Komentari

monsoon.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • newyorčanka

    znas, to mi sve zvuci malo previse kao conspiracy theory. mene cijela ova situacija beskrajno muci jer pola vremena prevlada moja liberalna strana koji bi stitila ljudska prava. drugu polovicu vremena prevlada moja strana koja veli RACIAL PROFILING IS A GOOD THING! osim toga, otvorila sam fotku u photoshopu i pikseli su toliko razvuceni da ja ne znam o cemu taj frajer u clanku prica.

    avatar

    27.07.2005. (21:28)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    moguce zvuci pre-conspiracy, ni meni nije simpaticno trpanje svega u isti kos, ali slika je stvarno smijesno postavljena, meni je uvecanje sasvim OK, slika je definitivno obradjena frajer je prepolovljen na par mjesta (ako je rijec o pravoj slici koju su oni predocili kao dokaz ne znam kome to mogu dokazat)...a za dvojbu unutar licnosti te sasvim razumijem...pogotovo obzirom na tvoje susjedstvo... :-)

    avatar

    27.07.2005. (22:17)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    ja sam downtown tak da je oko mene cisto pristojno. kaj me smeta kod te price o montiranim slikama i ostalih slicnih prica je da mi ispada ko da sad trazimo opravdanja za teroriste i idemo drvljem i kamenjem na policiju.

    avatar

    27.07.2005. (22:46)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    nazalost si u pravu, nakraju ce se opet zavrsit na pljuvanju po policiji, ali ako uzmes u obzir nestanak zadnjih minuta snimki iz aviona prije 9/11 i cijelu koncepciju oko toga, policija je samo instrument koji provodi naredjenja i zato je najeksponiranjiji dio establishmenta...mislim da je tako i u ovom slucaju, ali se ustvari nadam da grijesim...

    avatar

    27.07.2005. (23:26)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    problem je u tome da je te ljude gotovo nemoguce sprijeciti. danas ujutro su pretresali torbe na grove street. terorist je mogao otici na pavonia/newport i doci na taj isti vlak i dici ga u zrak. no, policija mora raditi NESTO jer se javnost ipak mora poceti osjecati malo sigurnije. moji prijatelji u londonu su izuzetno prestraseni. jednako kao newyorcani nakon 9-11, osjecaju se nesigurnima u svom gradu i to je prokleti osjecaj. mislim da smo mi koji smo odrasli u hrvatskoj za vrijeme rata zbog toga i danas durgaciji od ostalih jer ostane u tebi zauvijek onaj osjecaj nemira kad vidis naoruzane vojnike jna na vlaku na putu doma is skole.

    avatar

    27.07.2005. (23:36)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    istina, nakon hrvatskog iskustva, sve ovo je nista, ali za prosjecnog Amera ili Engleza ovo je novi nacin zivota na kojeg se trebaju privikavat...i privikavaju se kao sto vidis jer nema izbora...ili pokazi torbu ili hajde pjeske...ili dodji na aerodrom 3 sata prije leta ili propusti avion..etc. ali ne mislim da ce se zato osjecat ista sigurnije, a pogotovo da ce BITI sigurniji jer kao sto kazes, terorist ce doci na prozor, ako mu zatvoris vrata. a sprijeciti nekog da pocini teroristicki akt ako je taj odlucio zrtvovat svoj zivot je nemoguce, doslovno, jer cega se on moze bojati..da ga ne uhvate? da ga ne ubiju?... A oni su kao pregledavali kombije na Lincolnu i Hollandu da ne bi netko roknuo u tunelu?! Pa kao da ne mogu doci sa SUV-om (ili obicnim autom) i napravit isto...tako da se slazem da je sve to igrokaz za raju kao sto si ti rekla

    avatar

    27.07.2005. (23:51)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    mislim da su englezi malo bolje naviknuti na sve to s obzirom na godine ira-inih napada. new york se u danima nakon 9-11 u potpunosti promijenio, na nacin na koji se london ja mislim nije. amerika se ne zna kako nositi s problemom na njenom teritoriju, oni su daljeko bolji u dirigiranju dogadaja drugima. zato ih ovo sad toliko ubija jer ne znaju sto bi sa sobom, a znaju da nesto moraju.

