Moja knjiga među najboljima u zadnje 2 godine, po izboru profesora osječkog Filozofskog fakulteta

četvrtak , 02.01.2020.

Sanja Jukić, Ružica Pšihistal, Goran Rem i Ivan Trojan, profesori osječkog Filozofskog fakulteta, u Glasu Slavonije su objavili izbor najboljih hrvatskih dvogodišnjih književnih ostvarenja, a među njima su izdvojili i moju 6.knjigu književnih kritika "LIBrIDO", o kojoj su napisali ovo :

"Božidar Alajbegović u esejima koji su samo vrlo formalno kritičarski tekstovi, a zajednički naslovljeni Librido, piše svoju opredijeljenu slobodu i samostalnost, jaku esejnu subjekturu punu jasne evaluacijske ugode u čitanju. Prema srednjestrujaškim popularnim novoklasicima je pristojan i opširan, prema novijim i vrlo produktivnim autoricama je hiperbolično gentlemanski raspoložen, a kolege po peru čita intenzivno i najpreciznije moguće, ne skrivajući kako bi im ukrao napravu kojom sjajno i najbolje u Hrvatskoj uopće čitaju književnost (Dario Grgić). Njegova esejistika ima svoj nezavisni svijet, likove autorstva u knjigama, bez sumnje u ikakve cehovske bliskosti ikome. Njegovoj je esejistici razvijen kulturnoknjiževni uvid i stilski mu je jaka skoro neprimjetna rečenica. Osjetljiva i prefina esejistika."

Cjelovit tekst je dostupan ovdje : http://www.glas-slavonije.hr/420351/5/Znalci-biraju-za-vas-Pripremite-se-dodati-jos-puno-vise-knjiga-u-svoju-hrpicu-za-citanje

<< Arhiva >>