Komentari

bookaleta.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Gramatičke pogreške

    vidiš... do barbana imam 20 minuta vožnje, a nikad to nisam bila pogledati...

    avatar

    09.08.2005. (12:17)    -   -   -   -  

  • MAriO

    A ISPLATI SE POGLEDAT ... STVORI(TE) SI VREMENA ZA TO !!! SEOSKA ZABAVA NA VISOKOM NIVOU, S VRLO ZANIMLJIVIM UVODNIM PROGRAMOM (AKO IZUZMEMO STANDARDNE ŠTANDOVE I LUNAPARK) I SA TRADICIJOM, KAO ŠTO AUTOR TEXTA VEĆ REČE: "razlozi i motivi isti su kao i prije tristo godina: spektakl i profit" (PLAĆA SE UPAD, DA NE BUDE ZABUNE) ! ALI BIO BI GRIJEH ZANEMARITI KULTURNO-POVIJESNI ASPEKT U SVEMU TOME ! I NEMA OFICIRSKIH ŠAPKI I GOVORANCIJA ... FERLIN I OVE GODINE VODI PROGRAM ?

    avatar

    18.08.2005. (14:05)    -   -   -   -  

  • Nimrod

    FYI, Sinjaska alka nije stvar socrealizma i ipak je malko duža tradicija od toga. I da, održava se preko 200 godina. Trči se u slavu Veloj Gospi kao zahvala što je šestotinjak Sinjana 1715. g. porazilo puno mnogobrojniju tursku vojsku. Super ti je blog, Davore, al me ovaj post baš naljutio. Ne sviđa mi se ton, tako s visoka, a i zvuči kao da ima i malo ljubomore što mi je teško povezati s tobom. Ima nas kojima je alka tradicija, šugava doduše kad ti je 16 i vuku te usred ljeta u Sinj, pa ti sjedi i gledaj, ali ipak nešto iz moje, meni posebne regije, koja je meni draga isto tebi tvoja. :) BTW, o profitu i spektaklu - ako ćeš već napadat komercijalizaciju tradicije, zašto nisi posegnuo za korčulanskom moreškom? Nije kao da alku trče svakog četvrtka u 16 da bi turisti mogli vidit :)

    avatar

    02.09.2005. (19:14)    -   -   -   -  

  • Bookaleta

    Ne napadam, nego hvalim komercijalizaciju tradicije! Ne sviđa mi se "militarizacija" i "politizacija" tradicije. Ovo kako je danas Alka politizirana, podsjeća me na ona ne tako davna socrealistička slavljenja raznih "događaja iz NOB-a". A vjerujem da je Sinjanima (kojim Sinjanima? to je još bilo feudalno društvo!) kad su pokrenuli Alku, također bilo do zabave, spektakla i profita, kad se se već jednom riješili neposredne ratne opasnosti, i to je OK.

    avatar

    11.09.2005. (14:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...