Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • astro-riba

    Robi je inače moj bratić. Nisam znala da i on ima tih problema.

    avatar

    29.07.2005. (23:24)    -   -   -   -  

  • Prijatelju moj, najpismeniji na raznim jezicima, sto TI TO tocno (u pravopisno-gramaticko-sintakticko-stilistickom, itd. smislu) znaci kad napises: "trazio od... da se"? (M. B.)

    avatar

    03.08.2005. (01:56)    -   -   -   -  

  • 45lines

    To ti pitaj nju kad ti dodje za konzulicu u tvoju novu Domovinu, a ti se vratis svjedociti u staru u procesu protiv Vjesnika za mobbing. Uzivaj dok mozes. Al' dok je mog prijatelja Hidajeta Bišćevića ne vjerujem ja da će ona službeno dobiti posao izvan Hrvatske.

    avatar

    03.08.2005. (03:41)    -   -   -   -  

  • 1. Za razliku od tebe, Zeljko, ja imam samo jednu domovinu. *** 2. To sto ti na svojemu, nikomu poznatom jeziku, zoves "mobbing", pretpostavljam, jest ono sto se u svijetu zove "stalking", a opet, koliko je meni poznato, TO TI nije zakonski kaznjivo, za razliku od onoga sto TI TO radis (pises).. *** 3. Volio bih kad bi Andrea, ako na nju mislis, dosla bilo kada i bilo gdje blizu mene, jer je ona dobar covjek... *** 3a. Cak je i tebe pokusala zastititi, kad sam je ono, jednom davno, molio da pripazi na cinjenicu da si TI TO nepotrebno cinio stetu nekim vrlo stvarnim ljiudima... *** 4. Ne znam zasto TI TO toga covjeka mijesas u svoje gluposti, (ali tebi je ti slicno), no Hido Biscevic o tome nece odlucivati... *** %. Inace, kazi, sto je bilo s pravopisom, gramatikom, sintaksom, stilistikom, pametnjakovicu, hrvatskim, srpskim i serbokrvatskin, nisi mi odgovorio... *** 6. Zasto ne promijenis psihijatra, vidis da nije najbolji, cim ti ne mienja terapiju... (M.B.)

    avatar

    03.08.2005. (12:13)    -   -   -   -  

  • Eh, vidis da su mi prsti losi na 'pritiskanju'... Jebiga, zbrisi jedan, kompa... (M.B.)

    avatar

    03.08.2005. (12:19)    -   -   -   -  

  • 45lines

    stručnjače za korienski pravopis (mienja) promijenio sam ja psihijatra i terapiju. Zato mi i ne smiju dati otkaz, a propisano mi je što više bloganja. Čak bi i ti, kojem su najjače strane poznavanje korienskog pravopisa i stilistike Mile Budaka, valjda te to motiviralo da potpišeš peticiju protiv uklanjanja njegove spomen ploče, morao znati kao, samo od Denisa Kuljiša i rodijačke zajednice, hvaljeni novinar i književnik. Htjedoh reći, novinaru kojem su zabranili pisati, liječnik kao terapiju preporuča upravo pisanje. Da ti objašnjavam dalje nebi shvatio ili bi zlurado protumačio. A glede mobbinga, preporučam ti da pročitaš ovo: -MOBBING IS... EMOTIONAL ABUSE in the workplace. "Ganging up" by co-workers, subordinates or superiors to force someone out of the workplace through rumor, innuendo, intimidation, humiliation, discrediting, and isolation. Malicious, nonsexual, nonracial, general harassment. na linku: http://mobbing-usa.com/ a svezigledno sudske prakse u Hrvatskoj - mojoj Domovini koju neću napustiti makar i krv za nju prolio, (ne vjerujem da su nam iste Domovine - jer onu na koju ti misliš htjele su stvoriti Udba i KOS - sjeti se izjave Gojka Marinkovića o Slobodnom tjedniku u kom si bio jedan od utjecajnijih urednika), stvari stoje ovako: http://www.mobbing.hr/ A s Hidajetom Bišćevićem, državnim tajnikom u ministarstvu vanjskih poslova, koji je bio glavni urednik i Andreji Latinović i meni, dobar sam još iz 1991. kada mi je dao zadatak da pišem o rušenju kuća Srbima u Virovitici, i o tome kako ste ti i Dražen Rajković u Slobodnom tjedniku HPT-ove službenike proglasili agentima KOS-a. A valjda će se Hidajeta Bišćevića kao sadašnjeg zamjenika ministrice vanjskih poslova i europskih integracija, te vođe tima za provođenje Akcijskog plana, pitati za mišljenje smije li Andreja Latinović raditi u bilo kojoj hrvatskoj diplomatskoj misiji u svijetu. Što se tiče tebe i nje, njoj bi dobro koristila poduka i iz tvog korienskog hrvatskog (pitaj Vjesnikove lektore kako stoji s poznavanjem standardnog), a mogao bi joj držati "časove" i iz piggin ili broken English-a , koji su tebi dovoljni za živjeti u Australiji.

