Opet ona o zelenjavi :))) Ma super ti je to sve, nekako me vraća u realnost da netko to i jede :))) Zezam se naravno, ali ja sam stvarno 100% medožder... A kaj ja mogu kad mi je meso fino...
12.01.2005. (01:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
volim ja i meso, ne brini Jazz, doći će i to na red...samo mi nemoj onda plakati da sam kriva kada budeš usred noći harala po fižideru...kada te namamim opisima kako ja radim punjena teleća prsa, punjenje rolice od puretine ili razna sitne mesne "kolačiće", hehehehe :))))
12.01.2005. (02:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
paski su, za one koji to ne znaju, vitičasti izdanci češnjaka- nikad u zivotu nisam za to cula ili mozda jesam ali pod drugim imenom, zato hocu sliku jer ja obozavam sve vrste salata, a cesnjak mi je omiljen zacin i to mora da je ludo dobra stvar. Sline mi cure na to bez obzira sto ne znam o cemu je rijec. :)) dobro sline mi cure malo i od hunjavice ;)) Imas kod mene malo iznenadjenje :))
12.01.2005. (02:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija, zamisli biljku - korijen je glavica, pa lišće, a na sredini nastane cvijet....paski su u biti zeleni dio biljke, stapka na kojoj raste cvijet, u sredini same biljke. Taj zeleni dio se bere dok je u fazi pupoljka, dok se cvijet još ne razvije...budu to dugačke zele mekane šibice, poput divljih šparoga, duge 20-ak cm. Skuhaju se lagano, ocijede, ohlade i začine....jako je fino, i dosta se teško nađe na placi....
12.01.2005. (02:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Baš mi se sviđa ova tvoja gastronomsko-hedonistička šetnja začinskim biljem. U životu nisam čula za paski! Je l to onda ima okus po češnjaku ili ne?
12.01.2005. (09:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fijuman
Istina. Otkad zivim u Trstu preko tjedna, za vikend znam nadobudno trazit neko povrce po rijeckim placama... ali uzalud. Nadam se da ce se to u skorom vremenu promijeniti.
12.01.2005. (09:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I ja imam macku (macka da se ne naljuti ;)! I zaista imas pravo, niti moj nece jesti konzerve napravljene za istocnoeuropska trzista i isto svaki puta u Trstu mu kupujem hranu (isto gotovo svaki mjesec!). Inace u Trstu mu kupujem i pijesak (isto je kvalitetniji i najvazniji u pola cijene ..... Zivio Trst ;)
12.01.2005. (15:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kada bi se svi hranili tim fast foodom kao i ti mislim da bi bilo puno puno manje ljudi s začepljenim žilama i problemima sa srcem....Svaka čast...Pogledaj recepte na http://vege.blog.hr ... inače stranica koju ja uređujem, vjerujem da tu možeš pronaći nešto za sebe:) pozdrav
12.01.2005. (21:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kada bi se svi hranili tim fast foodom kao i ti mislim da bi bilo puno puno manje ljudi s začepljenim žilama i problemima sa srcem....Svaka čast...Pogledaj recepte na http://vege.blog.hr ... inače stranica koju ja uređujem, vjerujem da tu možeš pronaći nešto za sebe:) pozdrav
12.01.2005. (21:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne želim preuzimati tvoju ulogu, ali samo da objasnim cijenjenom M! Dopplerov efekt je fizikalna pojava u kojoj val (tipično zvučni ili elektromagnetski) mijenja svoju frekvenciju. Općenito se uči da je frekvencija vala konstanta, ali ipak može doći do njene promjene kada se val susretne s nekim "predmetom" u gibanju. Na tom principu radi recimo onaj policijski radar: on emitira jedan val određene frekvencije u smjeru automobila, val se odbija od automobila i vraća do radara, koji na temelju razlike frekvencija odalsanog i primljenog vala (to točno određenoj formuli) može odrediti brzinu kretanja automobila. Na tom principu rade i neke medicinski uređaji (iako ne studiram medicinsku elektrotehniku pa ne bih znala točno kako)... Ispričavam se za poduži komentar!
13.01.2005. (01:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Jazz, ti si uvijek dobrodošla! hvala što si pojasnila umjesto mene. Dopplerski efekt u medicini se koristi za mjerenje brzine protoka krvi kroz pojedine krvne žile, te za spektrografsku analizu karakteristika tih protoka, što i ja radim....
13.01.2005. (02:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Jazz, thanks..samo nadopuna : razlika frekvencija poslanog i vraćenog vala (koja ovisi o brzini i smjeru kretanja tijela od kojeg se odbio) zove se Dopplerski pomak ili efekt. U medicini se koristi za utvrđivanje smjera i brzine protoka krvi, a time se i ja bavim...
13.01.2005. (02:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kad slijedeci puta naletis na paskije molim te slikaj ih da ja to vidim u zivo. Da li je to cesnjakov cvijet? Ili je to neka druga slicna biljka iz porodice? Ako je cesnjak onda cu to sama napraviti, tj. zasaditi isti i napraviti paski salatu a la vild npr. Pusa
14.01.2005. (23:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Creative Blog
dobro je, a i zanimljivo :)
12.01.2005. (01:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jazzie
Opet ona o zelenjavi :))) Ma super ti je to sve, nekako me vraća u realnost da netko to i jede :))) Zezam se naravno, ali ja sam stvarno 100% medožder... A kaj ja mogu kad mi je meso fino...
