Komentari

gogame.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Tragovima neke čudne istine

    Kako se dobivaju više kategorije? Da li to odlučujete vi, ili postoji neki sistem, formula po kojoj se mora skupiti određeni broj pobjeda za prelazak u jaču kategoriju?

    avatar

    01.08.2005. (09:58)    -   -   -   -  

  • Go - misaona igra

    Sisteme napredovanja večine kategorija određuju nacionalni savezi. Kod nas je to bilo na nivou kluba za kyueve, a za dan-naslove (majstori) na nivou nacionalnog saveza. Od Go-kluba Velika Gorica pokreće se inicijativa određivanja jačih kategorija od 10. kyu osnovom retinga Europske Go Federacije, a niže kategorije u klubu osnovom rezultata na turnirima. Uglavnom to činim ja osobno. Uobičajeno je da u svijetu kyueve mogu određivati majstori, jer kyu je učenička kategorija u gou. U Japanu je odnos učitelj - učenik nešto drugačiji nego u ostatku svijeta, pa se tako i tu dosta toga mijenja nastojanjem postavljanja računskih sistema određivanja po rezultatima. No ti sistemi su dosta tromi, jer se brže može napredovati učenjem, nego što sistem po rezultatu može reagirati na cvećem broju partija.

    avatar

    01.08.2005. (10:20)    -   -   -   -  

  • okeco

    Gorica, Gorica ... cekajte samo da se mi iz Zagreba saberemo i onda vas bumo pregazili samo tako, ne budete znali kaj vas je strefilo... kad si vec pokrenuo pricu s bodovima :))

    avatar

    01.08.2005. (12:16)    -   -   -   -  

  • Go - misaona igra

    Pa da konačno netko iz Zagreba pokaže zube. To!!!!!! Za to treba rada. Znam da to škvadra iz Zagreba može. Ne samo misliti i htjeti, već i uraditi to. Dajem punu podršku, a znaš da to i radim. Namjerno provociram. Konačno Zagreb je i moj grad. A znaš ko je ta 3 boda za Zagreb napravil?

    avatar

    01.08.2005. (12:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...