Komentari

kemoterapija.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • iFa

    ifa je misla da je rojs kreten :))))) ajme kako simpaticno :))) folim te dida moj, nisam gledala satelit ali sam gledala iz sinja emisiju onu sa mazuretninjama na pocetku :) ljepo si sfe iscenirao :)) pusica

    avatar

    20.12.2004. (21:51)    -   -   -   -  

  • direkt

    Opet Ifa i ja...Potpisujem samo...I pozdravljam iz kutka slobode:))

    avatar

    20.12.2004. (21:59)    -   -   -   -  

  • afrika

    svaka ti cast, pozdrav

    avatar

    20.12.2004. (22:13)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    dirljivo..Rojs možda ima svojih kretenskih trenutaka, no ovo ga definitivno iskupljuje :))))

    avatar

    20.12.2004. (22:27)    -   -   -   -  

  • sisajed

    naježio sam se čitajući tvoj tekst. Tisuću bodova za Rojsa. Ovakve geste, kao što si napisao - bez kamera i novinara - vrijede više, no da je na televiziji darovao 100 000 kuna. Tisuću bodova i za tebe

    avatar

    20.12.2004. (22:29)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Da nam je malo vise takvih generala, makar Rojs nije bas po mom ukusu ali nisu ni ostali politicari, a Rojs je makar iskren. Pozdrav :))

    avatar

    20.12.2004. (22:30)    -   -   -   -  

  • *Ptica Trkačica*

    Koliko god Rojsova gesta bila lijepa, i dalje smatram da je on zadrta i priglupa seljačina, koja je u javnosti pred donošenje izbora za pocetak pregovora za ulazak u EU imao obraza izjaviti "Ja stitim Gotovinu!". Lako mu je dat 3 soma kuna i mob kad je pokra sve sto je mogao za vrijeme rata. Vise cijenim 5 kuna od bakice s penzijom, nego ove njegove 'velike geste'. I to u predizborno vrijeme, ma koliko novinara bilo odustno.bljak.

    avatar

    20.12.2004. (23:28)    -   -   -   -  

  • Lucy Fair

    24. prosinca u 18,40 sati na drugom programu, svakako cu pogledati,;))

    avatar

    21.12.2004. (01:43)    -   -   -   -  

  • Lucy Fair

    24. prosinca u 18,40 sati na drugom, pamtim...hmm...ili da radije zapisem?;))

    avatar

    21.12.2004. (01:47)    -   -   -   -  

  • nymphea

    tko što o Rojsu: kakav je takav je, ali ova gesta dječaku je možda donijela trun sreće što vrijedi više od svih popovanja i masovnih, zvučnih i medijski popraćenih akcija. Kad bismo barem svi i češće tako djelovali!

    avatar

    21.12.2004. (12:42)    -   -   -   -  

  • nymphea

    tko, što o Rojsu: kakav je takav je ali je ova njegova gesta bila impulsivna i od srca, što je mnogo više no što mnogi učine u onim zvučni, sjajnim i medijski popraćenim akcijama. Kad bismo barem svi tako češće činili dobro malim ljudima oko sebe, radi dobra samog, a ne vlastite promocije ili iskupljenja :-) pozdrav!

    avatar

    21.12.2004. (12:46)    -   -   -   -  

  • Biki

    Pa u picku materinu, odakle Rojsu novci za to? I zasto ova jebena drzava ne izvrsava svoje obaveze prema djeci branitelja? I koji kurac Kemo seres o bajnim emisijama HTV, a HTV je zivo smece... Samo da ti kazem da Te citam, postujem. Lijepo pises ovaj nas hrvatski jezik i iskren si covjek. I ja sam.

    avatar

    21.12.2004. (13:22)    -   -   -   -  

  • Ego

    Dragi Kemo, procitajte ovaj clanak na: http://www.slobodnadalmacija.hr/20041221/temedana01.asp pod naslovom "Rojsu prijeti optužnica za ratni zločin", pa napisite da Vas je kupio! Od Vas sam zbilja ocekivao bolju obavijestenost. Sramota!

