Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • buba mara

    i ja sam! :)

    avatar

    05.08.2005. (13:52)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Ja se apsolutno slažem u pogledu sjećanja na sve ljude koje si nabrojala, samo što me jako žalosti što su neki iskoristili pobjedu i slobodu da se nemoralno obogate čineći mnoge svoje sunarodnjake gospodarskim robovima. Pretpostavljam da si gledala jučerašnju emisiju G. Rotima i da si vidjela kako je na slavlju među "pukom" prednjačila nova predatorska-nepotistička elita koja danas ima pola Hrvatske i čiji zaposlenici rade potplaćeni i na ovakve datume. Sorry, ali uz ponos me uvijek ulovi i žalost jer je nakon prekrasnog vremena zajedništva i zajedničkog cilja došlo neko drugo s puno raslojavanja i nesolidarnosti. Osim sportaša koje si spomenula, sjetim se uvijek i Mirne Jukić koja je bila doslovce istjerana iz hrvatskog sporta (nakon što je izbjegla iz Vzkovara) i sada nastupa pod austrijskom zastavom. Stranci su joj omogućili sve što njezini nisu. I u njoj kuca hrvatsko srce i ponos, ali i žalost, vjeruj mi...Ipak mislim da danas treba odati počat onima koji su nam omoguićili da smijemo reći da smo Hrvati i barem se nekada vratiti u svoju domovinu, makar nas ona nije uvijek prepoznala. Pozdrav i sretan ti Dan domovinske zahvalnosti.

    avatar

    05.08.2005. (14:07)    -   -   -   -  

  • Vedrana

    draga Pegy, i tebi sretan dan domovinske zahvalnosti! I ja sam sretna i ponosna danas, ma što da kažem :) pusa

    avatar

    05.08.2005. (14:33)    -   -   -   -  

  • jurop

    što god danas netko izrekne, napiše ili pomisli bit će točno...u pravu si ti, u pravu je i monoanka, upravu je i mesić a u neku ruku i oni koji su ga izviždali...jer sve to na nekoj razini ima smisla...čovjek treba biti pozitivan, gledati naprijed i činiti tako da to ponašanje postane moralnim zakonom za ostale...bez obzira hoće li to ostali shvatiti i bez obzira što se čini da je to borba protiv vjetrenjača!!!I zato lijepo je čitati tvoj tekst danas...Sretno pegislava.

    avatar

    05.08.2005. (14:58)    -   -   -   -  

  • Friva

    Ponosna sam i tako učim svoju djecu! Samo bih spomenula da Mirna Jukić nije bila potjerana, nego se nije moglo udovoljiti zahtjevima njenog oca, a to je da on ima trenersku plaću, da ima rezerviranu prugu na bazenu...da je volje bilo više....mislim da su se tu sudarila dva ega...pozdrav!

    avatar

    05.08.2005. (15:04)    -   -   -   -  

  • ....:::Devil from outside, angel in the soul:::...

    Samo sam te malo htjela pozdraviti posto sam ti prvi put na blogu. Blogich ti je bash sladak, dodji malo i ti do mojeg. kiss! ;)

