Komentari

riandworld.blog.hr

Dodaj komentar (50)

Marketing


  • Palochka

    Google ima naznaku da bi slike "mogle" biti zaštićene autorskim pravima,ali objavljivanje bilo kojih slika s interneta na blogovima ne može biti povreda autorskih prava osim ako na sajtu autora nije baš naznačeno da se slike ne smiju koristiti niti objaviti na drugim stranicama niti blogu.Što onda samo po sebi postavlja pitanje,zašto su slike uopće objavljene na netu kad je očito da će ih netko kad-tad "posuditi"? Anyway,koliko sam skužila,u ovom slučaju niti nije bilo te naznake pa te dotični nema razloga maltretirati.Inače,kad se radi o zabranama korištenja,slike s autorskim pravom se uglavnom normalno mogu stavljati na nekomercijalne blogove ako po mogućnosti linkaš ili navedeš autora, tako da je po mom mišljenju taj mail pisao netko tko ni sam ne zna što hoće,a uz svu pismenost i fotografski talent,možda bi si trebao kupiti koji primjerak "Internet for Dummies" ;)

    avatar

    13.08.2005. (08:43)    -   -   -   -  

  • leo news

    što je tu problem. covik je lipo kazao što ga tišti. računa na tvoju "pamet" i traži ispriku. to što se o tebi zna sve, je tvoj problem. mi znamo i što ćeš i koga ćeš operirati i kada.... ni ti ne vodiš računa o privatnosti drugih osoba...

    avatar

    13.08.2005. (11:33)    -   -   -   -  

  • TV kritičar

    Uzasno je glupo (i nepismeno) zavrsavati pismo sa "Znamo tko ste i sto radite ...." kao njih je puno pa bi se sada svi trebali us*ati od straha .... Mislim, kreten!

    avatar

    13.08.2005. (12:35)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    ne znam zašto, ali mi se čini da bi moj odgovor bio "Ajd čik tuži me" ... poznavajući naše pravosuđe i zakonodavstvo u domenu autorskih prava na internetu, bila bi to interesantna borba sa vetrenjačama ... :))

    avatar

    13.08.2005. (13:57)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    @Likma -hajde faco, navedi BAREM JEDNO ime pacijenta kojeg sam ja ovdje spomenula! Ne možeš?!? Jer ja ovdje NIKADA nisam spominjala IMENA pacijenata. Kada je riječ o mojim prijateljima...oni inače čitaju ovaj blog. Izgleda da ti baš nisu načistu s pojmom "privatnost". No, ima nade za tebe, čovjek uči dok je živ :))))

    avatar

    13.08.2005. (14:11)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    @PallaPalla - hvala na iscrpnom i stručnom pojašnjenju (pretpostavljam da si pravnica). Vidim da nisam bila baš jako u krivu. Sva sreća da moja mama ne čita blogove, jer bih dobila po nosu. Ona je naime odvjetnica u mirovini, i bila je jako ljuta kada sam odustala od već upisanog pravnog faksa, nakon završene medicine. Stalno je tvrdila da imam "žilicu" za fiškala, hehehe...a možda je to i ekspresija onih nekiliko mojih zagorskih gena :))))

    avatar

    13.08.2005. (14:33)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    @PallaPalla - sad tek vidim da nisi (još) pravnica :))) No, čini mi se da bi to mogla biti tvoja profesija. Svaka čast!

    avatar

    13.08.2005. (14:35)    -   -   -   -  

  • štogod...

    eto, nakon ovog naknadnog maila u kojem prihvaca tvoju ispriku, jos cete vi postat prijatelji... ;))

    avatar

    13.08.2005. (16:07)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Da, pismo mu je prilično ružno intonirano, ali moraš i njega shvatiti - otvori nečiji blog i vidi svoju sliku, nepotpisanu. Kao što piše u prvom komentaru, na Google Images piše da su slike vjerojatno zaštićene. Meni je ok preuzeti neki sadržaj ako se navede izvor, a inače... Ne znam, ipak je to nečijih ruku djelo. (Sliježem ramenima.) Glavno da je sve dobro završilo, još ćete vas dvoje i popiti kavicu. :-)

    avatar

    13.08.2005. (17:03)    -   -   -   -  

  • .--==Follow The Raver==--.

