Komentari

kemoterapija.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • komiza

    poletiu golube, klikni sokole, raširi perje paune moj...

    avatar

    04.08.2005. (13:27)    -   -   -   -  

  • Bitanga i Princeza

    Bravo Kemo, stari majstore!!!

    avatar

    04.08.2005. (13:39)    -   -   -   -  

  • point of view

    Franjo Tuđman: "Treba predvidjeti i neke snage, koje će izravno djelovati prema Kninu, a osobito, gospodo, prisjetite se - koliko je hrvatskih mjesta i gradova razoreno, u Kninu još nije danas tako. Jako bi bilo dobro, prema tome, opravdanje za ovakvu akciju je njihov protuudar od strane Knina, itd, pa prema tome, i imamo izliku da udarimo, ako možemo s topništvom, kao možete po... da se demoralizacija do kraja". Ante Gotovina: "Da, od tog ratnog plana, koji je već odobren, to je sve predviđeno, znači, one snage, koje su u obrani, određene.... povoljna situacija, kreću u..." Davor Domazet: "...kao snage za gonjenje". Na sastanku, koji je održan svega nekoliko dana uoči "Oluje", hrvatski vrh je odlučio da opravdanje, pred svetskom javnošću, za takvu akciju "pronađe" u navodnom granatiranju Gračaca, od strane vojske SAO Krajne. U transkriptima se, takođe, može pročitati, da je pored osvajanja krajne, bilo predviđeno i proterivanje srpskog stanovništva iz tog dela Hrvatske. Vladimir Zagorec: "Mi bi njima, predsjedniče, morali otvoriti džep, ali oni kad počnu bježati oni će morati negdje bježati, prema Kninu neće, prema Kostajnici, moramo otvoriti negđe džep gdje će oni pobjeći - Dvor na Uni". Gojko Šušak: "Treće, predsjedniče, samo da još završim. Možemo li mi imati vašu suglasnost, ali s time da onda idemo i u rizike ako izgubimo. Ja mislim da bi to psihološki imalo efekat na njih da mi, nakon prvog dana operacije po Benkovcu, Obrovcu riskiramo baciti letke s nečim što bi moglo i nastradati, ali da znademo onda unaprijed da je to nešto što smo riskirali, ali ih pozvati u vaše ime, kakav god letak napraviti, nakon prvog dana operacije, u njemu kazati putove kojima se mogu izvlačiti, napraviti tako da izazove ovakva pomutnja kakva je još duplo veća". Franjo Tuđman: "Jedan letak ovako, znači opće rasulo, pobjeda Hrvatske vojske uz podršku svijeta itd. Srbi vi se već povlačite preko itd, a mi vas pozivamo da se ne trebate povlačiti, mi vam jamčimo... Znači, na taj način im dati put, a jamčiti tobože građanska prava itd". ... ovo je transkript razgovora koje je vodio dr.Tudjman neposredno pre Oluje. Molim te, pročitaj ga...

    avatar

    04.08.2005. (15:39)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Pročitao sam mnoge transkripte. Štoviše, neposredno poslije Oluje vodio sam u Knin kazališnog režisera Želimira Mesarića i slovenskog književnika Branka Šoemena. Obojica su moji prijatelji. Šoemen je napisao izvrstan tekst u slovenskim novinama. Tada još nije bilo zločina. Itd. Dakle, što? Uvijek valja baratati činjenicama. Ja sam žestok protivnik svih ratnih zločina. Ne kažem da ih nije bilo. Dokazano je da su neki pripadnici Hrvatske vojske činili ono što nisu smjeli raditi. Dakle, u tome nema spora. Ja govorim o onima, golemoj većini, koji su bili časni vojnici. Za druge mi se jebe i ne mogu odgovarati za njih. Nitko nije cijepljen protiv zločinaca, pa ni Hrvati. Ali zašto sve trpati u istu vreću? Računa se da je bilo oko 500 onih koji su činili zločine. Mi ostali, a bilo nas je oko 200.000 to nismo radili. Nama je zaista bila čast što smo bili pripadnici onakve vojske koju sam opisao u tekstu.

