Komentari

wolfwoodscrowd.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • puzz

    Moras prvo definirati sto ti to znaci "spreman za Desktop". Znaci li to samo da ga je moguce koristiti kao Desktop PC ili da je spreman da ga prosjecan korisnik moze koristiti kao Desktop PC?

    avatar

    22.07.2005. (09:58)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    Ja koristim Linux kao glavni OS na svojem desktop računalu još od prošlog milenija (1999.). Preduvjet da bi netko mogao koristiti Linux kao desktop OS je da razmišlja o onome što radi. Prosječni korisnici u pravilu nisu spremni na to.

    avatar

    22.07.2005. (10:21)    -   -   -   -  

  • brijanje

    Jest, divota taj Ubuntu, debian, a ima sve! :) Iako, meni se stroj redovito 'zaglavi' kad ututnem USB stick koji na sebi ima NTFS. CIm ga izvadim, stvar natrag proradi. Tj, ne zaglavi se stroj, nego gnoma zabrije, i ne mrda, nemogu kliknit, nemogu nish, samo misha vrtim. Na windozama mi se (XP, sa 2k i prijasnjima imah problema) nikad nije desilo da mi USB stick sere, dapace, kad pricah sto je u XPjima bolje, spominjah da USB konacno radi kako spada. (Uz internet connection sharing!). Druga stvar su USB problemi sa neispravnim hardwareom. No, to je samo moja strana medalje! :) Imam frenda koji je okorjeli linuxas, i zbilja covjek zna znanje, no cim se uhvati windoza, isti se pocnu raspadati. Nejasno mi je kako i zasto, njemu instalacija service packa ne zeli proci :) Btw, mogao si bas i link na neki clanak staviti, iako mi ono gore opasno zvuci na nadri-novinara Olega Maštruka iz pre-računalnog casopisa >:)

    avatar

    22.07.2005. (11:31)    -   -   -   -  

  • puzz

    A zašto bi itko trebao razmišljati o svojem OS-u; Desktop OS treba raditi i točka... To što si ti kazao samo dokazuje da linux još uvijek nije spreman za Desktio. Da budemo jasni - niti Windowsi nisu spremni za Desktop jer su bespotrebno zakomplicirani s gomilom neintuitivnih opcija. To je moje mišljenje nakon što sam 3god imao linux kao Desktop, nakon toga 3 godina iMac i sad 6 mjeseci imam i Windows laptop. Od svih njih samo je iMac dostojan deklarirati se kao "spreman za Desktop".

    avatar

    22.07.2005. (12:09)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    2 antracit: kako bi se XP ponašao da mu podvališ USB stick na kojem je ext[2|3] ili RaiserFS? Link na članak sam ubacio u bložni zapis. ;-) 2 puzz: slažem se s tobom. :-)

    avatar

    22.07.2005. (13:13)    -   -   -   -  

  • Šuma Sjenki

    šta nitko ne pljuje po windowsu? windows je jako los za igrice. samo zajebava. Stalno vas izbacuje iz igrica. a ni Linux nije tako loš. Zajebana isnstalacija programa... The Best Is:Kupi i Linux I Windows. Windows koristi za programe a Linux za igre

    avatar

    22.07.2005. (14:06)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    Na svu sreću, za koju godinu, prosječan korisnik neće ni kupovati PC već će svi biti na konzolama na kojima će se igrati, čitati mail, surfati po webu, ripati i snimati CD-ove i konzumirati pornografiju u raznim digitalnim oblicima. Prosječan korisnik PC-a (TM) će kao takav izumrijeti. ;-)

    avatar

    22.07.2005. (16:05)    -   -   -   -  

  • Rejđovo blogže

    Ako jedan Asa Dotzler, te jedan Larry Mcvoy ne znaju, onda ajde de :)

    avatar

    28.07.2005. (01:37)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    Mnogi pod pojmom 'spreman za desktop' misle na nešto što će po funkcionalnosti i svemu ostalom 99% nalikovati na Windowse. Nadam se da Linux nikada neće biti toliko spreman. Jedan slučaj s Ubuntuom: "Hey guys I got a real problem I just install ubuntu on my computer and well Now I can't find my windows media player and I can't find my Internet explorer eaither! And I think i really messed up as in I think I mistakenly hacked into some guys computer. I keep seeing his name "Gnome" everywhere..." ;-)

    avatar

    29.07.2005. (16:05)    -   -   -   -  

  • Fast and furios

    Kada se instalira Linux potrebno je obaviti jos par radnji kao npr. instalacija mp3 playera, xine playera za divx, windows fontove itd. No ono sto sam htio reci je da je Linux idealni korporacijski operativni sistem. Moze se customizirati kako zelimo, nije potreban antivirus, nije potreban SUS za instaliranje patcheva, skriptni jezici su fantasticni, sigurnost o kojoj je toliko prica je bolja i da ne zaboravimo jeftiniji je. Kao primjer uspjesnog koristenja spomenuo bih Konzum nase najprofitabilnije poduzece. Uglavnom da zakljucim, moje misljenje je da je Linux kao Desktop spreman ali u Hrvatskoj zbog inercije korisnika naviklih na piratske Windows jos nije toliko rasiren.

    avatar

    04.08.2005. (14:35)    -   -   -   -  

  • rage

    Toliko gluposti nisam pročitao skoro ;)

    avatar

    07.08.2005. (22:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...