    avatar

    28.07.2005. (01:30)    -   -   -   -  

  • KeyDot

    pitanje je uvijek kako povuci granicu između paranoidnosti i opravdane sumnje; london je meta za teroriste jer je cosmopolis, tj. nitko nije upadljiv...itd. itd., uglavnom ocekujes da se to tamo i dogodi. eh, ali london ima hrpu para , veliko iskustvo, kamere nisu vise skupe a mislim da su vrlo vazne jer realno, policija uglavnom radi post festum (osim ako se pretoplo ne oblacis i ako si iz brazila - za sada), (cak i u hr kamere ima vec svaki drugi ducan) ...zanimljivi su ti usputni detalji, svaki za sebe mozes napadati i oboriti, ali u jednom danu: G8, pokvarena kamera bas u tom busu (a svatko normalan bi bio full spreman za napad i provjerio ih), samo jedna slika bombasa, bezvrijedna ili sumnjiva do neba (mozes se eventualno pitati kog vraga je onda nisu dobro retusirali), a kazu da su pregledali 6000 vrpci, ali bas u tim vlakovima nema, koji peh u jednom danu na jednom mjestu....ali imaju slike dvojice od njih s pakistanskog aerodroma (pedantni pakistanci, nema sta) i to od prosle godine... s druge strane tko su ta trojica-cetvorica i kako su se nasli u vlakovima taj dan? bilo kako bilo efekti ce biti jako dobro zloupotrijebljeni. p.s. pitanje je i kako si me ulovio kod „ovogonog“ tak brzo, ccccc!, bas sam se trudila biti diskretna, :-))

    avatar

    28.07.2005. (01:38)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    tebe sam tamo ulovio na dojavu Pakistanaca, meni kao ne trebaju kamere...:-) ma, kod svih ovih teorija zavjere i kontra-zavjere oko 'Rata protiv Terora' meni nije jasna jedna stvar: Podjimo (for the sake of conversation) od pretpostavke da je sve istima sto nam mediji i vlade pricaju, dakle da stvarno postoji neovisna teroristicka organizacija koja zeli to sto oni tvrde da zeli dakle napadat sirom svijeta mrske neprijatelje na Zapadu...e sad, ako ta organizacija ima tisuce celija sirom svijeta i dodatno tisuce 'spavaca' koji su se spremni raznijeti u svakom trenutku po naredbi Velikog Manitua (po uvjeravanju vlade i medija!) kako to da nikome u toj organizaciji jos nije palo na pamet poslati polovicu tih samoubojica sirom svijeta (recimo da ih ima 500) pa da se oni neovisno jedan o drugom dignu u zrak na najfrekventnijim mjestima sirom tzv. 'zapadnog' svijeta (npr. na nekom od trgova ili prometnih cvorista ili sl)...nemojte mi reci da to ne bi imalo zastrasujuci efekt na taj svijet ili da to nije izvedivo. To je 10 puta jednostavnije nego ono sto su navodno izveli u USA. A sigurno bi i regrutiralo nove 'samoubojice' za slijedece napade. Ali ne, oni odabiru jedan po jedan cilj po sistemu "jedan-dva velika napada godisnje pa cemo mi njih stalno drzat u strahu jer nam je draze njih drzat u strahu nego ih poubijat sto vise"...nekako mi je to nevjerovatna teorija, ali mozda sam ja stvarno "zavjerenik teorije"...hmmmm, ili obrnuto?

    avatar

    28.07.2005. (02:06)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    ne, mislim da nije conspiracy theory. teroristi su mogli napasti i empire state building u podne i ubili bi daleko vise ljudi. nije njima do toga da ubiju veliki broj, njima je do toga da make a point. wtc je odabran jer je simbol svjetske trgovine. sad je red na europske gradove. mislim da nisam dovoljno skepticna da bas nicemu ne vjerujem vladi i medijima.

    avatar

    28.07.2005. (02:19)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    pa koji point su dobili s londonskim ili madridskim napadom? ili egipatskim? mislim da su neki drugi vise dobili time nego sami teroristi...ne bi htio da shvatis da branim teroriste, naprotiv, samo je stvar u tome ko je iza njih...Osama Bin Laden? tesko vjerovatno... p.s. jesi sad sretnija kad je pala kisa?