12.01.2005. (01:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riječanka&svijet
volim ja i meso, ne brini Jazz, doći će i to na red...samo mi nemoj onda plakati da sam kriva kada budeš usred noći harala po fižideru...kada te namamim opisima kako ja radim punjena teleća prsa, punjenje rolice od puretine ili razna sitne mesne "kolačiće", hehehehe :))))
12.01.2005. (02:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
paski su, za one koji to ne znaju, vitičasti izdanci češnjaka- nikad u zivotu nisam za to cula ili mozda jesam ali pod drugim imenom, zato hocu sliku jer ja obozavam sve vrste salata, a cesnjak mi je omiljen zacin i to mora da je ludo dobra stvar. Sline mi cure na to bez obzira sto ne znam o cemu je rijec. :)) dobro sline mi cure malo i od hunjavice ;)) Imas kod mene malo iznenadjenje :))
12.01.2005. (02:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riječanka&svijet
Bugenvilija, zamisli biljku - korijen je glavica, pa lišće, a na sredini nastane cvijet....paski su u biti zeleni dio biljke, stapka na kojoj raste cvijet, u sredini same biljke. Taj zeleni dio se bere dok je u fazi pupoljka, dok se cvijet još ne razvije...budu to dugačke zele mekane šibice, poput divljih šparoga, duge 20-ak cm. Skuhaju se lagano, ocijede, ohlade i začine....jako je fino, i dosta se teško nađe na placi....
12.01.2005. (02:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
beštijica
Baš mi se sviđa ova tvoja gastronomsko-hedonistička šetnja začinskim biljem. U životu nisam čula za paski! Je l to onda ima okus po češnjaku ili ne?
12.01.2005. (09:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fijuman
Istina. Otkad zivim u Trstu preko tjedna, za vikend znam nadobudno trazit neko povrce po rijeckim placama... ali uzalud. Nadam se da ce se to u skorom vremenu promijeniti.
12.01.2005. (09:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ivva
Nadam se da negde postoji hrvatsko/srpski rečnik.. tek kada čitam recepte shvatim koliko ipak ima različitih reči koje ne znam.
12.01.2005. (14:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riječanka&svijet
Beštijica, ima vrlo,vrlo blag okus po češnjaku, bez zadaha :)))
12.01.2005. (14:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
TV kritičar
I ja imam macku (macka da se ne naljuti ;)! I zaista imas pravo, niti moj nece jesti konzerve napravljene za istocnoeuropska trzista i isto svaki puta u Trstu mu kupujem hranu (isto gotovo svaki mjesec!). Inace u Trstu mu kupujem i pijesak (isto je kvalitetniji i najvazniji u pola cijene ..... Zivio Trst ;)
12.01.2005. (15:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
beštijica
Aha, onda je paski za mene. Ne volim češnjak baš zbog tog zadaha. :)
12.01.2005. (16:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
amor real & ja...
E, ŠTO JE TO DOPPLER EFEKT? Piše to na jednom zidu, i baš me zanima
12.01.2005. (19:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Robacho
Ja se divim svim našim doktorima (medicine naravno). Za tako malo love taj posao i toliko posla. Svaka čast!
12.01.2005. (20:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MARK's CORNER
Kada bi se svi hranili tim fast foodom kao i ti mislim da bi bilo puno puno manje ljudi s začepljenim žilama i problemima sa srcem....Svaka čast...Pogledaj recepte na http://vege.blog.hr ... inače stranica koju ja uređujem, vjerujem da tu možeš pronaći nešto za sebe:) pozdrav
12.01.2005. (21:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MARK's CORNER
Kada bi se svi hranili tim fast foodom kao i ti mislim da bi bilo puno puno manje ljudi s začepljenim žilama i problemima sa srcem....Svaka čast...Pogledaj recepte na http://vege.blog.hr ... inače stranica koju ja uređujem, vjerujem da tu možeš pronaći nešto za sebe:) pozdrav
12.01.2005. (21:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jazzie
Ne želim preuzimati tvoju ulogu, ali samo da objasnim cijenjenom M! Dopplerov efekt je fizikalna pojava u kojoj val (tipično zvučni ili elektromagnetski) mijenja svoju frekvenciju. Općenito se uči da je frekvencija vala konstanta, ali ipak može doći do njene promjene kada se val susretne s nekim "predmetom" u gibanju. Na tom principu radi recimo onaj policijski radar: on emitira jedan val određene frekvencije u smjeru automobila, val se odbija od automobila i vraća do radara, koji na temelju razlike frekvencija odalsanog i primljenog vala (to točno određenoj formuli) može odrediti brzinu kretanja automobila. Na tom principu rade i neke medicinski uređaji (iako ne studiram medicinsku elektrotehniku pa ne bih znala točno kako)... Ispričavam se za poduži komentar!
13.01.2005. (01:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riječanka&svijet
@Jazz, ti si uvijek dobrodošla! hvala što si pojasnila umjesto mene. Dopplerski efekt u medicini se koristi za mjerenje brzine protoka krvi kroz pojedine krvne žile, te za spektrografsku analizu karakteristika tih protoka, što i ja radim....
13.01.2005. (02:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riječanka&svijet
@Jazz, thanks..samo nadopuna : razlika frekvencija poslanog i vraćenog vala (koja ovisi o brzini i smjeru kretanja tijela od kojeg se odbio) zove se Dopplerski pomak ili efekt. U medicini se koristi za utvrđivanje smjera i brzine protoka krvi, a time se i ja bavim...
13.01.2005. (02:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Kad slijedeci puta naletis na paskije molim te slikaj ih da ja to vidim u zivo. Da li je to cesnjakov cvijet? Ili je to neka druga slicna biljka iz porodice? Ako je cesnjak onda cu to sama napraviti, tj. zasaditi isti i napraviti paski salatu a la vild npr. Pusa
14.01.2005. (23:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...