    avatar

    21.12.2004. (14:28)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Na primjer ovo: Uvodić na generalnoj probi kaže dječaku da obuće neke čiste hlačice i bjelu košuljicu u kojoj će nastupati. Dječak kaže da nema. Nedjelja je. Ni jedna prodavaonica u Vukovaru ne radi, osim nekoliko kafića i kladionica. Mi bismo između sebe skupili nekoliko stotina kuna i kupili mu. I što sada? Gvardijan priskače u pomoć i dječaku daje čistu bijelu halju u kojoj djeca služe pri misi. I sve bi ostalo na tome. Mi bismo snimili izvrsnu emisiju, bez obzira na to što misli Biki. I tu se negdje umiješa Rojs. On ne obećava, on daje. Da je itko od vas vidio te zahvalne oči dječaka, kome nitko ništa ne daje, ne bi rekao ni riječi. Time me je general kupio, bez obzira tko što mislio. O ratu u Hrvatskoj znam daleko više i od Ega i od Slobodne Dalmacije. I ne bih tako lako upirao prstom na to tko je ratni zločinac. To nije ni moj, ni posao Slobodne Dalmacije. Kao što ne bih lako prevrtao brodove nafte po Jadranu. Kao što u životu ništa olako ne radim i ni o kome olako ne sudim. Bez obzira tkogod štogod mislio, Rojsa doživljavam kao jednog od najljepše napisanih likova u hrvatskoj književnosti. Kao Matana Ivana Raosa iz "Prosjaka i sinova". Svojim strpljivim čitateljima, evo i pjesme maloga Atile Špoljara:Oprostite mi na iskrenosti,/ Ali ja ni danas ne znam/ Je li moj tata volio više/ Domovinu ili moju mamu// Kako bi ono reklo:/ Ljute ZENGE našle su se u Vukovaru/ Mama i tata bili su spremni/ Svoj život dati za domovinu// Od Vukovara do Prevlake/ Diljem Lijepe Naše/ Išli su u neizvjesnost/ Vjerujući u ljubav i hrvatstvo// I oprostite mi na iskrenosti/ Ali ni danas ne znam/ Je li moj tata volio više/ Domovinu ili moja mamu./// Toliko o tome.

    avatar

    21.12.2004. (16:50)    -   -   -   -  

  • Ego

    Ma, da on Vas nije i doslovno kupio?

    avatar

    21.12.2004. (17:26)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Nije na prodaju. Jer da jest, onda bih sebi ispjevao pohvalu. Zaboravili ste, što me čudi, da Rojs nema pojma da sam ja Kemoterapija, a još manje zna što je to Blog. Vjerujte malo i mome egu: bilo je to sve nepripremljeno. To nigdje niste pročitali, osim ovdje, a ni Rojs se time nije hvalio.

    avatar

    21.12.2004. (17:58)    -   -   -   -  

  • Ego

    OK, vjerujem. Oprostite na insinuaciji. Ali iza onog prvog komentara stojim i dalje.

    avatar

    21.12.2004. (18:10)    -   -   -   -  

  • Lud Ud

    diko

    avatar

    21.12.2004. (18:11)    -   -   -   -  

  • Dobar blog

    joj striček kemoterapija baš ste me nekak... potresli! e, da, baš to. potresli. što mislim da je dobro. hvala!

    avatar

    21.12.2004. (19:20)    -   -   -   -  

  • dome

    Dragi Kemo, vise bih cijenila ovaj tekst poslije izbora, ovako ima veliku falingu, losu propagandu. Niko od nas ljudi koji placamo poreze i krvavo radimo da bi opstali, ne moze vise dirnuti niti jedna gesta Rojsa niti nejmu slicnih. Dragi moj, koju biste vi emisiju napravili sa mojim susidom Gigijom bojnom, PTS, sa 1.4000,00 kn mjesecno, a gazdi daje 15000,00. Njemu samo znaci topla rijec, kako si, treba li ti sto, i sretan je da neko s njim poprica (jer kopa po skovacama i popravlja stvari). On je veliki covjek jer on kad bi sreo Rojsa, pitao bi ga treba li mu sto i dao bi mu zadnju kunu, zadnju pivu, svoj skovacinski mobitel, sve, jer je covjek koji je prosao rat, smrt, bolest, i zaborav od drustva. On je moj najbolji prijatelj i iako sam iz razlicitih svjetova, toliko sam sretna kad znam da takav covjek postoji. To je ljudina, to je sudbina. I na kraju dijetetu ne treba mobitel, sto ga nije pozvao na nedjeljni rucak kod sebe, kao sto radi jedan drugi covjek koji je puno skromniji ,a ne busa se (LR ). Nadam se da ste shvatili sta sam vam htijela reci!

