četvrtak, 06.06.2013.

Pilates će oblikovati moje tijelo

Sa svih strana svaki dan smo bombardirani informacijama kako se bliži ljeto iako se po temperaturama u zraku i ne bi moglo reći da je ono tu ali krajnje je vrijeme da se tijelo malo formira, da se prilagodi prehrana nakon zime koja je bila duga i hladna,pa je i prehrana bila priolično teška u skladu s tim. Zato ovo vrijeme proljeće /ljeto treba promjeniti navike i ako mislimo biti u formi i dobro izgledati,naravno prije svega samo za sebe i najviše zbog sebe,a tek oinda da se zadivi možda netko drugi,treći.
Bilo je dosta fizičke neakativnosti i nakon duge borbe s prijateljicom koja oduvijek odlazi u studio pilates zagreb i zaljubljena je u poteze i pokrete koje su itekako oblikovale njeno tijelo i naravno da se osjeti njezino zadovoljstvo jer razloga za to ima itekako,ne samo na fizičkoj bazi već i mentalno je opušta kao ništa do sada što je probala.

S obzirom da sam srela i njezinu instruktoricu naravno da smo išle popiti finu kavu gdje će me predpostavljam njih dvije nagovarati da je vrijeme da im se pridružim o čemu sam i prije razmišljala ali nikakao da se potrefi pravo vrijeme ili uvijek neki razlog na koji se možeš izvući,da me prije pola godine nije omela sitna operacija nosa onda krenula i do sad bila isklesana i ono što je meni najbitnije povratila bih kondiciju koja je opala zadnjih godina.
Razgovarajući sa stručnim ljudima o svemu što treba znati i ja i vi saznat ćete najbitnije činjenice koje je poželjno imati na umu.


Danas je pilates proširen po svuda ,a nekada je najviše služio u ratu kao pomoć da sve ozljeđene ratnike što prije vrati u formu zbog jačanja mišićne skupine. Tiger Woods kao veliki ljubitelj pilatesa prepoznao je prednost njezinih tehnika, odnosno razvijao je svoju tjelesnu snagu i fleksibilnost istovremeno što je rezultiralo dugim mršavim mišićima zato slobodno možete prestati tragati za metodama s kojima ćete povratiti svoju kondiciju jer će power yoga ili pilates vježbe za vas učiniti ono što ste i željeli naravno zahvaljujući vašem zalaganju.
Ništa nije ljepše nego kada pojedinac osjeti i vidi pozitivne promjene na sebi i to će djelovati na kompletno njegovo ponašanje.

Pilates je oblik vježbanja koji ima za cilj osposobiti cijelo tijelo i um kako da budu jaki, ali fleksibilni i uravnoteženi kroz niz pokreta i stavova koji podižu vašu svijest snage tijela i koordinacije sposobnosti.

Kombiniranjem dubokih udaha i izdisaja na pravilan način dok se izvode pilates pokreti je uspješno rješenje za unutarnje zadovoljstvo pojedinca. Nije mi bilo potrebno dugo da se i ja stvorim na prvom treningu s ekipom koju od prije već znam i za koju znam da ćemo se odlično zabavljati i zaboraviti na sve vanjske utjecaje dok radimo na sebi za sebe.Početak je najgori,poslije sve ide ko pjesma,a rezultati sigurno će biti tu!

- 11:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.