Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • friva

    Draga Pegy, pogodila si me ravno u srce! Što se tiče odgoja, nas ima troje djece i nas dvoje starijih smo galantni, a moj mlađi brat je škrt toliko da nikad ne nosi novčanik sa sobom. To je već postala šprdnja među nama, ali bojimo se da i okolina ne shvati tu njegovu manu. Čak i njegov sin kuži koliko je tata škrt. Kada mu nešto kažemo na tu temu, on ne kuži uopće o čemu govorimo. Moje mišljenje je ako ne želiš trošiti, stoj doma, a ne gledaj gdje ćeš naći žrtvu koja će ti platiti piće. Inače, mogla bih reći, da pomalo prezirem ljude koji nikada ne žele izvaditi novčanik kada se plaća piće, a prvi su koji sjedaju za stol. Škrtost mi strašno smeta i ne družim se s takvima, to uopće nema veze koliko tko zarađuje, nego to su neka unutarnja ograničenja.

    avatar

    16.08.2005. (22:03)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Za početak se želim osvrnuti na onog Ćelavog. Nije nužno on patološki škrtac koji ipak želi igrati boće. Možda je samo loš gubitnik. Znam ih par takvih i vjeruj mi, toliko su neugodni kad izgube, da ti bude žao da si ih pobijedila. Ili ipak ne (jer, ako si raspoložena, gušt ih je tlačiti). :-))) I, što uopće možeš očekivati od ćelave osobe?! Ta će pokušati sakriti svoj vidljivi kompleks na sve načine. Pa i time da mora pobjeđuje na boćama. :-))) Nego, tanka je granica između štedljivosti i škrtosti. I lako se prelazi. Imam priču o jednom takvom patološkom krtcu koji se zvao barba Mildo, ali uzela bi više mjesta nego tvoj post. Drugi put.

    avatar

    16.08.2005. (22:03)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Rock i Friva, ovo mi se potrefilo da ima veze i sa jednim i sa drugim komentarom, Ćelavac ponekad sa sobom dovede malog unuka. Ali siroto dijete NIKAD ne pije sok. Samo gleda kako druga djeca od svojih tata i djedova dobiju za pijuckati Pagiće i druge sokiće, a ovaj je mališa valjda na vodi. :) Ma ima ti taj Ćelavac puno simptoma vjeruj bolesne škrtosti. :)) A i mogao si svoju priču ispričati, meni ne bi smetala dužina. A možeš i na svome blogu i usput usporediti škrtost i štedljivost. :)) Pa ću ti tamo obrazlagati razlike. :)) Da, definitivno svi ćelavci nisu kompeksaši. :)))

    avatar

    16.08.2005. (22:14)    -   -   -   -  

  • Čekanje...

    Hm.. ja ponekad imam para, ponekad nemam.. sve zavisi koliko sjedne o kolko se ima vremena za raditi.. a drustvo u kakvom se nalazim, ima dosta vise para, pa se novci izlascima znaju trositi i vise nego sto se moze.. al, bez obzira.. trosima na stvari koje me vesele, i ne zaduzujem se.. (u biti jesam, samo jednom i osjecah se sugavo).. ne trosim na stavri koje mi ne trebaju..

    avatar

    16.08.2005. (22:30)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    joj, ima skrtaca oko mene, ali najcesce bas oni imaju puno novaca. ja sam ko i ti, novac ne uzimam ozbiljno i rado ga trosim. zato ga ni nemam previse. ali, draze mi je biti bez novaca i uzivati u zivotu nego da je obratno.

    avatar

    16.08.2005. (22:32)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    igrom slučaja sam stalno u minusu ali dobro pazim da ne uđem u crveni. k tome imam i par kredita ali nisam od onih koja gleda u svaku kunu. volim potrošiti i volim izaći vanka. prijateljice i ja imamo neki nepisani dogovor da svaki put druga plati piće ili kavu. lova je da se troši. šta se tiče ćelavog. ukratko, mislim da je škrt i bezobrazan.

