Komentari

novac.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • jordan

    hihihi onda cu ja pisati knjigu o poduzetnistvu, buduci da sam sve gledala i pratila od malena, roditelji su me vukli na poslovne sastanke, isla sam i u Milano, i Pariz tako poslovno sa 12 godina :-) BTW, otvaram u travnju jedan nazovimo-ga-tako-biznis :-)

    avatar

    23.11.2004. (21:18)    -   -   -   -  

  • aki

    Moze li netko reci gdje se u ZG mogu kupiti Kiyosaki-jeve knjige na hrvatskom?

    avatar

    23.11.2004. (23:35)    -   -   -   -  

  • exellent

    avatar

    23.11.2004. (23:53)    -   -   -   -  

  • Itekako da ima totalnih kretena na visim pozicijama u firmi.To kaj su guzicari ne znaci da su i pametniji.Bolje se ne prostituirati i ostati covjek.To je kod nas pravilo,a ne iznimka jer ionako nesposoni sefovi radije ce za suradnike izabrati jos vece kretene i poltrone,tako da ih slijepo slusaju posto su nekompetentni te im nisu konkurencija.Pogotovo to vrijedi za vece firme kao npr Plivu,koja je iznutra trula,a mediji se placaju da pisu hvalospjeve...

    avatar

    24.11.2004. (00:01)    -   -   -   -  

  • Pax..

    Hrvatski san: imati rođaka koji je ispunio američki san.

    avatar

    24.11.2004. (01:23)    -   -   -   -  

  • katica za sve

    Što si se zakačio za izradu software-a. U HR a posebno SW firmi k'o kuge i konkurencija je strašno jaka. I upravo luftbrenzeri koji u slobodno vrijeme rade programčiće (susjedi i poznanici) ruše cijenu i ugled profesije.

    avatar

    24.11.2004. (06:46)    -   -   -   -  

  • korisnik

    Mislim da ovo sa izradom softwara kao mikrobiznis upoce nije losa ideja. I sam razmisljam o tome. No mislim da se treba usmjerit na svjetsko trziste, a ne na hrvatsko. Moja ideja je, treba naci neko vrlo specificno podrucje, po mogucnosti nesto u sto se kuzite, a da nije samo izrada sotvarea i napraviti program za to. Ne raditi nesto sto vec postoji u milijon primjera. Na primjer, programer ste, ali kuzite su u recimo vodionstalacije (ovo je jedan bez veze primjer, ali moze biti stvarno bilo sto)- napravite program za pomoc kod ugradnje vodoinstalacija. Cini vam se, pa kome to treba. Ako ciljate na svjetsko trziste, sigurno cete naci nekoga kome to treba. Naravno, ostaje pitanje kako plasirati proizvod na svjetsko trziste. To je vec posebna tema, ali jedna od najjednostavnijih rjesenja je preko shareware servicea. Naravno, tesko je pretpostaviti koliko ce vase rjesenje naci kupaca, no buduci da se radi o mikrobiznisu, rizik nije veliki.

    avatar

    25.11.2004. (12:09)    -   -   -   -  

  • Pa valjda treba znati nesto i samoj djelatnosti prije pokretanja mikrobiznisa?! Onaj tko tvrdi da je izrada softvera pogodna za mikrobiznis ne zna nista o izradi softvera. Situacija u nasoj softverskoj "industriji" i je takva kakva je upravo zbog gomile one-man-band-softver-je-lako-napraviti mikrobiznisa.

    avatar

    26.11.2004. (16:02)    -   -   -   -  

  • korisnik

    Pa naravno da podrazumjevam znanje o samoj djelatnosti. Kad je upitanju mikro-biznis na podrucju softwarea onda je tu u prvom redu rijec o shareware programima. Naravno da neki veci sustavi ili aplikacije se ne mogu uklopiti u tu. Inace radim vec duze vremena na raznim velikim projektima za zapadnoeuropskotrziste i jasno mi je da za takve stvari treba vrlo veliki i jaki tim, ali ono sto ja zelim je jos uz to napravit i neko vlastito malo rjesenje od kojeg mozda napravim i neki mikro-biznis za dodatnu zaradu.

    avatar

    26.11.2004. (19:00)    -   -   -   -  

  • anonimni

    Ako je svrha ovoga bloga navesti ljude da otvore birc ili pekaru,mislim da je suvisno komentirati...Ljudi tko je ovdje jer ga zanima kak otvoriti birc,pa to moze svaka ...I to mi je neki hrvatski ili americki san...Jebes knjige,treba uciti u praksi.Samo ak nekaj ne znas u skoli,dobijes 1,koji mozes ispraviti,a ovdje se svaka greska skupo placa te lako mozete ostati bez gaca.A tko ima love moze se lako igrati i za....,njemu biznis i tak ne treba.Vidim da su svi posjetitelji ovoga bloga puni love i htjeli bi se igrati poduzetnika.Kaj ucenje o poslu nije akcija?

    avatar

    29.11.2004. (18:36)    -   -   -   -  

  • anonimni

    Svaka cast ,ti si sa 10 godina pozorno slusala seminare i sve usvojila,tak da mozes pisati knjigu.Pa Bill Gates je za tebe nula.Na zalost vidim da takvi kao ti prolaze kod nas sa svojim tzv.znanjem.Zato i jesmo u banani.Zivjeli diletanti.

    avatar

    29.11.2004. (18:41)    -   -   -   -  

  • novac

    anonimni, pokušavam skužiti kome su upućeni tvoji kometari (slušala, usvojila) jel možda fale neki komentari između tvojih?

    avatar

    30.11.2004. (10:52)    -   -   -   -  

  • anonimni

    jordanici,pa dobro imala je 12 god.,a ne 10

    avatar

    30.11.2004. (19:54)    -   -   -   -  

  • Početnik

    Ja trenutno radim u firmi 4 sata i 4 sata u vlastitoj.Nije lako ali ide pomalo.Prvo sam računao da za 6 mjeseci mogu napustiti sadašnji posao i samo radititi kod sebe.Međutim jednostavno ne možeš točnio isplanrati ,pa sam malo u depresiji ali to kod mene traje 2 dana i krećem dalje.
    Pošto sam početnik nemam puno iskustva ali ipak.Trba imati osnovno znanje o poslu u koji krećeš.Ja sam radio 3 godine ali nisam bog zna nešto naučio međutim ipak je to skroz drugačije kad radiš za sebe.

    avatar

    07.08.2007. (11:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...