Komentari

gogame.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • GoPlayerWannabe

    Recimo da želim odigrati na Dragon serveru partiju atari-goa na 9x9 budući da nikad dosad nisam igrao ovu igru s kamenčićima, kako je to najlakše učiniti? I što znače komi i nigiri....?

    avatar

    16.07.2005. (11:12)    -   -   -   -  

  • WO

    Ja ovdje ne mogu ništa pametno reć, pa ću radije mudro ušutjeti. Drago mi je da se ljudi strastveno posvećuju onome kaj vole

    avatar

    16.07.2005. (13:13)    -   -   -   -  

  • Go - misaona igra

    @GoPlayerWannabe - Na DragonGoServer-u koliko znam igra se samo go, a ne i atari-go. Veličinu ploče možeš odrediti prozvoljno na kojoj ćeš igrati, ali u dogovoru s protivnikom. Izazivaš ga na Invite na lijevoj strani ekrana. Tamo odrediš sve parametre i staviš naziv protivnika. On na to odgovori sa accept (prihvaćanje) ili destuipe (odbijanje). Komi je poenska naknada za vrijednost igranja prvoga poteza i daje se na kraju kod obračuna poena. Nigiri je nešto kao par-nepar biranbje boje kamenova tj. prvoga poteza. U nogometu bacaju novčić za starnu igrališta u početku. @WO - Drago mi je za tvoju posjetu. Pa pametna je već i izjava zadovoljstva s viđenjem strastvenog posvećivanja gou. Svo dobro tebi.

    avatar

    16.07.2005. (19:14)    -   -   -   -  

  • GoPlayerWannabe

    Hvala puno! Još samo da priupitam kad sam već tu, što je sos?

    avatar

    17.07.2005. (17:50)    -   -   -   -  

  • Go - misaona igra

    Sos je zbroj bodova protivnika s kojima je igrač na tom turniru igrao. U švicarskom sistemu se ne igra sa svim protivnicima, pa netko ima jače, a netko slabije. Onaj koji je igrao s jačima ima prednost kada su isti brojevi pobjeda ili bodova.

    avatar

    18.07.2005. (07:55)    -   -   -   -  

  • GoPlayerWannabe

    Da, to je dosta logično. Ali opet imam potpitanje! :) Znate ono, tko pita, ne skita.. Kako onda sos može biti recimo 15,5 ili slično, ako su bodovi kod svih igrača cijeli brojevi?

    avatar

    18.07.2005. (10:00)    -   -   -   -  

  • Go - misaona igra

    Vidim da stvarno gledaš i proučavaš materijale. Hvala. E, pa ona polovica nastaje kada protivnik neko kolo ne igra. Recimo, odustane od turnira kolo ili tri prije kraja. Onaj koji je igrao s njime bio bi na taj način oštećen u sos-bodovima. U takovim slučajevima se, za izračun sos-bodova njegovih pritivnika, uračunava za svako kolo njegovog neigranja po pola boda. Ako paran broj kola nije igrao, to je cijeli broj, pa se nebi primjetilo pola boda. U švicarskom sistemu igrač za neigranje odustajanjem ne dobiva bod, ali u mcmahonu dobiva pola boda. Tu ima nekih kalkulacija neigranjem, ali u gou se više gleda na fer pristup.

    avatar

    18.07.2005. (12:19)    -   -   -   -  

  • GoPlayerWannabe

    Hvala na pojašnjenju :)

    avatar

    18.07.2005. (13:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...