    avatar

    16.08.2005. (22:36)    -   -   -   -  

  • maja

    trošim dosta, moram priznat. i nisam baš neka štedljiva osoba, loše mi to ide. pogotovo mrzim sezonu kupovanja poklona. inače sam totalno nespretna i ne znam radit poklone, ali su mi takvi najdraži kad ih ja dobijem. recimo, frendica mi je napravila pčelu od kolaž papira koju sam stavila u auto. i sad svaki put kad sjednem u auto vidim pčelu i sjetim se nje, a i drugi me pitaju kaj je to. eto, to je recimo dar bez cijene. takve obožavam. a poznajem puno škrtaca, ide mi na živce kad sjednemo u birc i kad vidim da će odbrojati samo za svoje piće, pogotovo ako znam da sam prethodnih sedam kava ja častila. al eto...i škrtice su ljudi. ja sam za mobitele škrta, svi mi se smiju kad vide kakvu obljepljenu ciglu nosim sa sobom!

    avatar

    16.08.2005. (22:49)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    A što reći? Sve ti potpisujem!

    avatar

    16.08.2005. (22:52)    -   -   -   -  

  • Mamina svakodnevnica

    ja sam ti nula ekonomist. dok se ima, troši se, a sutra...pa vidit ćemo šta će donit sutra. sada se uglavnom troši na potomčicu, ali i tu vrlo često pređem svaku mjeru pameti i dobrog ukusa. kartica je vječito u peglanju, a kad dođe izlist onda se uhvatim za glavu. sve je dobro dok glumim mađioničara pa je uvik uspijem pokrit. volim darivat, a volim i primat darove. ne tribaju nikad bit skupi, ali kad mi se pogodi šta mi je drago mojoj srići nema kraja, pa koštalo to i 10 kuna. ne volim škrte ljude, gnušam ih se. i one koji vječito plaču kako nemaju novaca. nemaju ih, pa svo zlo bilo u tome. nemam ni ja, pa mi to nije za plakat svaki dan. a još su mi gadljiviji oni koji imaju, a kukaju kako nemaju. svew mi onda izgleda kako to kukanje vodi onome "bolje da kukam pa me nitko neće ni pitat za novce".

    avatar

    16.08.2005. (23:04)    -   -   -   -  

  • espadrila

    jucer sam sjela u neki fancy kafic. kada je sportas otisao na wc, konobar se pojavio sa nasim picem i pitao me je li problem ako mi odmah naplati, smjena mu je. ja vadim novcanik i placam mu, a on me gleda. kaze mi, polumucajuci:'znas, ovo mi je prvi put da djevojka i decko dolaze a djevojka placa. nemoj se ljutiti, ali kad radis u ovakvom lokalu, nema sanse da vidis curu kako placa'. pa ja sad tebe pitam, jesu li one sve sponzoruse ili ih ima i skrtih? pozdrav;)

    avatar

    16.08.2005. (23:11)    -   -   -   -  

  • espadrila

    a kod skrtih najvise volim izgovor da im je novcanik ostao kuci:))))))

    avatar

    16.08.2005. (23:12)    -   -   -   -  

  • Vedrana

    ja pazim na svoje novce, volim preciznost i volim kad svatko sam sebi plaća, umjesto onih rundi, kad je društvo. smatram da nisam škrta ali ni baš široke ruke, ono, umjereno. a za škrto - moja vlastita baka mi nikad ništa nije kupila (kaže, dovoljno je da nas voli), išla je tako daleko da je čak jedanput mom bratu iz ZG donijela ŠEĆER iz McDonaldsa. E, TO je škrto! :))

    avatar

    16.08.2005. (23:21)    -   -   -   -  

  • TransFer

    Koliko sam ja primjetio, istinski skrti ljuti (po pitanju novca) su takvi i u osjecajima, pomoci u nevolji ... nekako ih nanjusim i nemam takvih medju poznanicima, nekako se odbijamo. Rado ih izbjegavam, obicno su uskogrudni u svakom pogledu.

    avatar

    16.08.2005. (23:58)    -   -   -   -  

  • deeply superficial

    Ja sam imala "frenda" koji bi svaki vikend potrošio 100 kn vani na cugu a 250 posuđenih kuna nije mi vratil više od 2 godine (otpisala sam novce jer ih ni neću vidjeti). Takvi su mi najbolji - žive za "pokazivanje".

