Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Ratnik paorskog srca

    Nije vrag da stvarno misliš da taj zakon treba donijeti?! Koliko god pobačaj bio zlo, kriminalni pobačaj je samo deset puta veće zlo. A nema zemlje u kojoj nema pobačaja. na žalost, u vrlo katoličkim južnoameričkim zemljama, u kojima je listom zabranjen, izvedu se deseci tisuća pobačaja godišnje, i to pitanje u kakvim uvjetima. PMSM, ako ljudsko društvo ikakda bude zrelo za bezbolnu zabranu pobačaja, ona tada i tako neće biti potrebna.

    avatar

    11.01.2005. (15:07)    -   -   -   -  

  • Ratnik paorskog srca

    da ne spominjem da je pobačaj biozabranjen i u Hitlerovoj Njemačkoj i Sovjetskoj rusiji, barem u početku, kasnije su ga morali ponovo legalizirati, upravo zbog velikog broja smrti uslijed nestručnih pobačaja.

    avatar

    11.01.2005. (15:08)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Sorry, krivo sam se izrazila i kasnije skužila i ispravila grešku...ne, ne mislim da treba donijeti taj zakon o zabrani pobačaja, i ja sam protiv toga na taj način rigoroznog ukidanja mogućnosti da se on izvede u primjerenijim uvjetima...htjela sam reći da smatram da država treba na kraju biti ta koja odlučuje o tim zakonima i da smo si sami krivi ako izabiremo vlast na koju Crkva može snažno utjecati (barem formalno). Hvala na komentaru, inače ne bih skužila grešku...djevojčica skače oko mene, pa si na žalost ne mogu priuštiti neku atmosferu za pisanje, a bilo mi je važno da to iskomentiram iz malo drukčijeg ugla...Pozdrav

    avatar

    11.01.2005. (16:53)    -   -   -   -  

  • Zadatak: Uspjeh!

    :o)

    avatar

    11.01.2005. (17:10)    -   -   -   -  

  • barba

    Drustvo je se sve vise utilitarno, a to Crkva ne moze prihvatiti jer se time ruse temelji...inace ovo si dobro spomenula...vecina su katolici iz obicaja jer vjerovanje u vjestice i vukodlake, gatanje, i horoskop je siroko rasprostranjeno

    avatar

    11.01.2005. (18:01)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    O ovakvim stvarima jedinu pravu odluku moze dati pojedinac, tj zena, kojoj se desila nezeljena trudnoca, nitko drugi. Tj nitko drugi joj nema pravo zabranjivati to temeljno pravo: ima izbor pa se moze odluciti ili za jedno, ili za drugo. Ne mogu dati drugo misljenje negoli ovo jer nisam vjernik. Pozdrav. :-)

    avatar

    11.01.2005. (21:49)    -   -   -   -  

  • blond lady

    crkva i svecenici nisu isto, ja sam uvijek za crkvu i vjeru a o srecenicima sam vec dobila drugacije misljenje (pogledaj moj blog) rijetost je naci pametnog svecenika, vecinom su to pokvarenjaci koji se kriju iza crkve i vjere a isti su kao svi drugi nema veze sto su teolozi ja sam se osobno razocara u svecenike pusa

    avatar

    11.01.2005. (22:08)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    i ja sam se razocarala u svecenike, pa sam krenula traziti put na drugim razinama ali se u biti slazem sa Xiolom. Pozdrav :)

    avatar

    12.01.2005. (01:21)    -   -   -   -  

  • Hajdučica.blog

    Anči čini mi se da bih mogla tvoje postove potpisati, jer pišeš onako kako bih i ja napisala - da nisam jedna od onih iz dijaspore koji ne doživljavaju osobno te rasprave u Hrv.(!!??) Moj bi post još vjerojatno bio preoštar i možda bih povrijedila neke koji misle potpuno drugačije (veeeliku većinu) i zato ću izbjeći te rasprave jer nisam za njih raspoložena, znam unaprijed da bi se poteglo pitanje neželjene trudnoće, silovanja, itd itd... Ali drago mi je da si ti napisala svoje mišljenje i da je link na naslovnoj stranici!!! Pozdrav tebi i tvojoj maloj obitelji!!

    avatar

    12.01.2005. (10:39)    -   -   -   -  

  • POLIGLOTNA od-do!