    avatar

    05.08.2005. (16:02)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Friva, iako sigurno ima istine u tome što pišeš (svi očevi-treneri su uglavnom posebna sorta), Mirna se sjeća da je još kao djevojčica bila istjerana iz pruge i tada nije razumjela zašto. A što se malo više dobre volje tiče, Austrijanci su je imali, jer su Jukiću udovoljili svnim njegovim uvjetima, pa je on i trener i ima svoju prugu (i još puno toga pride), ali dobro tu važan faktor osim volje igra i bolja financijska situacija druge države. Zanimjivo mi je ipak kako su je kasnije htjeli (barem je Vrdoljak tako pričao) natrag u Hrvatsku i bilo je odjednom i volje da se udovolji zahtjevima i financijskih sredstava...Nisam htjela raspredati o tome, ali eto, poznam Mirnu, pa znam i njezinu varijantu. A bez brige, znam i za drugu stranu i iskustvo i drugih plivača koji su se morali boriti s trbušastim glavonjama u istom plivačkom klubu, ne bi li došli do svojih stipendija i sl. dok su se na natjecanja vodili plivači po principu rodijackih, a ne sportskih rezultata...Tako da je postavljanje uvjeta i pokazivanje zubiju i ega na žalost jedini princip koji su takvi glavonje mogli razumjeti...ili si mogao biti kuš i sve po njihovom...Pegy,, oprosti na dužini malo nevezano uz temu i Friva nadam se da mi ni ti nećeš zamjeriti što odgovaram na tvoj komentar, ali to je iskustvo koje ima jedan bivši plivač kojeg dobro poznajem i zbog kojeg sam se i našla u tom miljeu i sama se bavila plivanjem i tako upoznala i Mirnu...pozdrav svima

    avatar

    05.08.2005. (16:28)    -   -   -   -  

  • phidea

    jel se tebi ne čini da nas cijelo vrijeme šikaniraju i "uče" da je biti nacionalno osviješten nešto ružno i prljavo... opet ono u stilu "vi balkanci iz svoje balkanske prčije... vi nacionalisti...". A kad su Francuzi nacionalisti, kad Ameri pjevaju himnu i izgovaraju "God save America", kad Englezi ponosno izgovaraju "God save the Queen" onda je to u redu, onda je to "ispravni" nacionalizam. Baš su licemjeri...

    avatar

    05.08.2005. (16:32)    -   -   -   -  

  • Let me know...

    Da i ja sam ponosna..., ponosna sam i na sebe što sam u svom gradu pod granatama provela cijeli rat i što je moj brat bio na prvim linijama....Ponosna sam što sam Hrvatica..., ali isto tako sam i ljuta i jadna jer na žalost svako lice ima svoje naličje... pa u ovoj našoj vičnoj državi posao dobivaju oni koji su pucali na nas ili njihova djeca i to ne bilo kakav posao... nego najbolje plaćene poslove..., a ja sam Hrvatica i uvijek ću to biti s fakultetom i mogu se j...., da mi izvinite.....Ne razumijem ti ja to Pegy... i ponekad moj ponos pređe u ogorčenost...Pusa

    avatar

    05.08.2005. (16:59)    -   -   -   -  

  • inner smile

    naravno da mi je drago što se imamo čime ponositi, samo dok smo prijatelji sa ostalim narodima i ne smatramo nikog konkurencijom :)

    avatar

    05.08.2005. (17:11)    -   -   -   -  

  • blondietg

    slazem se stobom,..

    avatar

    05.08.2005. (18:06)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Draga moja, uukratko: neka ti ovaj dan bude i ljepši nego to si očekivala!!! I čestitke na naslovnici. Bilo je i vrijeme.

    avatar

    05.08.2005. (20:07)    -   -   -   -  

  • mala riznica misli

    jako ponosna...

    avatar

    05.08.2005. (20:37)    -   -   -   -  

  • Mamina svakodnevnica

    ponosna sam i te kako. ponosno će biti i moje dite jer ćemo je naučit tko je i što je. poštivati druge, ali svoje volit iznad svega i svakoga. i dobro je naučit tko je zaslužan što živi bezbrižno i u slobodi. čestitam i tebi dan pobjede nad pobjedama, ponosni Dan domovinske zahvalnosti....

    avatar

    05.08.2005. (22:42)    -   -   -   -  

  • jagode

    hvala:-)

    avatar

    05.08.2005. (23:25)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    phidea je baš lipo objasnila. ako slušam thompsona, nacionalista sam, ako stavim našu hrvatsku zastavu preko svog prozora, nacionalista sam, ako je previše volim da sam spremna i život dati za nju, nacionalista sam...e pa neka sam onda. a šta su onda oni koju tu žive godina, desetljećima, stoljećima, a kad zagusti pobjegnu ili se srame svoje zastave ili himne?

