Komentari

gulistan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • kulerica

    Hm, ne bih se jedino slozio da je homoseksualnost nesto sto su jedni "pokupili" od drugih - ti ili imas ili nemas, o tome se ili pise i govori ili se suti, ali nije zarazno. Navodno. :-)

    avatar

    16.12.2004. (00:07)    -   -   -   -  

  • daut

    jah, kao sto se sada govori da smo to pokupili sa Zapada, prije se pricalo da je to doslo sa Istoka, od Saracena. (usput, cujem da konzervativni hindusi krive perzijsko i urdsko pjesnistvo za sirenje istopolne ljubavi na Potkontinentu, sto ti je moc poezije!).

    avatar

    16.12.2004. (02:57)    -   -   -   -  

  • daut

    joj, da sam zensko, bi se zaljubila u Lolu, vidis da je zarazno, zakaj ;)

    avatar

    16.12.2004. (02:58)    -   -   -   -  

  • barba

    Moram opet sam sebe citirati jer uz tvoj "slice and dice" nesto i ispadne. Vidim i na tvom blogu cisto i jasno:Canadian Court Approves Same-Sex Marriage- slobodan hrvatski prijevod bio bi : Kanadski sud odobrava istospolne brakove...Znaci zakonodavna vlast, na nivou drzave...ne znam sto tu Alberta moze uciniti ukoliko se ne otcijepi. Inace konzervativna Amerika (SAD) ima (jos uvijek) reproduktivnu moc u svojim rukama i tako proizvodi i dalje male glasace koji su po defaultu konzervativci. 2. ja nisam spomenuo protucrnacki rasizam (to je ionako passé i zamjenjeno je klasizmom) nego o protubjelackom, a to povlaci neke druge implikacije. Amerika nije upala u Irak (koji je bio sekularna drzava) da im nametne homomseksualizam...ali da li mislis da ce Irak, Afganistan i ostatak prihvatiti homoseksualizam i gradjanske slobode i postati tako dio "civiliziranog" svijeta? "Brkam toleranciju i gradjanske slobode s vanjskim fenomenom homoseksualnosti koji je samo njihov odraz". Da li ipak vrag lezi u detaljima?:), a da li imam previsoko misljenje o tome...sto reci o hipersofisiticiranom drustvu kao sto je ovo tu gdje su zene dobile pravo glasa '72, a zadnji kanton je to dopustio '84, a pravo na materinski dopust je tek izglasano od iduce godine...gospodarska baza je bila losa mozda?...ipak Milka Planinc je u to vrijeme bila premijer. Sve ti je to yin i yang: malo crnoga u bijelome i obratno. Nigdje nije savrseno...i na kraju o idealima (pa makar bili i u americkom usavu). Ideali su voce koje raste na grani, a ljudska ruka je ne moze dosegnuti.

    avatar

    16.12.2004. (16:59)    -   -   -   -  

  • Lola Walser

    Ma, barba, vise mi je neugodno "stavljati te na tapet" :), a iskreno receno sve mi bizarnije zvucis (reproduktivna vlast???), pa samo kratko: ne, federalna vlast ne moze nametnuti sto god hoce drzavama, ni u CAN ni u US; da je "protucrnacki rasizam passe" je jedan sramotni bezobrazluk; osobno mislim da Iracani i ostali kolonizirani nece decenijama, ako ikad, prihvatiti tekovine Zapada, osim materijalnih--kolonizacija radi eksploatacije jednostavno ne moze ucijepiti kulturni i drustveni razvoj za koji je sam Zapad trebao stoljeca. Sad brkas realne ciljeve Amera (kontrola nafte), s maglovitim opravdanjima invazije koje prodaju konzervativni think tanks, da bi pilula lakse prosla, jer, ni americka konzervativna javnost ne bi tek tako progutala otvorenu, golu pljacku. Sjeti se da su Ameri decenijama najbolji prijatelji Saudijcima--pa ne vidim da su im nametnuli "homoseksualizam" i ostale demokratske truljotine.

    avatar

    16.12.2004. (17:48)    -   -   -   -  

  • barba

    mozda samo da objasnim "reproduktivnu vlast" (iako sam ja spomenuo moc-reka san ti lipo da vrag lezi u detaljima;))-Bush je dobio izbore jer njegova izborna baza bioloski generira takve glasace-ako ces to nacrtano:Cetveroclana americka obitelj je po defaultu konzervativna i kad djeca poodrastu bit ce i oni konzervativci i to tako ide...ukoliko ih nesto ne natjera da se okrenu demokratima sto je malo vjerovatno u gotovo pa teokratskoj drzavi.A ne mogu ni svi amerikanci zivjeti na sjeverozapadu ili Kaliforniji pa da se priuce takvom stavu. S druge strane homoseksualni parovi su (valjda) demokrati, procedura usvajanja djece je spora i to kao sto i sama kazes ovisi od state do state. Ti demokrati se jako sporo generiraju.; "protucrnacki rasizam passe"-nisam mislio nikoga uvrijediti nego samo izreci cinjenicu da su crnci u SAD-u ovisno o gledistu drustvena klasa, kasta, kategorija da sve bude politically correct!

    avatar

    17.12.2004. (14:15)    -   -   -   -  

  • Lola Walser

    Dragi barba, volim te puno, ali lupas ga brate samo tako. Da konzervativci "generiraju" samo konzervativce, ne bi se '60e nikad dogodile, i uopce, da ne duljim, jednostavno mi je blesavo... Niti postoji neka "default" americka obitelj, niti se politicki i drustveni pogledi prenose s koljena na koljeno... Jesi li ikad cuo za Log Cabin Republicans? To je naveca i najvaznija udruga gay--Republikanaca. Gaysi takodjer radjaju djecu, pogotovo zene, stovise to je jos najcesci nacin da se ima dijete i... kakve uopce to ima veze? Kazes li to da samo gaysi "uzgajaju" Demokrate?! :))) Spetljao si nesto opako, prijatelju, ne da se odmotati...

    avatar

    17.12.2004. (15:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...