Komentari

kanuny.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • gringo

    Postovani Kanuny pred sobom imam Odluku o izuzimanju od zabrane raspolaganja nakretninama na teritoriju RH pravnih osoba sa sjedistem u Sloveniji Makedoniji i Bosni od 27.travnja 2000, koja kaze da kao u naslovu i onda citiram " Akoje su stecenenaplatnim pravim putem, AKO JE TO U INTERESU REPUBLIKE HRVATSKE< NJENIH GRADJANA ILI PRAVNIH OSOBA SA SJEDISTEM U RH." nadalje "Ministar pravosudja, uprave i lokalne samouprave utvrdjuje da li su uvjeti iz gore navedenog ispunjeni i zajedno sa Misljenjem Ministarstva gospodarstva i Drzavnog pravobranilastva izdaje suglasnost. "Normalno nema navedenih kriterija koji bi definirali sto je to u interesu RH, gradjana ili pravnih osoba. Mi znamo sta je u interesu onih koji odlucuju. Drpi sta mozes. Ministarstvo pravosudja se poziva da ce isti ili slican sporazum sklopiti i sa Srbijom i da zato i ne sprovodi i odugovlaci provodjenje Anex G. Anex G dozvoljava sklapanje takvog sporazuma. Ukoliko srpska strana- Drzava -pristane na takve uvjete (A zasto ne ako su je prihvatile druge sljednice) sudbina privatne imovine pravnih subjekata je opet neizvjesna jer se moze reci da povrat nije u interesu RH njenih gradjana ili narocito pravnih osoba koje su tu imovinu prisvojile . Pitanje da li ce se u tom slucaju privatnim parnicama bez mogucnosti na pozivanje na Anex G moci rijesiti povrat?

    avatar

    10.06.2005. (12:45)    -   -   -   -  

  • gringo

    Nastavak na gornji komentar .Da li je bit razlike sto se slovenskim , makedonskom i bosansko hercegovackim pravnim fizickim subjektima ne osporava pravo na imovinu a u odluci za izuzimanje od zabrane raspolaganja im se kaze kad i da li ce sa tom imovinom moci raspolagati.? Nije li to u konfliktu sa definicijom vlasnistva?

    avatar

    10.06.2005. (12:58)    -   -   -   -  

  • gringo

    Ispravak : RH je sklopila bilateralni sporazum o rjesavanju imovinskopravnih odnosa samo sa R Slovenijom i R Makedonijom. Znaci Bosna i Srbija jos vise. Po Pravoblanilastvu RH Anex G se nece sprovoditi dok se ne naprave bilateralni sporazumi sa Bosnom i Srbijom.

    avatar

    10.06.2005. (13:22)    -   -   -   -  

  • gringo

    Zasto je odluka o izuzimanju od zabrane raspolaganja nekretninama . Slovenije i Makedonije ... od 27 travnja 2000 dosla nakon potpisivanja Medjunarodnog ugovora o imovinskopravnim odnosima.. 1999 sa Slovenijom i Makedonijom. NN15/99 ?

    avatar

    10.06.2005. (13:54)    -   -   -   -  

  • Branka

    Poštovani Kanuny, dobila sam usmenu potvrdu iz Ministarstva pravosuđa da ne namjeravaju provoditi Aneks G direktno kakav već jeste, nego će sudbina nekretnina srpskih poduzeća ovisiti o dodatnom bilateralnom sporazumu RH i SiCG o pitanjima nekretnina. Ovo direktno zadire u to da država odlučuje u ime imovine poduzeća ili građanina bez da ih konzultira za mišljenje, na način kao da se radi o državnoj imovini. Zanima me kakve su sanse u ovakvoj trenutnoj nedemokratskoj situaciji, nekog poduzeća iz SiCG da pokrene tužbu i recimo da izgubi tužbu (zato jer se kod nas bojkotira sprovođenje Aneksa G), ima li pravo takvo poduzeće onda da se žali depozitaru međunarodnog ugovora u UN ili međunarodnom sudu pravde u Haagu ??????? pozdrav Branka

    avatar

    11.06.2005. (13:42)    -   -   -   -  

  • * *Ciciban! Dobar dan ......

