Pitanja, pitanja...

    avatar

    19.08.2005. (12:21)    -   -   -   -  

  • edo

    Što sam stariji to manje znam o ženama. Volim ih, cijenim i poštujem. Lijep uradak, pozdrav.

    avatar

    19.08.2005. (17:18)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    ...:))..rečeno ono i onako kako bi i sama rekla..:))..meni osobno puno je godina trebalo da osvijestim neke obrasce ponašanja i življenja, i poprilično da s njima raskrstim - preduboko su ti obrasci u nas bili ugrađivani - milenijima...:))..koji je to bljesak bio kad sam u sebi prepoznala svoju majku..i u njoj sve one bake, prabake, tete i pratete..:))..sretna sam što sam pomogla svojoj kčeri da to osvijesti - puno ranije nego što sam ja to učinila..:))..o, tema je široka, ne bi stala ni na 10 blogova..:))

    avatar

    20.08.2005. (08:39)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    ..@viviana, sad se sjetih...:))..ako nisi pročitala, toplo ti preporučam knjigu Clarisse Pinkole Estes:Žene koje trče s vukovima..tema je upravo - OVA...:))

    avatar

    20.08.2005. (11:12)    -   -   -   -  

  • viviana

    hvala@plejadablue;tema je uistinu tema i za roman. Previše je žena u nama i dugačak je put do svijesti o sebi a potom i stvaranja života onakvog kakvog ga želimo. hvala ti za doprinos temi, pa iako je malo mjesta za pričati nešto više, ipak se obrisi onog što je zapravo i suština svega ovog znaju, i vide... potražit ću knjigu i pročitati je svakako. Hvala i @Eduardu. Lijepo je pročitati kad netko kaže da voli, cijeni i poštuje žene.

    avatar

    20.08.2005. (14:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...