    Mogo ti je mal ljepše skomponirat onu prvu poruku tak da nebude uvredljiva, al sve je dobro što se dobro svrši...

    avatar

    13.08.2005. (17:04)    -   -   -   -  

  • BB (Bez Bloga)

    Da sam ja na mjestu to "amadeusa" moje pismo mi glasilo ovako: "Draga Rijecanka, jako mi je drago da si na svom blogu od dana tog i tog, objavila moju fotografiju i jako mi je drago da si to bas ti objavila, jer tvoj blog je zbilja cool i zanimljiv. Jedna zamolba: u jednom od tvojih slijedecih blogova objavi da sam ja autor te fotografije. Lijep pozdrav i drzi se zdravo i dobro". Opci zakljucak: ko ga jebe! Idemo dalje! Lijepo te citat!

    avatar

    13.08.2005. (18:33)    -   -   -   -  

  • noci boi

    vidi takav fotac imam i ja

    avatar

    13.08.2005. (18:55)    -   -   -   -  

  • Palochka

    Riječanka-Hvala,naučila sam to iz vlastitog iskustva a što se pravništva tiče- tko zna ;)

    avatar

    13.08.2005. (19:04)    -   -   -   -  

  • moja lektu(i)ra

    ah i ja bi jednog Olympusa..ups..ne objavljujem slike :)))

    avatar

    13.08.2005. (19:24)    -   -   -   -  

  • cura bez bloga

    taj Amadeus ima petlju,a koliko sam pitala prijateljicu pravnicu,a ne neku klinku od 14 godina kao ti - ima pravo,ali bit je u tome da takvi tipovi kod tebe igraju,a ne hrpa ulagivača iza tipkovnice,koje da ih pozoveš van na kavu bi umrli od straha,moram otvoriti blog i drpit mu neku sliku,pa ću ga upoznati,makar na sudu

    avatar

    13.08.2005. (19:49)    -   -   -   -  

  • hm, jedno je isprika, drugo prjetnja, u svakom slucaju lijepa rijec otvara svaka vrata, ok si to rjesila :)

    avatar

    13.08.2005. (21:42)    -   -   -   -  

  • što bi te lagao?

    sramota... da bi te netko tuzio zbog toga sto si posudila njegovu sliku... pa ako je sirotan tako siromasan neka pita posudit cu mu ja koju svoju sliku... mos mislit

    avatar

    14.08.2005. (01:47)    -   -   -   -  

  • što bi te lagao?

    al vjerojatno se i ja sada moram ispricati da me netko ne bi tuzio sto sam bio iskren... ili mozda ne moram... to mi je stvarno pre tuzno da se to i u nas narod uvuklo... ta tuzakanja...

    avatar

    14.08.2005. (01:49)    -   -   -   -  

  • sisajed

    Ako izostavim te pravne pizdarije, ne znam što se tip buni, pa slika mu baš i nije neko umjetničko djelo. Taština uber alles

    avatar

    14.08.2005. (07:58)    -   -   -   -  

  • mala æe dati

    tip je strava snažan,odlučan,a po slici romantik i zna praštati,to je što žene vole,uh....pisat ću mu

    avatar

    14.08.2005. (09:29)    -   -   -   -  

  • istra

    Mislim da je uzaludno trositi energiju na takve tipove !!

    avatar

    14.08.2005. (11:47)    -   -   -   -  

  • kocka

    Moj savjet :najsigurnije ti je objavljivat samo svoje slikice. Mada se ja nebi ljutila da objaviš i koju moju . naprotiv bilo bi mi drago kad bi znala da se nekom svidjela moja slika. Jer ja slikam za svoju dušu.

    avatar

    14.08.2005. (12:11)    -   -   -   -  

  • Hrvatski svjetionici - Croatian Lighthouses

    Slično se i meni dogodilo sa jednim navodno reminiranim slovenskim fotografom, koji je poslao prvi vrišteći mail s porukom tipa "jesi li ti normalan" (čak bez ikakvog uvažavanja, a kamoli persiranja), jer sam objavljivajući fotografije svjetionika o kojima pišem, između gomile ostalih, izdvojio i 2 njegove ali naveo sam ga kao autora. Nakon što sam mu objasnio da ja mogu te slike i skinuti s bloga, ali tako ću mu skinuti i reklamu s njegove osobe, onda je smirujućim tonom rekoa da je "sve u redu, ali da ga navedem kao autora" (no to je već i učinjeno...) Razlog je ovo zašto sam ovo ljeto kupio dobar fotoaparat i krenuo po jadranskim lanternama - želim svoje fotke i na njima stavljam oznaku © i podrijetlo, ali im smanjim i format, tako da se s njima osim gledanja niti ne može ne znam šta.... ;)

    avatar

    14.08.2005. (12:52)    -   -   -   -  

  • andrea

    wow, daj zamisli... index.hr bi se svako malo s nekim tužakali, samo da poberu pare. umjesto da gledaju svoja posla i budu sretni na ustupljenoj pozornosti, oni seru zbog jedne fucking slike. p.s. oče me možda tužit zbog ovog komentara?? ne bih rekla..... eh da, i ništa se ne brini, super si. od sada te redovito čitam!!

    avatar

    14.08.2005. (15:31)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas oboje

    Sad primjetih da sam komentar na ovaj post ostavila ispod posta od 11.08.05., e,jesam baksuz u zadnje vrijeme, ili mi ne ostane komentar zbog nekog adminerora ili ga ostavim na krivom mjestu.....

    avatar

    14.08.2005. (17:44)    -   -   -   -  

učitavam...