    avatar

    05.08.2005. (23:27)    -   -   -   -  

  • Georg

    vidim i dobro i loše, makar mnogi žele dobro sve više skrivati - znam da ga je puno, jako puno - i ja sam ponosan.

    avatar

    06.08.2005. (01:27)    -   -   -   -  

  • franka

    bok pegy - čestitam ti s malim zakašnjenjem Dan Domovinske zahvalnosti!!! Ja sam jučer slavila cijeli dan!! Pjesma se orila a zastava vijorila;)) I bauljala sam cijeli dan po plaži s majcom 'Proud to be Croat'!!!

    avatar

    06.08.2005. (09:01)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Monoperajka, znam da ima svakakvih u politici, i da ima onih koji i mrtve koriste za svoje interese, političke i ne samo te, ali ovaj post nisam posvetila njima. Zato, slažem se s tobom, ali to mi je tema nekih prijašnjih, ali i budućih posteva. :)) Kad budem raspoložena kritički, što nije rijetkost. :) A ova mala polemika tebe i Frive, stvarno ne znam o tome pa ne mogu komentirati. No, samo vi raspravljajte. Meni ne smeta. :)

    avatar

    06.08.2005. (09:33)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Blahnik, razumijem tu ogorčenost i meni ponekad dođe, samo nastojim ipak češće misliti pozitivno. Jer, tim osjećajima štetimo prvenstveno sebi. Njih je baš briga. Možda ne vidimo pravdu odmah, ali dostigne svakoga, barem pred Bogom, ako ne tamo gdje želimo vidjeti. Zato, uvjerena sam i da će se tebi osmjehnuti sreća. Možda ne ni danas, ni sutra, ali hoće. Osim toga, već si sretna što imaš obitelj, a to je mislim ipak najvažnije.

    avatar

    06.08.2005. (09:33)    -   -   -   -  

  • blond lady

    da ponosana sam ali ipak i ogorecena kako vec i sama Blahnik kaze, moj suprug koji je se borio u ratu za svoju drzavu, danas mora da zivi vani (nemoj reci da ne mora, jer nemamo rodetelji i obitelj u hr da bi se aranzirali s njima) a osobe koje nije bilo briga za rat i za hrvatsku danas lijepo uzivaju i zive u hrvatskoj (znam osobno dosta takvih slucajeva) i to je isto nazalost slika lijepe nase

    avatar

    06.08.2005. (13:22)    -   -   -   -  

  • D.S.O.

    ponekad zaboravljam sve ovo... ne znan da li je to dobro ili ne.

    avatar

    06.08.2005. (16:09)    -   -   -   -  

  • Juliere

    prekrasan tekst... ponosna i ja.

    avatar

    06.08.2005. (17:28)    -   -   -   -  

  • Friva

    Kad se @pegy već ne ljuti, samo da zaključim sa @monoperajankom. Što se tiče Mirne Jukić, cura je draga i skromna, a što se tiče HOO-a, neću ga pravdati, ali znam sigurno da svake godine dođe stotinu nadobudnih roditelja koji HOO uvjeravaju da je njihovo dijete baš rođeno da bude prvak u bilo kojem sportu. Sada nema Vrdoljaka, što se Jukići sada nisu vratili? Bolje im je u Austriji i to je OK, ali onda nije ukusno navoditi kojekakve razloge i imena. Koliko ja znam njihova mama je u Zagrebu, gdje radi, a njih troje u Austriji, to je samo dva sata vožnje...Mislim da je ego ipak bio razlog.

    avatar

    06.08.2005. (19:30)    -   -   -   -  

  • Jane & John's Dungeon

    odi slušaj thompsona...

    avatar

    07.08.2005. (11:10)    -   -   -   -  

učitavam...