    avatar

    28.07.2005. (02:38)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    inace s ovim postom sam vise ciljao na samu ideju kamera (koju Ameri kao razmatraju) svugdje i uvijek...jos da nam chipove ugrade i mozemo bit mirni :-)))

    avatar

    28.07.2005. (02:46)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    ostala sam na poslu nekih pola sata duze da zavrsim neke izvjestaje i onda na putu do 23rd street pokisla ko mis! to mi treba kad radim do pola 7. sto se kamera tice, ja mislim da danas vise uopce nemamo nikakvu privatnost. ako netko moze u moj kompjuter nakon sto sam ga ja svog obrisala i formatirala i jos uvijek nade koje sam web stranice surfala, i ako netko moze iz mog ssn ukrasti moj identitet i pokrasti mi kartice (koje su ionak izmaksane - moje oruzje u borbi protiv krade identiteta!), i ako mi policajac ima pravo kopati po kozmetickoj torbici, onda mislim da me pokoja kamera na vlaku, avionu, autobusu, kinu, restoranu nece ni smetati. a, samo bog zna koliko ih internetski voajeri imaju po wc-ima, teretanama i slicnim mjestima. znam da ne branis teroriste. napisala sam ranije da se uvijek dvoumim sto misliti o svemu tome. bez obzira imaju li oni pravo na to da se ljute jer ja nisam pokrivena od glave to pete pa to vrijeda njihovu vjeru, ili jesam li ja ljuta sto oni svoje zene tretiraju kao vlasnistvo i ne daju im pravo glasa pa to vrijeda moja uvjerenja, mislim da nacin na koji se oni bore za svoja uvjerenja osuduje njihove nacije/sunarodnjake na izuzetno nepravedne postupke od stane nas koji smo na drugoj strani. cuj, a da se mi nademo u east la i o ovome raspravimo uz frozen margaritas?

    avatar

    28.07.2005. (03:06)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    istina, vidis kako nije dobro radit prekovremeno :-)) ovo drugo sto spominjes je vise tema medjureligijskog sukoba...u svijetu u kojem smo mi odrasli nisi imao potrebu razmisljat o takvim stvarima jer je sve to bilo 'normalno', isto tako je njihov nacin zivota njima 'normalan'. sama cinjenica da o tome moramo razmislajt pokazuje da je doslo do poremecaja u odnosima i da je doslo do nadmetanja u pravovjernosti. U pravu si kad kazes da oni nemaju pravo nametat svoje misljenje drugima, ali zar to nije ista stvar sa svacijim misljenjima (i ne samo misljenjima). Zato ja i kopipejstiram ovakve clanke, ne namecem svoje misljenje kao jedino i apsolutno tocno, svako ima pravo na svoje vidjenje i u tome i je bila prednost covjecanstva kroz stoljeca jer se ipak kroz te razlicitosti misljenja moglo doci do neceg kvalitetnijeg (ne mislim ovdje na vjeru nego npr na znanost). Svatko ima svoju istinu i misli da je ona jedna i jedina....uh, sad sam zabrazdio, previse ozbiljno za srijedu navecer...:-))) East la? L.A. je west odavde! Ili jaaaako na East :-)))

    avatar

    28.07.2005. (03:48)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    east la... washington and fifth... hoboken... mexican....

    avatar

    28.07.2005. (04:01)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    i can wait... working tonight anyway. damn freelancing! javit cu se na mail.

    avatar

    28.07.2005. (04:23)    -   -   -   -  

  • KeyDot

    mislim da su kamere na javnim mjestima manje zlo zbog obicnih kriminalaca recimo. mind control je ono sto me muci npr. kad pretresu covjeka na cesti ucijepe mu svaki put misao "prokleti arapi, sredite ih vec jedanput, ne mozemo ovak zivjeti" taj cip vec imaju ljudi u glavi ( cim upadnes u sustav negdje s 6 godina te uce :ne sumnjaj u autoritete, igraj po pravilima), samo se redovito ili po aktualnoj potrebi napravi upgrade

    avatar

    28.07.2005. (12:41)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    da, samo realno gledajuci sto bi bilo to 'sredite ih vise'? kad ce se 'to' dogodit i ko ce biti taj koji ce reci: "eto, sad smo mirni, nema vise problema s teroristima!"...u tom i jest cijeli problem oko conspiracy-nonconspiracy rasprava...bez obzira jeli conspiracy ili ne, cijela ova situacija se vise ne moze vratit na pocetni polozaj bez da se dogodi nesto stvarno veliko, meni ne pada na pamet scenario gdje 'Veliki Netko' kaze da je sad sve rijeseno...mozda sam po tom pitanju previse pesimistican, ali ne mislim da je to bliska realnost

