Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • pegy

    Mislim da se ja s tom vrstom boli nosim dosta teško. Sporo me prolazi. Nekad i ne želim da prođe. Jer, onda sam prazna, aa ni to ne volim biti. Pjesma od Petra je i meni dobra, iako sam već zaboravila na nju. Filmovi, a ne znam, meni baš ne djeluju ljekovito. :)) Samo plačem od njih. :)) Ne znam kako liječim. Mislim da nastavim bolovati. :((

    avatar

    23.06.2005. (22:05)    -   -   -   -  

  • Patnje mladog Skorpiona ...

    Dobro napisano, jbg svi drugacije prozivljavamo bol, ovisno o sitaciji nekad je rjesenje muzika, nekad razgovor, nekad zelim bit sam ... al vecinom pokusam sve pribacit na zayebanciju

    avatar

    23.06.2005. (22:09)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Da, dobro kažeš Pegy, katkad je to i praznina... Slažem se i sa Skorpionom. Zaboravih spomenuti humor i samoću -zato ste vi tu :)), i to su dobri načini kako savladati bol.

    avatar

    23.06.2005. (22:52)    -   -   -   -  

  • somethingelse

    da te malo citiram.... "Naime, kao i svi ostali OSJEČAJI u ljudskom životu...", a ja bih nastaivio...i bol je osječaj koji se utažuje...kao što je osječaj gladi, umora, ljubavi....i bol je samo to, osječaj, koji ima svoj rok trajanja....

    avatar

    23.06.2005. (23:42)    -   -   -   -  

  • espadrila

    s obzirom da ja nemam veze sa slikanjem i crtanjem - meni je slika divna:) i svatko tko zna crtati mene fascinira:) sto se boli tice, potrebna je ponekad, neminovna, ali ne treba je hraniti. kako the beat fleet lijepo kazu 'i zato ne vrijedjaj ljubav drugujuci s tugom jer sve dok si ziv ljubav mozes darivat nekom drugom'. oplacem i trgnem se. filmom, pjesmom, humorom, ljudima, sportom, spavanjem....milijun je nacina.pozdrav:)

    avatar

    24.06.2005. (00:29)    -   -   -   -  

  • Blokče F. Kobajaši

    Meni je crtanje prije jako pomagalo.Ali ovisi o situaciji, nakad mi je dovoljna samoća, nekad volim biti okružena sa ljudima u teškim trenucim. A i muzika pomaže. Kad slušam Everybody hurts od REM znam da nije dobro...

    avatar

    24.06.2005. (01:16)    -   -   -   -  

  • jazzie

    Meni boli najviše gubitak voljene osobe - prvo se isplačem, a onda se jednostavno moram nekako zaposliti da ne mislim previše i s vremenom prođe...

    avatar

    24.06.2005. (01:26)    -   -   -   -  

  • Jezični savjetnik

    Zaboravi Anića, uzmi Šonju. Jer njegov rječnik ne opisuje nego propisuje. Što je, smatram, bolje. Bol je muškoga roda samo kad označava tjelesno. Čim je posrijedi duševno, postaje ženskog. Ima neke metaforike u tome, ha? ;)

    avatar

    24.06.2005. (10:23)    -   -   -   -  

  • K A I R O S

    kako prevladam bol.. sad mislim na emocionalnu bol.. ona je skoro kao fizicka.. pa dobro se fizički izmorim, recimo 7-8 krugova sa biciklom oko Jaruna je izbaci iz fizičkog tijela i sve otrove koja u njemu napravi, onda sjednem i pojedem cijelu stangicu crne cokolade od 200gr i popijem s nekim kavu .. i nakon toga drustvo i muzika polako hlade ranu od boli ..

    avatar

    24.06.2005. (12:53)    -   -   -   -  

  • gdy

    Što se4 tiče glazbe, tu mi je "Tom Waits" doktor za bol... A film... Između ostalih; "Grad anđela".... *ŠMRC* Pusa od krampusa!

    avatar

    24.06.2005. (15:43)    -   -   -   -  

  • Plava Zvjezdica

    zanimljivo, ti pišeš o boli, a ja o sreći, sve je to život, suze uvijek prve krenu a onda su tu moji dragi da pomognu

    avatar

    24.06.2005. (16:31)    -   -   -   -  

  • pegy

    A i zaboravila sam, slika ti je suuuuper. :))

