Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Ĺ arka

    Poštovana gospodo mjesto turskoj zastavi je u Turskoj, albanskoj u Albaniji , hrvatskoj u Hrvatkoj , a bosanskoj u Bosni. Bosanci u Americi, Norveškoj, Austriji svoju zastavu drže u kućama za svoj ćeif. Kako bi izgledalo kad bi bosanac postavio zastavu u Njujorku na kakvoj svjetiljci. Pitanje glasi : Gdje bi bosanac završio kada bi to uradio ?

    avatar

    25.12.2004. (11:13)    -   -   -   -  

  • uskoplje

    Naizgled jednostavan i logičan, a u osnovi sasvim pogrešan, odnosno iskonstruiran stav. 1. Ovdje nije riječ o zastavi Republike Hrvatske, nego o zastavi hrvatskog naroda koji je konstitutivni narod u BiH; 2. 1992. godine u BiH nije bilo nikakve službene zastave (nije to bila ni ona s ljiljanima, ni s polumjesecom i zvijezdom); 3. Bosna po svom unutarnjem ustroju nije zemlja poput Amerike, Njemačke, Francuske ili Hrvatske; 4. U Europi čak i nacionalne manjine imaju pravo na svoju zastavu, grb i svečanu pjesmu, te na isticanje istih (dakako uz službene državne) u svečanim trenutcima za rečeni narod (primjer Srba u Hrvatskoj). Isto pravo nitko ne može oduzeti Hrvatima, ali ni Bošnjacima i Srbima u BiH. 5. Slijedom toga, usporedba Vam je promašena; 6. Vaš cijeli stav je opasan budući da u osnovi opravdava nasilje prema drugome i drukčijem; 7. Da su pripadnici moga naroda pokidali i spalili zastavu Vašega naroda ja bih taj čin osudio, a ne bih ga pokušavao opravdati teorijom bez ikakva pokrića u političkoj teoriji i praksi europskih zemalja.

    avatar

    27.12.2004. (09:44)    -   -   -   -  

  • Popuslich

    1992. godine je bila sluzbena zastava s ljiljanima, jer je Bosna i Hercegovina tada bila medjunarodno priznata drzava isto kao i Hrvatska. Dok tu zastavu Hrvatskog naroda niko nije priznavao osim samog tog naroda. Ni danas dan nije priznata. Ne bih reko da je ta zastava bila izvisena pored drzavne zastave kako bi trebala po vasoj teoriji. "Vaš cijeli stav je opasan budući da u osnovi opravdava nasilje prema drugome i drukčijem". Nista ti co'ek nije rek'o nit' te je nap'o. Iz nicega vidis da si napadnut. To se vama cesto dogadja. Kad smo vec kod konstutivnosti naroda, jos malo pa ce Hrvati pasti ispod 9 % i onda nece biti konstituivni. Pitam se, sta ce te tada pisati i cime ce te se "vadit" da ste ugrozeni. Vjerovatno postoji nacin...

    avatar

    27.12.2004. (14:30)    -   -   -   -  

  • Popuslich

    "Tragajuci za svojom maticom izvan BiH, te etnicke skupine samoinicijativno se stavljaju u polozaj nacionalnih manjina jer se smatraju dijelovima susjednih nacija, sto po medjunarodnom i ustavnom pravu znaci gubljenje statusa konstitutivnosti unutar BiH"

    avatar

    27.12.2004. (14:40)    -   -   -   -  

  • Adi

    Ma bravo Popuslichu! Zašto izmišljati toplu vodu. Njima bi trebalo odmah stavit žute trake na rukave.

    avatar

    27.12.2004. (15:09)    -   -   -   -  

  • zuka

    Nije tacno da nije bilo poginulih bojovnika u napadima na sela Zdrimce i Dobrosin BUDITE iskreni bar prema mrtvima odajteim pocast jer bilo ih je dosta u njihovu cast podignut je i spomen kriz na tom mjestu

    avatar

    30.12.2004. (01:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...