    avatar

    21.12.2004. (19:54)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Žao mi je, ali to je zamjena teza. Rojs voli poklanjati. Godinama to čini. Štoviše, mnoge je saborske zastupnike znao često iznenaditi nekim poklonom. To sam čitao u mnogim novinama. I nitko, ama baš nitko to nije smatrao potrebnim komentirati. A kad učini dobro nekom siromašnom dječaku, ne razmišljajući, onako od srca, onda se nađu oni koji to drukčije tumače. Kao da su zaboravili onu staru: tko odmah daje, dvostruko daje. Nikad mi ne bi palo na pamet da osuđujem dobrotu vašeg susjeda. Niti bilo koga drugog. Jedno je dobro, a drugo je zlo. Ja nisam pisao o zlu, nego o dobru. Znate, draga Domina, svi mi volimo pričati o dobroti. Često je i činimo. Neki put nam je žao što nešto ne možemo popraviti, jer nemamo materijalnih mogućnosti. Ja sam samo napisao što sam vidio. Jer vidio sam sreću jednog dječaka. Znam da je on samo jedan nesretan dječak manje na svijetu, ali je jedan. Rojs mu nije nadomjestio oca i majku, ali mu je dao novac da se toplo obuče, jer su vukovarske zime vrlo oštre. I dao mu je mobitel da ga nazove kad mu što zatreba. I dao mu je lap top da nauči jezik budućnosti... I opet ponavljam, Rojs se nije busao u prsa. Pojma nema da sam Kemoterapija. I pojma nema što je Blog. Uostalom, napisao sam lijepu i istinitu priču koja nema nikakve veze ni s čijom prošlošću, ni s čijom budućnosti. Zašto me vas nekoliko tjera da se osjećam krivim? Zašto zamjenjujete teze? Koji vam je... vrag?

    avatar

    21.12.2004. (20:42)    -   -   -   -  

  • dome

    Mozda nam je pun kufer demagoga. Osjetljiva su ovo vremena.

    avatar

    21.12.2004. (20:50)    -   -   -   -  

  • tamburix

    Poštovani gospon Kemo! Ne bih se više osvrtao na tipove kao Rojs, ali potpisujem Pticu i Bikija. Osjećam potrebu da se javim jer poznajem neke protagoniste ove priče. I Vas sam imao čast upoznati jednom, doduše davno ali sjećam se da ste mi se činili kao dosta simpatičan tip. Simpatičnim bih mogao nazvati čak i Vladu Felkera, mada o onome što radi mislim sve najgore. Možda on i nije kriv za to, jer kada date bubnjaru da brine o zvuku tambure, vjerojatno ni ne možete puno očekivati. (Da, znam da godima uređuje tamburaške emisije. Usput, ni Kovačić nema pojma.) Ne znam, možda bi Felac bolje radio da je trijezan. Slična je situacija i s Uvodićem, osim što on nije simpatičan. Naprotiv, prilično je ljigav. On je trijezan, i nije bubnjar, on je TV voditelj i kao takav još veći diletant. To što je iz Slavonije i što zna napamet "Zbog jeeeeedne žene..." i slične novokomponirane tamburaške pjesme valjda mu daje pravo i mogućnost da vodi tamburaške emisije. Ne samo da ih vodi, on je i taj koji kaže tko može na svirati na TV-u. Naravno, za tu uslugu postoji i protuusluga. Ne plaća se nužno novcem - kad-tad ćete mi to odraditi. I tako se posljednjih 10-12 godina postepeno uništava tamburaška glazba, jer ako svaki diletant može svirati svakakvo smeće od pjesama na TV-u, naravno da će ljudi to slušati sve manje. Ja znam mnoge kojima se tambura već gadi. Nije ni čudo. Nije on, naravno, jedini krivac - jednaku štetu je napravio i Škorvaga. I njega, vjerujem, dobro znate. Tko je pustio "Bekrije" na "stage"? A onaj drugi (ne znam ime) Škorvagin bend iz PŽ? A "Širok šor"? Tko im je, zaboga, napisao te pjesme? Očaj! Nisu li "Lole" krenule uzlazno nakon 1992. Sjećate se - Požega, Škorvagina pjesma: Ja se vozim brzoooo, brzo kroz naš kraaaaj, došla je policija, STOP zaustavljaj! I gdje su "Dike" Vinkovaca? Zašto nema njih i njihovih prelijepih i kvalitetnih pjesama i najkvalitetnijeg tamburaškog vokala poslije legende Bogdana? Ja ne znam, ali pitajte Branka, on zna. Nisam htio prosipati žuč na Vašem blogu, ali tako je završilo, sorry. Vas i dalje rado čitam. Puno pozdrava.

