Krepat, ma ne molat!

Molat je izvedenica iz talijanskog glagola "mollare" što znači odustati.
Štokavce - koji nisu u bliskom dodiru s čakavskim, niti su povijesno i geografski neposredno izloženi utjecajima talijanskog jezika - ovaj slogan na prvu možda može navesti na pogrešan trag u pokušaju da ga razumiju i shvate. Mogli bismo, recimo, prvoloptaški pomisliti da molat znači moliti, preklinjati. To bi naravno bilo pogrešno, jer se očito radi o izvedenici iz talijanskog glagola "mollare" što znači odustati. "Krepati/umrijeti, ali ne odustati" borbeni je dakle poklič koji upućuje na stanje revolta, prkosa i otpora po svaku cijenu, pa i po cijenu krajnje smrti.

(Hajridin Hromadžić: Fragmenti grada)

Sve sličnosti sa stvarnim osobama slučajno su namjerne.
Dežurnim blogobudalama, šizofrenim starim prdonjama, stoki koja tudje mrtve naziva krepanima i svim njihovim prijateljima i poznanicima komentiranje zabranjeno.
U vezi s nuspojavama i neželjenim učincima nemogućnosti komentiranja obratite se svom psihijatru ili apotekaru ili na nuspojaveinezeljeni
ucincibloga@bolimekuki.odjeb.net



Štorije mačka, maške i Gandalfa beloga od Kojotice

petak, 14.09.2012.

Nestali

U Blogogradu, petak 14.09.2012, 10.43 AM...

Prije dva dana u zoni sumraka nestali su neki blogovi, na njihovom se mjestu ukazala praznina.
Kako je od njihovog nestanka prošlo više od 24 sata, jutros su i službeno proglašeni nestalima.



Blogerski forenzički tim još se prije službenog proglašenja blogova nestalima dao u akciju najširih razmjera.
Oko sokolovo detektivke Toxy Foxy prvo je uočilo uzorak po kojem su nestali blogovi - nestali
Bolje rečeno, nestalo je crno (tekst), a ostalo samo bijelo (pozadina).

Zbog nastalog problema nešto se kuha, a nitko, pa ni autorica spomenutog bloga ne mogu vidjeti što.

Ogradjujemo se od seksističkih insinuacija blogerice marionette, koja je uvjerena kako B(l)og nije B(l)og već B(l)oginja, a kompletna istraga usmjerena je u utvrdjivanje činjenica koje bijelo povezuju sa nedavnom objavom Indijanke Vegetarijanke o potrebi nerasipanja brašnom.
Iako još nije utvrdjen kemijski sastav bijele supstance pronadjene na mjestima nestalih blogova, forenzičari su uvjereni kako je riječ upravo o prahu bijele boje, odbjeglom iz kuhinje nekog od sudionika novih izazova.



Neslužbeno saznajemo kako prvoosumnjičeni bloger alexxl ima neoboriv alibi. U vrijeme nestanka spomenutih blogova i sam je podnio prijavu policiji zbog seksualnog napada triju penzionerki ispred kontejnera u kojem je tražio sastojke za sudjelovanje u natječaju zločeste domaćice, u narodu poznatije pod (ne)umjetničkim imenom kujotica.

Drugoosumnjičenik, Nachtfresser (Blogfresser?) pušten je na slobodu zbog nedostatka dokaza, kao i njegov pas. Zbog blogerovog novog gebisa, bilo je nemoguće sa stopostotnom sigurnošću utvrditi da li je to uopće on. Nakon odbacivanja optužbi, zamolio je CSI ekipu bloghaera da istraži sumnjiv slučaj titranja slika na njegovom blogu.

Teo Baldić, sudionik svih izazova do sada, u kraćem je telefonskom razgovoru opovrgao sumnje da bi upravo on mogao imati bilo kakve veze sa nestankom crno-bijelih blogova. Crna mu boja, kaže, ne treba. Trenutno je na bračnom putovanju i dovoljno je da s druge strane kreveta ugleda Alu Striborovu, s kojom su ga na silu oženili, pa da mu se istog treba zacrni pred očima.



Forenzički tim i dalje čini sve potrebne radnje, kako bi čim prije došlo do pronalaska nestalih blogova.
Blogeri se mole za strpljenje.
Nestrpljivijima se predlaže privremena zamjena crno-bijelog razmišljanja nekim vedrijim blog predloškom. Purpurnim, naprimjer.
Da li pomaže ne znamo, ali ni od pametne kune nećete, niti ste ikada saznali nešto pametno, a još vas uvijek savjetuje iz dana u dan (za razliku od Poduzetnice u Hrvatskoj koja je nešto šutljiva u zadnje vrijeme).



P.S. Igniss svim blogerima poručuje da nije riječ o zavjeri.

P.P.S. Pero u šaci još piše komentar, koji će u svih svojih sedam skrolanja biti objavljen za desetak dana.

P.P.P.S. Andrea vas/nas sve pozdravlja.

P.P.P.P.S. Sredovječni će se uključiti u istagu kada pronadje pravu melodiju za zvono.

P.S.S.* no sikiriki. petak je. pusić, kisić, cmokić, dodji na moj blogić. ako možeš. belj



* (poslije svih sranja)

Apdejt:

Blogograd, 14.09.2012, 11.59 AM

Još se uvijek čeka izvještaj Andrije Jarka sa mjesta nemilog dogadjaja, već prozvanog "kontejnerska kriza".
Iz nepotvrdjenih izvora bliskih forenzičkom timu saznajemo da se Alexxl uspješno fizički oporavlja od mučkog napada kriminalno nastrojenih penzionerki. Kakve će posljedice ovaj sumanuti čin imati na blogerovo psihičko zdravlje, u ovome je trenutku nesagledivo.
Napadačice, u javnosti poznate i kao skupina PET Riot već su neko vrijeme dobro znane domaćim policijskim i sudskim krugovima. Uhapšene su, te nepravomoćno osudjene na po četiri godine strogog zatvora zbog više kriminalnih radnji. Izmedju ostaloga riječ je o napadu plastičnom bocom, neizdavanju računa za preprodaju plastične ambalaže te utaju poreza u visini čak 13,50 kuna.
Pred kontejnerom skupilo se mnoštvo prosvjednika i fanova ove kontroverzen skupine, sa transparentima "Sloboda za PET Riot!", što je dovelo do nove pomutnje. Policajci koji su se našli na mjestu zločina odmah su krenuli u potragu za preostale dvije članice zločinačke organizacije. Potraga je trajala dok im glasnogovornica policije osobno nije objasnila kako PET zapravo nije isto što i 5.



- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< rujan, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30



Književne anegdote Daniila Harmsa:

Jednom se Gogolj preobukao u Puškina, došao Puškinu i pozvonio. Puškin mu je otvorio vrata i povikao:
- Vidi, Arina Rodionova, ja sam došao!"


Sjedi tako Puškin kod kuće i razmišlja:
- Dobro, ja sam, dakle, genij. Gogolj je takodjer genij, a i Dostojevski je, pokoj mu duši, genij. Pa kako će se, bogamu, sve to završiti?!
Tu se sve i završilo.