    avatar

    17.08.2005. (08:13)    -   -   -   -  

  • trill

    Htjela sam komentirati kako je moja teta najškrtija osoba na svijetu, ali mislim da baka od moje2ja ipak prednjači :))) Ali, ipak ja idem o mojoj teti...nemam neke široke obitelji, samo tetu..koja radi u finoj firmi, dobro plaćen posao. Za svaki rođendan bratu i meni ili bilo kome bi uvijek jasno istaknula i to nekoliko puta koliko košta njen poklon i onda još godinama poslije svaki put kad bi negdje vidjela svoj poklon pitala pred svima :"A tko ti jr to kupio?" a od nas se očekivalo da kažemo:"Tetaaaa!". Vrhunac je bio kad je moj brat slavio 18. rođendan, punoljetnost. Roditelji su napravili krasan ručak i proslavu na kojem je bila i naša teta. Mom bratu je poklonila paket zamotan u običan bijeli papir. Mozgali smo što bi to moglo biti i kad je otvorio vidjeli smo da je unutra - Kraš expres!!! Brat se nadao i nekoj novčanici i cijeli papir je pretumbao, ali ništa nije našao. Pogledali smo bolje i kutiju tog Kraš expresa i vidjeli smo da je čak i rok trajanja davno istekao...

    avatar

    17.08.2005. (08:15)    -   -   -   -  

  • beštijica

    Da bar ja robujem svojoj kasici prasici! Ja sam prava ispičutura što se tiče novaca i nije mi problem spizidit lovu za svoj gušt. Bilo bolje da sam štedljiva... Nisam ni škrta i ne volim gledati kad tko plaća cugu ili hranu kad sam s nekim dobra. Imala sam jednu "frendicu" koja je prebirala po svakoj kuni, a rado bi se ogrebala za sve besplatno štop može dobiti, ali nju sam brzo eliminirala. Nemam ništa protiv da netko fer prebire po svojim kunama, ali kad osjetim da to radi na štetu mene, e onda mi se pojavi žilica na sljepoočnici i šizim zbog toga. Prezirem takve ljude. Što se poklona tiče, volim poklanjati, volim da budu osobni i baš ono što će iznenaditi nekoga i nije mi bitno hoće li koštati 50 ili 500 kn. Bitno mi je da oduševi osobu kojoj poklanjam.

    avatar

    17.08.2005. (09:47)    -   -   -   -  

  • što bi te lagao?

    kaze izreka... uskladi svoja davanja sa primanjima, da Bog ne bi uskladio tvoja primanja sa tvojim davanjima... ja osobno nekad stedim, a nekada potrosim do zanje kune na prijatelje. kako kada. ne znam cak ni o cemu to ovisi (kod mene). ali da ljudi koji manje imaju vise daju to je itekako istina. :)

    avatar

    17.08.2005. (11:17)    -   -   -   -  

  • mirisni blog

    e pa da..tu bi se dalo razglabati,,imam puno frendova kojima je uvijek teško poseći rukom u džep kad treba platiti cugu i uopće im nije neugodno kad moj muž plaća već treću po redu..takvih prijatelja se bojim i ne zovem ih ćesto na kavu..jebi ga..prvi ili drugi puta popušim,ali već treči neću..i pravim se luda sve dok oni ne plate.pa nemoš me baš tako glupom praviti..A moj muž uvijek popuši te fore i jadan cijelu noć plaća cugu tim nazovi prijateljima..mrzim takve osobe..te škrtice..a bitno da nose sve marke na sebi..izvana lijepi iznutra truli..pozdrav

    avatar

    17.08.2005. (11:17)    -   -   -   -  

  • mala riznica misli

    poznam nekog sličnog tom tvojem Čelavcu... ne razumijem zaista takve škrte ljude... ja mnogo puta odem u minus i kredit sam digla i slično, ali nikad ne odme u minus radi neke gluposti ili izlazaka ili slično, minus je rezervirani samo u slučaju da si moram kupiti nešto potrebno a trenutno nemam toliko... a to da mnogo puta kupim ono što mi ne treba o tome i da ne govorim, jako puno trošim na knjige, jer sanjam o velikoj osobnoj knjižnici u budućnosti, a i ako vidim neku knjigicu koju želim ne mogu joj odoljeti... to su moje slabosti na koje trošim (dobro parfemići i oblekice da ne govorim) no imam granicu ispod koje se ne spuštam... a što se tiče tih škrtih ljudi koji samo štede, škrtare i nad samim sobom a na kraju nikad ništa ni nemaju, zaista ih ne mogu razumjeti, pa stoga ne mogu ništa ni reči o njima...