    Čitajući post - a malo je poduži - nakon svake druge rečenice sam ti htjela nešto reći, sad mi se sve izgubilo, a i osjećam već zamor od ove teme, no moram ti reći da si vrlo zanimljiva osoba, "na mjestu". I s vremenom, dok još malo izbrusiš svoje stavove, mislim da ćeš još bolje detektirati srž problema. Što se mog mišljenja tiče, najviše se plašim kvazivjernika! Jer pravi vjernik neće puno zla učiniti. :))

    avatar

    12.01.2005. (11:20)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Ja cu ti svoje misljenje reci na kavi :-) a sad se samo javljam da znas da sam ti bila na blogu i procitala post.

    avatar

    13.01.2005. (04:07)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Evo ljudi, što reći nakon svih komentara? Xiola ima pravo kao nevjernik ne zamarati se stavovima Crkve, i dijelom se slažem s njom. Ali što je s ovim pitanjem koje je postavio rabljeni političar i za koje Juliere kaže da je dobro, s čime se također slažem? Osim pjesama poput "Bacila je sve niz rijeku", postoji li i neki drugi odgovor na pitanje prava oba roditelja na dijete? Možda se o toj cjelovitosti ipak na neki način brine Crkva...iako vrlo netaktično i neprimjereno dobu.Što se tiče razočarenja u svećenike o kojem pišu Bugenvilija i blond lady...naravno da svatko ima pravo na svoje razmišljanje i postupke nakon razočarenja, i razumijem vas. Ali ja pokušavam takve zaobići i potražiti one bolje u toj Crkvi, a njih isto tako uvijek ima, generalizacije su opasna stvar (iako se i sama ponekda koristim njima). Ja sam se priključila jednoj drugoj vjerskoj katoličkoj zajednici u Beču, jer me domovinsko-vjerska orijentacija Hrvatske katoličke misije nije zadovoljila u duhovnom smislu. Zahvaljujem hajdučici na podršci i Poli na (stručnoj?) procjeni i podržavam njezino mišljenje o kvazivjernicima i onima koji svoju vjeru zaista žive. Kulerici zakazujem novi sastanak s obzirom na to da je kava završila na tepihu, a mi u pola rečenice...Pozdrav svima

    avatar

    01.02.2005. (16:16)    -   -   -   -  

  • crkva umire

    "Crkva koja je bila luc vodilja i utjeha. Koja je bila utociste vjernicima, a i onima koji to nisu bili. Koja je tajno vjencavala komuniste i krstila njihovu djecu bez nekih posebnih priprema, ne komplicirajuci. Danas kao da su se njezina utocista pretvorila u cinovnicke institucije zatvorene unutar vlastitih visoko postavljenih zidova. Zabavljeni sobom, vracanjem svoje imovine, kao da su zaboravili da su tu radi nas. Ne pada im na pamet da je i drugima oduzeta imovina i da cesto nema nasljednika koji bi je potrazivali. A nema ih jer su izgubili zivote za svoju Hrvatsku, a iza sebe nisu ostavili mocne organizacije koje bi se u njihovo ime borile. Misle li o tome da su u proslim olovnim vremenima mnogo vaznije bile duhovna pozornost koju su pruzali i otvorena vrata crkve, nego materijalna dobra za koja se sada bore. Sve vise vjerujem da je papa dolazio ne radi nas vjernika, nego zbog pastira koji nas vode. Jer mnoge od njih treba podsjetiti na pocetke i Isusa koji se rodio u stalici i koji je jos prije dvije tisuce pokusao istjerati trgovce iz hrama Bozjeg. No, mozda su oni moji pastiri, ali ja nisam njihova ovca."

    avatar

    19.03.2005. (09:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...