    avatar

    28.07.2005. (19:04)    -   -   -   -  

  • KeyDot

    pa ni nece se dogoditi, jednostavno -sto je uspjesnija propaganda namjere, to je manje nezgodnih pitanja (ako bi se itko obazirao na njih). a nesto veliko? a sto - nekakva opca katarza - to mi zvuci previse biblijski, ili evolucija ljudske svijesti - za to nema vremena ni uvjeta i naivno je ocekivati. na zalost uopce ne mislim da si pesimistican. ali da smo opasno zabluzili - jesmo, valjalo bi nekaj poduzeti :)). odoh prvo pogledat "mucke", a onda dalje raditi, lijepa je noc i komp mi se malo rashladio, mozda cu se i ja

    avatar

    29.07.2005. (01:54)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    hehehe, 'Mucke" su bas prigodna serija za ovakvu raspravu..."This time next year we will - rule the world" rece Delboy Dick svom bratu Rodney GWB-u prije desetak godina prvi put...i tako svake godine :))). odoh ja na spavanje, sutra je novi radni dan...

    avatar

    29.07.2005. (05:47)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    Meni je ova njihova fotka nevjerojatna. Ne da je sumnjiva, sto kaze k., nego je apsurdna, jer kome sta ona pokazuje? da je par ljudi uslo u podzemnu? a face su dovoljno mutno-arapske da jedini efekat i "korist" od ove slike je napumpavanje anti-muslimanskog sentimenta. Ja zivim u cetvrti s puno turcina, marokanaca, arapa, crnaca, i ova prva dvojica na slici su mogli biti bilo tko od mojih komsija; a ostala dvojica se ne kuze uopce, ali su guilty by association, to je jasno, narocito kad je cijela prica o "muslimanskim teroristima". Je li ovdje nesto do-montirano ili ne, potpuno je nebitno - mozda su uspjeli iskopati fotku gdje ulazi dva ili tri tamnokosca, pa su morali kojeg dodati, a mozda i nisu - bitna je poruka ove slike: "sumnjivi arapi, i svi ti ostali srednje-do-vise-tamne koze i kose, nikad neznas koji ce te raznijeti..."

    avatar

    30.07.2005. (04:38)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    S druge strane, dok se stanovnistvu potura bauk muslimanske zavjere protiv zapada, i bauk arapa s ruksacima, nitko ne spominje svjedocanstva koja se ne poklapaju sa oficijelnom pricom - odite npr. na http://www.cambridge-news.co.uk i napravite search na "I was in tube bomb carriage - and survived", bez navodnika, i dobit cete link na istoimeni clanak (direktni URL je takav da ne bi prezivio ove komentare) o plesacu iz Cambridge-a, koji je bio u kolima, na svega par metara od jedne od eksplozija (mozete ga vidjeti dok mu je Queen u posjeti u bolnici), i koji kaze da mu je pri izvodjenju iz kola policajac pokazao (izvana) mjesto na kojem je bomba pukla, i kaze da je bilo razvaljeno odozdo i izvana, prema gore i unutra; dakle da je ocito bila postavljena ispod vagona; i jos dodaje da unutar kola na tom mjestu nije bilo nikoga, a i nikakve torbe. To on spominje onako usput, u poduzem clanku; i niko se ne zapitava ne sudara li se to malo sa pricom o bombama u torbama? Ali kome trebaju cinjenice i detalji koji unose nejasnoce u istragu, kad treba hitno nekog (po)hapsit, i drzati se direktive glede dezurnih krivaca.

    avatar

    30.07.2005. (04:52)    -   -   -   -  

  • monsoon

    a slike "terorista" u vagonima podzemne? cudno pa su sami, nema putnika nigdje...mislim da je decke poslalo da nesto odnesu u London pa ih je fino diglo u zrak, kao i 100-tinjak drugih...ali necemo ulazit u teoriju zavjere, nema smisla, ionako mislimo isto, nema konfrontacije, hahaha

    avatar

    30.07.2005. (09:01)    -   -   -   -  

  • Lester

    Gosh, there is a great deal of useful information above! ONETrueSaxon - Tidgar Beardness Tee (Marine) - Apparel

    avatar

    25.05.2012. (02:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...