    avatar

    17.08.2005. (12:15)    -   -   -   -  

  • silly_thing

    kul, imam najkraci komentar :)

    avatar

    17.08.2005. (13:07)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Espadrila, ne znam, bit će da je to neki sponzoruša-bar. :))) Jer meni je SKROZ normalno platiti muškarcu cugu kao što ju i on plati meni. Eh, emancipirale se žene, ali neke ne i kada je plaćanje računa u pitanju. :) Jednakost samo tamo gdje im paše. @Druga Ti, groooozno. :)) Ali možda je penzija bila mala. :)) @Pustinjak, baš sam se zamislila nad ovime da su škrti i na drugim područjima. I kad promislim, pa uglavnom da. @Trill, straaaaašno, krašekspres za 18-ti rođendan? :))) Vi niste genima pokupili nešto takvo? :))))))

    avatar

    17.08.2005. (13:52)    -   -   -   -  

  • trill

    Ni slučajno, samo je teta genetski izrod šta se tiče škrtosti :))) Inače, jako pazim na neke stvari i ne volim recimo da me netko časti s kavom, jednom ja platim drugi put ti i tako redom, bez obzira o kojim se odnosima radilo. Volim poklanjati i više nego primati i dajem si puno truda da to budu posebni pokloni, ne nužno i skupi, samo posebni :))))

    avatar

    17.08.2005. (14:18)    -   -   -   -  

  • a n n y t h i n g s . . . . : )

    mrzim škrte ljude a upravo je takva i jedna od mojih 'prijateljica'...ma koma.....kad mi zatreba nešto $ za posuditi , može, posudi ona meni, ali onak, teška srca, i mrzim posudjivati od nje, ali kad je kriza, moram, ali način na koji se ponaša mi se gadi kad joj vraćam te iste $!!!! u lipu!!! ako je slučajno -10 lipa, ajme, smak svijeta!!!! koma e da. htjela sam ti samo reći da mi se jak svidjaju slike koje stavljaš na blog i ...moram priznat da ih je većina copy-paste tehnikom u mom pc-u :) pozdrav :)

    avatar

    17.08.2005. (18:36)    -   -   -   -  

  • strijelac

    nisam škrt! to zna svatko od moje ekipe, ali znam i paziti na lovu! od svake plaće odvojim po 50 €, a kad se ide van, znam potrošiti i po 200 kn (rijetko više!) nekih 100-150 kn je optimalno! a znam potrošiti i dosta love na gluposti (tipa kladiona) ne pušim, ne pijem kavu, ne pijem alkohol preko tjedna, samo dok idem van... i onda se rijetko "ubijem"... za frendove i darove za rođendan mi nije bed izdvojiti 100, 200 ili više kn, iako je to nebitno! važan je dar, činjenica da sam se sjetio, a ne koliko para sam potrošio na taj dar...

    avatar

    17.08.2005. (19:01)    -   -   -   -  

  • Simona

    @pegy, jesi ti ženomrzac?:)) jer, vidjela sam neki komentar koji me natjerao da to pomislim.:)) ja, iskreno, ne volim plaćat dečkima cugu jer mislim da u tome muški imaju prednost.:)) a prave feministice, vjeruj mi, ne misle o tome kao ja. znam to, jer sam jednom radila na nečemu sa jednom feminističkom udrugom. ne bi si one dozvolile da se tako ponašaju.:) one koje se tako ponašaju a puna su im usta jednakosti, ne kuže k.... o onome što pričaju. a na druge stvari volim trošiti i previše.:)) sorry zbog blagog skretanja s teme.:)

    avatar

    17.08.2005. (19:53)    -   -   -   -  

učitavam...