Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • pogledao ove stranice i stvarno mislim da su skandalozne šta rade naši predstavnici u vlasti? a ni Franjevci se nisu oglasili

    avatar

    02.02.2005. (11:17)    -   -   -   -  

  • " općoj pismenosti sitea također je suvišno trošiti riječi, jer autori, očito je, ne razlikuju č i ć, a kamoli što bitnije: dovoljno je spomenuti da je, kao znamenitost Kiseljaka, navedena "kiseljaćka pogaća". Tako ispada da se Kiseljačani, a i oni koji navrate, hrane - pogaćama(!). Dragi turisti, samo dođite, nećete zažaliti" Bas lijepo na mojoj tastaturi nemam c ili c imam samo c, tako da poneki triticari ne mogu vidjeti da li sam pismena ili ne. U povjerenju ovakva vrsta "sitea" kako kaze ovaj autor Jukic ne zahtijeva bas neku pismenost. Ako vi gospodine Jukicu hocete pismenost, pa vi u dnevnim novinama pisete nepismeno. Ako vec hocete da spominjete englesku rijec (site cita se sajt) i pisete je na engleskom, pa nemojte za ime Bozje da je mjenjate u padezima Toliko od mene. Nisam ni ja bas pispena, jeste da pricam 3 jezika ali nisam najpismenija ni u jednom, jer se jezici stalon mijenjaju a ja nikako da se "update"

    avatar

    02.02.2005. (14:56)    -   -   -   -  

  • Mato

    Po mome mišljenju službene stranice neke institucije (još k tome državne, odn. županijske), baš kao i novine, moraju biti pismene, tj. moraju o ozbiljnim temama pisati u skladu s postojećim jezičnim standardima... No, "Pismena" mislim da si promašila temu. Ovdje nije riječ o pismenosti novinara, već o konkretnim web stranicama, koje su, uz pristranost, zlonamjernost, brojne propuste, pa, rekao bih, čak i neznanje - i nepismene. O njima govorimo, a ne o nekom tamo novinaru... A ove stranice stvarno su ispod svakoga nivoa. Dobro bi bilo znati tko je u našoj općini član turističkog ureda ili, kako se to već zove.

    avatar

    02.02.2005. (15:25)    -   -   -   -  

  • Gospon Mato pa ja nisam ni mislila na sluzbene stranice drzavne kako vi to kazete, mislila sam na ove stranice koje nas ponekad razvesele a malo cesce naljute. Vjerujte mi da nikada nisam ni razmisljala o pismenosti ili nepismenosti, to je sve relativno. Kod Hrvata postoji razlica c i c a kod Muslimana bas i ne, bar u nasem G. Vakufu ili te Uskoplju. Sjecam se jos iz osnovne skole, imali smo ucitelja Srbijanca, koji se nije mogao nacuditi nasoj nemogucnosti razlikovanja kako smo ga mi zvali tvrdog i mekog c. Tako je covjek prestao da nam to uopce uzima za gresku, pa su mnogi iz moje generacije vjerovatno shvatili da to i nije greska. Pa gospon Mato morate da oprostite autorima ove stranice jer je i on ili ona iz G. Vakuf ili Uskoplja.

    avatar

    02.02.2005. (16:06)    -   -   -   -  

  • Mato

    Moram priznat da ne kužim. Ja mislim na stranice Turističke zajednice Županije središnja Bosna, a koliko sam shvatio, i u ovom postu je upravo o njima riječ. Te stranice jesu stranice jedne državne, tj. županijske institucije. Osim toga ne mislim da je pismenost nešto relativno, a ne znam niti autora stranica TZ-a, a ti kažeš da je on iz našeg grada... Ne znam, idem čitat ponovo....

    avatar

    02.02.2005. (17:21)    -   -   -   -  

  • Izvinjavam se gosponu Mati, ocito nisam razumila o kojoj se stranici radi. Mislila sam na uskoplje log . Jos jednom moje izvinjenje. Pomalo kradem vrijeme sa posla pa ne procitam do kraja. tu stranicu turisticku nisam ni procitala

    avatar

    02.02.2005. (17:52)    -   -   -   -  

  • Ĺ arka

    Neka bar neko normalan bude na ovoj stranici. Vi što se predstavljate kao Uskoplje nije za ljutnju ovo što ću vam reći. Kako se može očekivati tolerantan komentar na tekstove koji nisu istina , a namjera većine tekstova vezanih za ratnu prošlost je da izazivaju razlićite komentare , a pogotovo kada nekoga vrijeđaju i iznose neistine. Vi znate da to nije bilo tako ,a divite se svome tekstu i mislite da ste ućinili dobro djelo ako napišete neistinu. Za toleranciju i mir u ovoj zemlji treba puno više od ovakvih stvari. Ja sam u tome ratu izgubio i kuču i ugostiteljski objekat , a samim tim i egzistenciju, ali mislim da su ovi tekstovi neprimjereni, jedina stvar je ako ova stranica ima za cilj da pojača netrpeljivost između nas.

    avatar

    12.02.2005. (18:09)    -   -   -   -  

  • uskoplje

    Opet ponavljam: ja na ovom blogu pokušavam iznositi činjenice i, pri tome, dakako, ne tvrdim da sam nepogrešiv. No, zato sam i svima vama otvorio prostor da me slobodno ispravite, pa bih, isto tako želio da i Vi iznosite prvenstveno činjenice i, naravno, na osnovu njih formirana svoja mišljenja. Da se svi ili većina nas pridržavamo gore rečenog, uvjeren sam da bi ovaj blog i svi tekstovi na njemu mogli pridonijeti našem boljem međusobnom razumijevanju. Pokušajmo to!. Pozdrav.

    avatar

    12.02.2005. (21:27)    -   -   -   -  

  • Slucajan gost

    A znate li ko je predsjednik Turisticke zajednice Općine Gornji Vakuf - Uskoplje? Vlasnik Uskopaljskih dvora, licno ili ti osobno!

    avatar

    12.02.2005. (22:27)    -   -   -   -  

  • Ĺ arka

    Mislim da je Brane Šarić

    avatar

    18.02.2005. (21:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...