Komentari

stitch.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • Tenchee

  prijedlog radi nije jedina greska u toj recenici.. kod nas nema smisla izraz "zlouporaba droga".to smo preuzeli od engleza kojima drugs znaci i lijekovi, pa izraz drug abuse ima smisla. u hrvatskom se droga ne mozhe koristit u dobre svrhe, pa je svaka upotreba droge zloupotreba..

  avatar

  19.12.2004. (13:22)    -   -   -   -  

 • Scorpy

  Ne bih se složio. Stara je izreka da se lijek i otrov razlikuju samo u količini. I kod nas se javljaju pokušaji da se "trava" koristi u medicinske svrhe, da ne spominjem morfij i razne derivate kokaina (prokain, lidokain), koji su posve uobičajeni.

  avatar

  19.12.2004. (13:51)    -   -   -   -  

 • bezimen

  želim spomenuti jednu grešku koja se bez ikakvog srama prikazuje na svim televizijskim kućama kao motojedne poznate tvrtke; naime radi se o 'Sve zbog vas'. sam zaključi što bi tu trebalo stajati umjesto riječi 'zbog'. i jednu grešku koju govori i koristi devedeset i devet posto hrvatskog stanovništva: skoncentrirati se- naime, riječ 'koncentracija' već sadrži slovo s , jer kon na latinskom znači s, pa onda zapravo govorimo dva puta s. obratimo se na ovu izjavu: 'težio sam cca oko 50-ak kilograma'. tu smo čak tri puta dokazali našu nesigurnost oko netočnosti navoda; prvi put cca; drugi put oko; treći put -ak. bilo je dovoljno samo jedanput upotrijebiti jedan od ovih izraza.

  istinski pozdrav, drago mi je što još ima ljudi kojima je važan hrvatski književni jezik, jer jezik definira i nas i Državu.

  avatar

  16.10.2007. (22:03)    -   -   -   -  

 • Jezični savjetnik

  Slažem se, hvala na komentaru. :)

  avatar

  13.09.2008. (18:55)    -   -   -   -  

 • io

  Inače, prijedlog radi stoji postpozitivno, odnosno iza one riječi na koju se odnosi.

  avatar

  18.11.2008. (18:26)    -   -   -   -  

 • Jezični savjetnik

  Ne uvijek. ;) Po tome je sličan prijedlogu "nasuprot", recimo (Činjenicama nasuprot, odlučio se za drugo rješenje.), ali smije stajati i ispred i iza imenice. "Primjera radi, napisat ću rečenicu s postpozicijom." I: "Radi sustavnosti, navest ću i drugu mogućnost."

  avatar

  04.07.2009. (11:49)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...