Komentari

harpplayer.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Branislav

    Imam je iako je po umecu sviranja nezasluzujem.
    Nisam nikad ni razmisljao o njoj ali prica ide ovako: Krenuo sam da kupim Pro Harp iz A (23 Evra). Prodavac skinuo 3 crne kutije i kaze imam samo C, D i E. Vidim ja na polici crnu kutiju na kojoj pise A. Skida on kutiju kad ono Meisterklasse. Rekoh da je to preskupo za mene ocekujuci cenu od oko 70 Evra kad ono 40 Evra okruglo. Cena ultra niska (ne znam kako), para dovoljno u dzepu. Sad il' nikad.
    Prvo uzivaju oci. Jedna rec ELEGANCIJA: 3 nijanse sive boje, sjajni poklopci sa izgraviranim Hohner Meisterklasse MS (nema cak ni brojcane oznake rupa), niklovani reedplates-i i mat sivi cesalj (Hohner crnim slovima odostraga i tonalitet sa strane).
    Zatim uzivaju ruke. Uza je nekih 2-3 mm od Pro i Big River Harp-a na koje sam navikao i upadljivo je teza od njih. Zbog tezine i poklopaca koji se pruzaju sa kosinom do kraja ceslja fenomenalno lezi u ruci i lako se pravi tight seal oko nje sa obe sake.
    Onda uzivaju usne. Sve su ivice zaobljene. Na poklopcima nema nikakvih proreza sa prednje strane i toliko su glatki da usne prosto "lete" po njoj. Nema sanse da vam usne ili dlake od brade ili brkova zapnu negde. Ne nosim ni jedno ni drugo al' sam cesto neobrijan pa se desila par puta neplanirana depilacija sa Big River Harp-om.
    Odlicno je zaptivena i trazi manje vazduha za sviranje od Pro Harp-a. Vrlo lako se svira na svih 10 rupa. Bendovi (i draw i blow) se izvlace sa lakocom i zvuce kao osnovni tonovi. Za overblow ne znam jer ga ne znam izvesti. Meisterklasse je vrlo glasna. Zvuk joj je svetao (bright) ali ne ostar, kako bi se moglo ocekivati zbog metalnog (Al) ceslja i vrlo fokusiran jer su jedini otvori na poklopcima sa zadnje strane. Sve receno vazi za Meisterklasse pravo iz kutije, bez ikakvih podesavanja.
    Jedina stvar koja meni licno neodgovara je to sto su rupe na ceslju od plocice do plocice (kao kod Blues Harp-a) i cudan osecaj jezika na metalnom ceslju prilikom tongue blocking-a.
    Dozvole li vam finansije pocastite sebe jednom. Necet zazaliti.

    Branislav

    Ovo nije mana vec licni osecaj

    avatar

    11.03.2008. (14:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...