    avatar

    04.08.2005. (16:44)    -   -   -   -  

  • microscan

    Slažem se. Također se u transkriptu (ukoliko se pokaže da je točan) jasno vidi da se ovdje radi o tzv. specijalnom ratu tj. psihološkom ratu (letci) koji u usporedbi s vezivanjem UNPROFOR-ovih vojnika u RS-u ne samo da je benigan, nego je i legitiman način ratovanja. Mile Dedaković Jastreb u svojoj knjizi o Vukovaru jasno govori kako su mnoge kolone JNA zaustavljene nakon što se Julije Novak ubacivao u vezu predstavljajući se kao komandant te govorio kako Hrvati žicama dalekovoda, koje su spustili do ceste, tope tenkove.

    avatar

    05.08.2005. (13:26)    -   -   -   -  

  • point of view

    ma svaka cast casnim vojnicima svih armija. ono sto ja pokusavam da kazem jeste da je pogresna politika koja svesno ide na iseljavanje cetvrt miliona stanovnika, shvatas. to se zove genocid. isti onaj koji su cinili srbi u bosni i na kosovu. ali, srbija postaje svesna svojih zlocina i stidi se stvari koji su radjene u ime naroda. kakvo je stanje u hrvatskoj? da li mislis da je prigodno slaviti progon 250.000 ljudi, makar to donelo i "oslobodjenje"?

    avatar

    05.08.2005. (15:33)    -   -   -   -  

  • ....:::Devil from outside, angel in the soul:::...

    Samo sam te malo htjela pozdraviti posto sam ti prvi put na blogu. Blogich ti je bash sladak, dodji malo i ti do mojeg i ostavi koji komentarcic. kiss! ;)

    avatar

    05.08.2005. (16:26)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Znaš, Jednokratni, mišljenja sam da se svaki sukob može riješiti mirno, razgovorom. Mi smo u Hrvatskoj imali tu nesreću da nismo ni stigli do razgovora. Digla se ona ružna balvan-revolucija i dio Hrvatske bio je jednostavno otet. S tog područja protjerani su ili pobijeni svi oni koji nisu bili Srbi. Ipak, držim da hrvatski državljani srpske nacionalnosti nisu trebali napustiti svoje kuće. Prema svim dokumentima, koji su bili objavljeni, ti su hrvatski državljani morali napustiti svoje domove zato što je to bio plan njihovih vođa. Koji su, sad se zna, slušali Slobodana Miloševića. Mislim da riječ genocid nije prava. Prava riječ je - panična bježanija. A paničnu bežaniju izazvali su oni koji su pokrenuli svu tu velikosrpsku besmislicu. I još nešto: kad su tenkovi kretali na Hrvatsku, naravno iz Srbije, iz Beograda, građani Srbije su ih ispraćali tako što su ih kitili cvijećem.

    avatar

    05.08.2005. (21:14)    -   -   -   -  

  • leo news

    moke moj, mani se "trule" priče..." pemzija" ti neće biti veća...ekran mi se ovlažio od tvoje "naive"...

    avatar

    06.08.2005. (21:07)    -   -   -   -  

  • microscan

    Kemo je u pravu 100%. Jednokratni ima krive podatke. Nitko nije tjerao hrvatske građane srpske nacionalnosti da bježe, sami su pobjegli (negdje organizirano, negdje panično). Jer da su bili nedužni ne bi bilo razloga da ne ostanu....ako su se već hvalili da je to njihova Otađbina. ALI ne, svoju privrženost su pokazali kada su pokupili sve ono što su pljačkanjem hrvatskih kuća privredili, lijepo to stavili u kamione i pravac Srbija. Nek im je sa srećom, ali mi takve građane zaista ne trebamo.

    avatar

    06.08.2005. (22:43)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Malik, likma, ne pišem zbog mirovine. Ovo se ne plaća, kao što znaš. Ja zaista nemam ništa, pa ni veću ni manju mirovinu. To što pišem znam. A znanje ne možeš platiti, bez obzira koliko napredovao iz dana u dan!

    avatar

    07.08.2005. (12:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...