    avatar

    22.12.2004. (17:53)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Tamburix, najprije Felker nije bubnjar, nego je završio glazbeni faks,dirigiranje i glasovir. Sjajno svira glasovir, a jedan je od najboljih aranžera budući da jako dobro razumije glazbu. Drugo, s Brankom radim od 1993. ili 1992. godine. I mnogi su mi pričali ono što ste vi napisali. Ja sam promatrač. Nisam primijetio to što vi govorite. Držim da su to neutemeljene objede. Dike su sjajan ansambl i često su gostovali u našim emisijama. Meni su osobno dragi i kao ljudi. Ja pomažem Uvodiću u njegovoj plemenitoj ideji da izbori mjesto za hrvatsku etno glazbu. U tome teško uspijeva, jer nam non stop režu troškove. I, eto, imamo 26-27 minuta tambure tjedno. Jer Domovnica ide svakih dva tjedna. I kažu da je tambura non stop na programu. Kad je riječ o meni, ja sam pisac. Tambura nije moja glazba, kao što to nije ni zabavna, ni pop ni itd. Ja glazbu dijelim na dobru i lošu. Pa onda mogu reći da je Maaajka dobar zato što svoju rep fura na starim tradicijama. Sjetite se samo brojalica, rugalica itd. Inače ne volim isključive ljude. Ja volim janjetinu, al su mi jednako dragi čvarci, švargla, slane srdele i punjena paprika. Pa ti sad vidi, sine, rekao bi Ćiro Blažević. Ja teško zaboravljam ljude, pa ako se ikad sretnemo izvan ovoga prostora, možda se i sjetim mjesta gdje smo se upoznali na snimanju emisija "Nek tambura svira" ili "Lijepom našom". A što se tiče najkvalitetnijeg tamburaškog vokala, poslije Bogdana, ja bih rekao poslije Ćire Gašparca, svejedno, o tome možemo razgovarati. Označite svoju adresu na Blogu da vas posjetim. Hvala na komentaru. Usput, Rojs nije tip. Možemo ga poštovati ili ne poštovati, ali to nam ne daje pravo da ga vrijeđamo. Jer vrijeđamo sebe.

    avatar

    22.12.2004. (19:45)    -   -   -   -  

  • tamburix

    Ako je "tip" uvreda, onda se ispričavam Vama jer sam rekao da ste simpatičan "tip". Felac je sam pričao da je svirao bubnjeve u bendu s "Ćorom" (misleći na Kiću), zato kažem bubnjar, a o njegovom razumijevanju glazbe i pogotovo njegovim aranžmanima ne želim više raspravljati jer niste glazbenik. Naravno, i ja mogu prokomentirati knjigu koju sam pročitao i reći svoje mišljenje o njoj, ali ne mogu o tome stručno raspravljati. Dakle, ne želim dalje raspravljati o ukusima. Ja također glazbu dijelim na dobru i lošu, također volim mnoge druge vrste glazbe (i također ne volim isključive ljude), ali tamburaškom glazbom se bavim 20-ak godina i držim da zbog toga imam pravo komentirati Felkerovo znanje O TAMBURAŠKOJ GLAZBI (dakle ne znanje o glasoviru ili glazbi općenito). Dalo bi se puno reći i o 'tipovima' koji sjede za mix-pultom ili u reportažnim kolima i sposobni su isčarobirati da i jedni Zlatni Dukati zvuče katastrofalno. Iz istog razloga mislim da smijem komentirati i Uvodićeve emisije, a iz istog razloga navodim kao totalnu suprotnost i nesrazmjer u kvaliteti i primjer između npr. bivših Bekrija i Dika (da pojavljuju se uglavnom na Vinkovačkim jesenima), i uspoređujem njihovog Marinka s Bogdanom (nikako i s Ćirom). U vezi "neutemeljenih objeda" mogu Vam navesti istinit primjer: mislim 1994 ili '95. gospodin Branko ugovori s jednim kvazi-pjevačem, solistom, da će mu za okruglu cifru od 1000 DEM osigurati prateći bend. Bend o Tome nema pojma, već je zamoljen od g. Uvodića da prati dotičnog 'pjevača'. Bend se ne želi blamirati i odbija, te slijedećih 5-6 godine biva izbačen iz svih Uvodićevih emisija. Dakle, nemam informaciju da mu je nekad netko plaćao za pojavljivanje, ali ovo je jedan primjer kako to funkcionira. Sad kad sam već tako odužio, htio bih se osvrnuti i na "plemenitu ideju" da se "izbori mjesto za hrvatsku etno glazbu". Prije rata i prije Uvodićevih emisija u Zagrebu je bilo između 20 i 30 restorana u kojima su svirali tamburaši. Isključivo od tamburanja živjelo je barem 30 ljudi, ne računajući Lado i HRT orkestar. Tambura tada nije bila tako popularna. Danas ne postoji gotovo niti jedno mjesto u Zagrebu gdje možete redovito otići poslušati tamburaše. (Ili se može još jedino u 'Guštima', nisam siguran.) Samo ponekad neke sitne sezonske gaže i slično. Osim gore navedenih orkestara, te Gazda, Dukata i Sitnih Sati postoji samo jedan tamburaš koji pokušava živjeti od toga. Zovu ga 'preživjeli dinosaurus'. Situacija se pogoršavala obrnuto proporcionalno napredovanju "plemenite ideje". Ima toga još, ali ne bih više. Blog nemam, samo sam čitač i ponekad (rijetko) komentiram. Ispričavam se ako sam smetao. Pozdrav

    avatar

    23.12.2004. (00:06)    -   -   -   -  

učitavam...