    avatar

    24.06.2005. (20:25)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Somethingelse, samo jedna mala primjedba -osjećaj gladi, tj. potreba za hranom je ipak primarna čovjekova potreba, bez toga se ne može...to je čak zajedničko čovjeku i životinji. Ono što nas razlikuje, to je upravo ovaj dio u kojem govorimo o duševnoj boli, o osjećajima...i slažem se s tobom da postoji i svojevrsni "rok trajanja". Nažalost, uvijek se čini da one ružnije stvari traju mnogo dulje od lijepih :( No, u svakom slučaju, dobro je imati na umu kad nas zadesi bol - da neće trajati vječno. @Espadrilo, napisala si nešto što zaista vrijedi imati na umu, upamtit ću da ne zaboravim kad mi bude teško. @Blokche, slažem se ;) @Lady, samo ću reći da je, osim bola kad netko umre, na "ljestvici" odmah na drugom mjestu po jačini - bol zbog gubitka voljene osobe. Rekoše psiholozi. @Scorpy, drago mi je što ovdje vidim i tvoj komentar! Hvala, primjedba je vrlo konstruktivna. Jurin rječnik već neko vrijeme "kibiciram", a sad imam i dobru preporuku pa ću svakako upotrebljavati. Anić mi je malo...ali hajde, neću biti zločesta...dugo je bio jedini. Zahvaljujem i na objašnjenju značenjske nijanse riječi, bilježim se i za ubuduće :) A ovo...o metaforici...da...ja ću sa svog gledišta samo dodati da ništa manje ne boli i kad je muškog roda!!! @ Kairose, poznat mi je način i mislim da i to funkcionira. Ja kružim trčeći,a čokolada...naravno. Samooooo...moj je "grijeh" Milka. @Gdy, mislimo li na isto...P. Swayze i "Grad anđela"? Sjajan, imaš pravo!!! @Zvjezdice...da, sve je to dio života...idem sad ipak čitati tvoj tekst o sreći :) @Hvala Pegy!

    avatar

    24.06.2005. (22:52)    -   -   -   -  

  • somethingelse

    :) Sve pet...samo htjedoh naglasiti da je bol kao i svaki drugi osječaj...bez izuzetka...s rokom trajanja...i glad jenjava kada je utažiš...tako i bol treba utažit...ugodom...svatko na svoj način...kad me boli...idem se liječiti...kada me "boli"...najčešćese vozim...napunim rezervar, ubacim si mp3 u player i zimvo...dok ne ispraznim rezervar...svatko ima svoj način za utaživanjem boli...vans egejn...ju luk sou poznata 2 me...:)

    avatar

    24.06.2005. (23:55)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    OK! A to je dakle značio onaj komentar da si "to već negdje čuo". Poznata saam ti...malo mi pojasni kako, po čemu?

    avatar

    25.06.2005. (00:18)    -   -   -   -  

  • somethingelse

    Ma poznat mi je način razmišljanja, stil pisanja, način obraćanja...ma nije bitno...ne želim si razbijati iluziju da to nisi ti...:)

    avatar

    25.06.2005. (01:13)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Ok. Meni se ne čine poznata tvoja promišljanja i stavovi, a da se poznajemo kao što ti se čini,mislim da bi onda i meni zvučalo poznato. Mislim da si samo uočio neke sličnosti, ali da ja nisam osoba na koju misliš, bilo to dobro ili loše :)

    avatar

    25.06.2005. (01:38)    -   -   -   -  

  • uranium

    procitala tvoj komentar na blogu..nadam se da si ok.. a ona moja mantra je zapravo ful pozitivna,, ali razumijem da mozda vuce na tugu.. a boli se najlakse rijesiti ako ju prihvatis.. kao i ugodu.. ako je prisutna, osvijesti ju. reci si ok, bol je tu, i ja nemam nista protiv toga da je ovdje. jer ako se boris protiv nje, povecati ce se. tu negdje u komentarima sam procitala nesto o smrti voljene osobe. mi ne placemo zbog te osobe, nego zbog sebe (otkrivam toplu vodu, da,). naravno, da je tesko drugacije, ali po meni je smrt toliko prirodna i normalna da sam ju odavno prihvatila. cini mi se, big blue, da ti je vazno istaknuti svoju emotivnu prirodu. svi smo mi takvi, samo sto neki to jako dobro skrivaju i puno E trose na to. okej je da si emotivka, ali nemoj tome pridavati toliku vaznost. osjecaji su dio nas, ali mi nismo dio njih. nemojmo dopustiti da nam zamagle nas pogled, ali nemojmo ni bjezati od njih. ako je prisutna neka negativna emocija, prihvatimo ju kao takvu, osvijestimo da je ovdje, ulijmo svoju ljubav u nju i jednostavno svoju paznju mozemo usmjeriti na nesto drugo. svoj um mozemo zaposliti s nekim dr stvarima. to bi bio moj savjet.. a sve govorim iz iskustva (ono sto sam naucila, shvatila i primjenjujem). budite svi dobro.

    avatar

    25.06.2005. (01:39)    -   -   -   -  

  • staaf

    Dalo bi se diskutirat o tom pojmu.. bol.... Temeljni sastav mog života koji ubija pomalo... :( pzdrf

    avatar

    26.06.2005. (21:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...