    ...anexG,...anexG, i tako u nedogled,poštovani kolege blogeri vidljivo je da su ovdje zastupljeni učestali upiti i komentari za račun imovine SiCG, vapite za povratom njihove, a zbog interesa vjerojatno Vaše imovine, jeste li se pitali što je sa povratom imovine koja je protiv zakonito oduzeta svim Hrvatskim građanima bez razlike za nacionalnost, vjersku pripadnost u cijelosti imovine koja se stvarala ovdje u RH.. gdje su upiti, gdje su Vaši komentari, gdje je upit o ratnoj šteti koju su iste sada Države u sukcesiji prouzročile. Naime radi se o nekoliko stotina milijardi dolara ratne štete, u imovini koja je u ratu razorena..o tome treba govoriti..Jugoslavija i ne samo ona od SR Njemačke dobila je ogromne svote novca na ime ratne štete.. G. Kanuny oprostite mi za ovakav koment i ..drugo..pozdravljeni...

    avatar

    11.06.2005. (16:40)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Poštovana gospodo, hvala na pitanjima i komentarima, ali ću vas opet podsjetiti na objavljene postove u kojima je dat pregled pozitivnih propisa koji reguliraju ovo pravno područije. Na vaša pitanja , postavljam protu pitanje. Tko je taj tko u ime Državnog odvjetništva RH daje mišljenje da se neće provoditi međunarodni ugovor? Zakon kaže kriminalac član zločinaćke organizacije koji će osobno odgovarati za ne provođenje Ustava i zakona RH prema Zakonu o kaznenoj odgovornosti pravnih osoba. Uskoro? Vjeruj te mi znam što pišem. Ustav RH u poglavlju međunarodni ugovori o primjeni međunarodnih ugovora i njihovom mjestu u zakonodavstvu RH kaže da su međunarodni ugovori po pravnoj snazi iznad zakona RH. Primjena svih Zakona je uvjet za Europu i za našu pravnu sigurnost. Kako je ne bitno što misle posedinci i kako se ponašaju isto tako je ne bitno otezanje provođenja zakona jer su oni tu. Kad se počnu provoditi neće moći ići izlika pojedinaca naredili su mi, pa to je bilo po zakonu. Hitlerove suradnike su osudili jer su i oni provodili Zakone koje je donio Njemački parlament, ali su bili u suprotnosti sa međunarodnim standardima i usvojenim civilizacijskim normama.

    avatar

    13.06.2005. (13:08)    -   -   -   -  

  • gringo

    Konkretno pitanje trazi komkretni odgovor .Osoba potpisana na Naputku Drzavnog odvjetnistva republike Hrvatske-broj M-DO-523/04 od 6 prosinca 2004g JJ/SM je Zamjenik Glavnog drzavnog odvjetniks Republike Hrvatske msc. Jadranko Jug.

    avatar

    13.06.2005. (17:43)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Kaznena odgovornost, prema Zakonu o kaznenoj odgovornosti pravnih osoba u svezi sa Kaznenim zakonom i Zakonom o USKOK-u je na Državnom odvjetništvu kao instituciji, i odgovara novčano za kazneno dijelo, ( vidi prethodne postove koji su naveli zakonske odredbe ), a zamjenik Jug šef građanskog odjela DORH-a kao odgovorna osoba, a ostali koji sudjeluju u kaznenom dijelu zločinačke organizacije u okviru svog umišljaja.

    avatar

    14.06.2005. (09:01)    -   -   -   -  

  • gringo

    Donosim vam citat izjave gosp Zamjenika Drzavnog odvjetnistva RHu glasniku Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracuja od 18.03.2003 pod naslovom" Prije reforme pravosudja drzava mora podmiriti dugove unutar..." autor Suzana Varosec. Citiram "Tamo gdje je duzna platiti treba tu obvezu i izvrsiti, bez vodjenja sudskih sporova. Ne moze vise biti isprika da to nije osigurano proracunom i ne moze sad platiti . jer nema novca. DRZAVA MORA BITI PRIMJER U ISPUNJAVANJU OBVEZA. TAKO SE MOGU SMANJITI OPTERECENJA SUDOVA I TROSKOVI TE OJACATI POVJERENJE U DRZAVU I PRAVOSUDJE. POLITICKI I SOCIJALNI MOTIVI NE SMIJU VISE BITI ISPRED PRAVNOG RAZLOGA...." Napomena , to je onaj isti gospodin koji je donio Naputak o protivljenju mirnom rjesenju sporova koji se temelje na medjunarodnom ugovoru RH . vidi renije postove.

    avatar

    14.06.2005. (14:02)    -   -   -   -  

  • gringo

    Postovani Kanuny, Sta se desilo? Vise ni glasa od vas. Nadam se da nisu u pitanju licni problemi , ili vam je " neko zatvorio ducan". Ipak je prekid malo nenajavljen. Ako kazete da je sve o pravu u hrvatskoj receno, necu vam vjerovati. We miss you.

    avatar

    20.06.2005. (13:42)    -   -   -   -  

  • B.S.

    Molim pogledati moj blog "Čekaju da umrem!" na adresi: http://bszagreb.blog.hr

    avatar

    22.06.2005. (10:59)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    S tugom u srcu gledam sve ove prazne dane.

    avatar

    27.06.2005. (07:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...