    avatar

    03.08.2005. (14:59)    -   -   -   -  

  • Eh, cini se kako ces morati jos jednom mijenjati ili lijecnika ili terapiju, buduci da te ovaj podrzava dok paranoicno u tipfelerima pronalazis zavjeru, sto nije jako normalno, slazes li se? Takodjer, ne bi bilo lose kad bi prestao, izmedju ostalih, ponavljati LAZI o Budaku, peticiji, i feljtonu u "Slobodnom tjedniku" (en passant, autorski nepotpisanom), jer nikada nigdje nije pokrenuta "peticija protiv uklanjanja spomen ploče Mili Budaku", niti smo u feljtonu Dražen Rajković i ja "HPT-ove službenike proglasili agentima KOS-a". Sve druze Ti TO izvrces na glavu, makar je lako provjerljivo, ali jebe se tebi za provjeravanje... Poglavito ti pak savjetujem da prestanes sebe i Gojka navoditi kao mjeru za domoljublje jer je to u najmanju ruku cinizam, a sto vrijedi i za tvoju pismenost (na hrvatskom, engleskom, posebno francuskom, kojega si se u nekoliko navrata dohvatio). Jer u takvim slucajevima, izmjene psihijatara i terapija ne pomazu... (M.B.)

    avatar

    04.08.2005. (01:58)    -   -   -   -  

  • 45lines

    Neki kažu: Mislio sam da si mudar dok si šutio. A ti mudrost želiš dostići upornim ponavljanjem vlastitih pseuodohermetičnih, budalastih fraza. Bolje ti je šutjeti.

    avatar

    04.08.2005. (03:03)    -   -   -   -  

  • Je, Zeljko, zaista bi puno bolje bilo sutjeti. Ali, tko i kome? (M. B.)

    avatar

    04.08.2005. (13:35)    -   -   -   -  

  • Ja ne zelim presutjeti misao da tvoj navodni psihijatar, tko zna zasto, riskira karijeru zbog tebe, o cemu mozda i on (ona?) razmislja, a tebi posebno (i, kao sto dobro primjecujes, uporno) ne zelim presutjeti nepismenost (zlocu i mentalno stanje nastranu), ili bahatu polupismenost, koja je gora od nepismenosti, na bilo kojemu od jezika kojima se pokusavas sluziti, koliko TI TO snage dopustaju... Hrvatski, latinski, francuski, njih ovom prigodom necemo spominjati, no kakva je to rijec "piggin" (sto bi se moglo citati kao prosto "pigin", a ne sa "dz", ili "dj", kao sto ti mislis)? Jesi li TI TO naucio na brzom i skupom tecaju u Varsavskoj (ili ipak u Mihanovicevoj)? Je li TI TO mozda nesto na engleskom? Je li ta tvoja rijec povezana s rjecju "metter", kojom se takodjer cesto sluzis, vjerojatno misleci na "matter", ili s nekim u mnostvu slicnih primjera? Jesi li htio napisati "pidgin" ili "pigeon", ili si htio napraviti besmislenu kovanicu s rjecju "pig" u temelju? Ili si mi ipak TI TO htio otvoriti mogucnost da te opetovano ismijavam, s primislju da tebi ionako ne bi trebalo davati otkaz ni u jednim novinama, s obzirom da te nigdje nije niti trebalo zaposljavati u svojstvu novinara, buduci da si ocito polupismen, sto je pak nedopustivo u poslu u koji si TI TO - takav kakav vec jesi - zalutao? Kao sto si zalutao u Turekovu prezentaciju, gdje li vec, od cega pokusavas napraviti skandal trudeci se debelo naplatiti neodradjeni posao, sto si uvijek i radio, i to sve bez obzira na cinjenicu da si jednako dobar novinar, kao sto si dobar spijun MI-6, dakle - NIKAKAV... Nikakav, kazem ti ja "pseudohermeticno"... Hoces li da TI TO ponovim i na "un-broken Englishu", gdje mogu dometnuti i napomenu da "psihijatrijsko stanje" nikada i nigdje nije, ne moze i ne smije biti opravdanjem za krsenje BILO KOJEGA zakona (pa i onoga o radnim odnosima), vec TI TO samo moze dovesti do donekle drukcijih kaznenih posljedica? (M.B.)

    avatar

    05.08.2005. (03:38)    -   -   -   -  

  • Graham Blewitt

    Matthew, I came back! Yours

    avatar

    05.08.2005. (23:10)    -   -   -   -  

  • Graham Blewitt

    Matthew, I came back! Yours

    avatar

    05.08.2005. (23:12)    -   -   -   -  

  • Kako to, fizicaru? Pa ja sam mislio da se covjek neuspjesno, makar stalno, bavi istim, dobro placenim poslom, uz malu pomoc svojih prijatelja, redom po kontinentima... Ili si to procitao u jednomu od mojih tekstova?... BTW, my name's not "Matthew"... Zasto se petljas, i zasto se ne potpises, ako vec nesto hoces reeci, i ako smijem lijepo pitati? (M.B.)

    avatar

    06.08.2005. (04:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...