petak, 14.06.2013.

Hrvatska spremna za ljeto

Već par dan napokon kao da je stiglo ljeto i u naš grad i donijelo malo pozitivnog duha nakon ovog proljeća ludog,sva sreća da je trajao doslovno puno dva dana. Turisti sve više otkrivaju i naš Kvarner jer očito im se jako sviđa naš lagani stil življenja u ovbim krajevima,nešto kao Dalmatinci samo sa nešto smirenijim temperamentom.

Opet će naša zemlja Hrvatsa postati hit u svijetu i mamac za svih željne dobre zabave,finog i divnog sunca,mora kojeg se nikako ne možeš naguštirati i ono u čemu smo zadnjih 5,6 godina zbilja dobri to su svakako festivali u Hrvatskoj i to gotovo u svim regijama koje privlači ogroman broj mladih iz cijeloga svijeta i slobodno možemo reći da sus e mnogi kod nas udomaćili i ne bi imali ništa protiv da zamijene domovinu svoju sa našom.


Ono što je definitivno a to je da će potražnja za smještajem itekako rasti bilo da je smještaj u zagrebu ili bilo kojem gradu našeg Jadrana sve će opet biti puno i barem će ljudi zadovoljno trljati rukama kako iznajmljivači tako i turisti,svima dobro i to je najbitnije.
Hrvatsku zapravo tek čeka najbolje razdoblje što se turizma tiče jer tek se nakon rata probudila zadnjih godina,uhodavala ,sređivala svoje gradove i nekretninekamo vrijeme da počne pucati po šavu.Ako pitate bilo koga što ih to točno privlači u naše krajeve svi oni će biti složnio oko odgovora da nema boljeg mjesta za razgledavanje i njezina raznolikost zemljopisnih i reljefnih značajki čini je jednom od najljepših zemalja na svijetu.


Puno se i hvali glavni grad Zagreb u koji turisti voli perovesti malo istraživanje povijesti,a toga zbilja imamo obilje,lijepe i zanimljive povijesti što je i sam grad Zagreb zadržao,a to se najbolje vidi kroz dvorce iz sredovjekovnog razdoblja i baroknog stila s kojima je inspirirana većina gradova i arhitektura u Hrvatskoj.


Dubrovnik,sigurno najprepoznatiji grad kad su turisti u pitanju i dalje ruši rekorde svoje posjećenosti i to kroz cijelu godinu,a da ne govorimo po ljeti kada ga dnevno obiđu deseci tisuća turista kako onih s kruzera kako onih koji borave baš u Dubrovniku. Ali svi smo mi svjesni da imamo mi toga još jako puno za istaknuti,od grada Splita koji zadnje dvije godine zbilja je postao prava atrakcija među turistima i prepoznaju ga sve više i po zadnjim nekim neslužbenim rezultatima,Split se ove godine priprema za čak i 30 % više noćenja i turista nego lani i u to ne treba sumnajti jer grad pod Marjanom je svakako zajedno s našim prekrasnim otokom Hvarom broj dva destinacija u našoj zemlji.


Naravno nije samo more ono što mi imamo već i naš kontinentalni dio koji opet pruža jednu poptpuno drugačiju idilu i on će uvijek imati svoje posjetitelje koji vole baš taj više seoski i eko turizam i svakim danom ova regija na ovom putu napreduje.

Najbolje da si ovo ljeto dobro izorganizirate sa svim ovim festivalima kojih će biti jako puno i svi mladi ,a i oni stariji koji se tako ne osjećaju mogu provesti odlično zabavno i glazbeno bogato ljeto, a oni koji su više za mir i tišinu imaju ohoohohoho izbora pa ne sumanjam da će svatko naći svoj kutak u zemlji za trenutak!!!

- 12:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.06.2013.

Pilates će oblikovati moje tijelo

Sa svih strana svaki dan smo bombardirani informacijama kako se bliži ljeto iako se po temperaturama u zraku i ne bi moglo reći da je ono tu ali krajnje je vrijeme da se tijelo malo formira, da se prilagodi prehrana nakon zime koja je bila duga i hladna,pa je i prehrana bila priolično teška u skladu s tim. Zato ovo vrijeme proljeće /ljeto treba promjeniti navike i ako mislimo biti u formi i dobro izgledati,naravno prije svega samo za sebe i najviše zbog sebe,a tek oinda da se zadivi možda netko drugi,treći.
Bilo je dosta fizičke neakativnosti i nakon duge borbe s prijateljicom koja oduvijek odlazi u studio pilates zagreb i zaljubljena je u poteze i pokrete koje su itekako oblikovale njeno tijelo i naravno da se osjeti njezino zadovoljstvo jer razloga za to ima itekako,ne samo na fizičkoj bazi već i mentalno je opušta kao ništa do sada što je probala.

S obzirom da sam srela i njezinu instruktoricu naravno da smo išle popiti finu kavu gdje će me predpostavljam njih dvije nagovarati da je vrijeme da im se pridružim o čemu sam i prije razmišljala ali nikakao da se potrefi pravo vrijeme ili uvijek neki razlog na koji se možeš izvući,da me prije pola godine nije omela sitna operacija nosa onda krenula i do sad bila isklesana i ono što je meni najbitnije povratila bih kondiciju koja je opala zadnjih godina.
Razgovarajući sa stručnim ljudima o svemu što treba znati i ja i vi saznat ćete najbitnije činjenice koje je poželjno imati na umu.


Danas je pilates proširen po svuda ,a nekada je najviše služio u ratu kao pomoć da sve ozljeđene ratnike što prije vrati u formu zbog jačanja mišićne skupine. Tiger Woods kao veliki ljubitelj pilatesa prepoznao je prednost njezinih tehnika, odnosno razvijao je svoju tjelesnu snagu i fleksibilnost istovremeno što je rezultiralo dugim mršavim mišićima zato slobodno možete prestati tragati za metodama s kojima ćete povratiti svoju kondiciju jer će power yoga ili pilates vježbe za vas učiniti ono što ste i željeli naravno zahvaljujući vašem zalaganju.
Ništa nije ljepše nego kada pojedinac osjeti i vidi pozitivne promjene na sebi i to će djelovati na kompletno njegovo ponašanje.

Pilates je oblik vježbanja koji ima za cilj osposobiti cijelo tijelo i um kako da budu jaki, ali fleksibilni i uravnoteženi kroz niz pokreta i stavova koji podižu vašu svijest snage tijela i koordinacije sposobnosti.

Kombiniranjem dubokih udaha i izdisaja na pravilan način dok se izvode pilates pokreti je uspješno rješenje za unutarnje zadovoljstvo pojedinca. Nije mi bilo potrebno dugo da se i ja stvorim na prvom treningu s ekipom koju od prije već znam i za koju znam da ćemo se odlično zabavljati i zaboraviti na sve vanjske utjecaje dok radimo na sebi za sebe.Početak je najgori,poslije sve ide ko pjesma,a rezultati sigurno će biti tu!

- 11:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.