Miris suhih ruža

utorak , 02.11.2004.

Zagrebački Celeber upravo je objavio autobiografski roman Tima Lotta pod naslovom Miris suhih ruža.

U romanu za kojega je 1997. g. dobio nagradu JR Ackerly Prize za autobiografsku knjigu Tim Lott govori o smrti svoje majke i svojim načinom suoačavanja s time.
"Možda je tuga neka vrsta neizvjesnosti. Ulovi te kad si sam i drži te nesigurnim dok netko do koga ti je stalo odlazi ili umire. Tada znaš da budućnost više neće biti ista kao prošlost, ali nemaš informacija o tome kako će ona izgledati. U mraku si i ništa te ne može nagovoriti da gledaš pozitivnije – takve stvari će se s vremenom dokazati".

O knjizi :
Ovo je vrsta knjige koja Vas navodi da počnete davati smisao mjestima i ljudima iz svoga života. U svom laganom i pažljivom putu, Lott razvija pouzdane znakove melankolije i zemljopisnu kartu izmiješanih problema na putu kojim je prolazio cijelog svog života sa lijepim i zamršenim mjestima u svojoj vlastitoj glavi i srcu.

O autoru :


Tim Lott studirao je povijest i političke znanosti na Ekonomskom fakultetu u Londonu.
Osnovao je nekoliko uspješnih poslova i radio kao komentator na radiju, urednik časopisa i televizijski producent.
Napisao je Miris suhih ruža (Celeber, 2004.), koji je 1997. god. osvojio nagradu JR Ackerley za autobiografiju, Blue iz White Cityja (Celeber, 2002.), koji je 1999. god. osvojio nagradu Whitbread First Novel, te roman Rumours of a Hurricane (2002.), s kojim je bio nominiran za nagrade Whitbread Novel Award 2002. i Encore Award 2003.
2003. god. objavljuje roman The Love Secrets of Don Juan, a najnoviji roman, Untitled Novel, biti će objavljen 2005. god.
Tim Lott živi u četvrti Notting Hill u Londonu

<< Arhiva >>