PAŽNJA, PAŽNJA : Svi ste pozvani na natječaj!

utorak , 05.10.2004.


Ovaj naš blogovski mikrokozmos prepun je mladih maštovitih ljudi koji svoju kreativnost ispoljavaju pismenim putem. Većini je od vas to još uvijek hobi i zgodan način za ulupati dosadu. Međutim, ne sumnjam kako postoje i oni kod kojih se, uslijed velike čitanosti bloga i pohvala koje od kolega blogera primaju, polako već rađaju i ambicije, pa počinju maštati o ukoričenju ili bar objavljivanju u "papirnatom mediju", svojih, da citiram najdražu mi blogericu, piskarija..

E, upravo tom, nešto ambicioznijem dijelu blogovske populacije upućujem ovo što slijedi.

Daklem, pozorno čitajte :



Vijenac, novine Matice hrvatske za književnost, umjetnost i znanost i nakladnička kuća AGM iz Zagreba

raspisuju

N A T J E Č A J

za pjesničke i prozne radove mladih autora.


Natječaj je stalna karaktera. Pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Hrvatske mlađi od 35 godina. Broj predanih radova nije ograničen. Radove, s bio-bibliografskom bilješkom i kontaktima, treba dostaviti e-poštom na adresu Vijenca : vijenac@matica.hr .

Odabrani radovi biti će redovito objavljivani na stranicama Vijenca u rubrikama Na vrh jezika (poezija) i Prozac (proza) i adekvatno honorirani.

Nakon godišnjeg ciklusa objava (zaključno s ljetnim brojem Vijenca) u uži izbor bit će izdvojena tri autora poezije i tri autora proze, od kojih će po jednom biti ponuđena objava poetske, odnosno prozne knjige u izdanju AGM-a. Ovisno o broju i kvaliteti dostavljenih radova, bit će objavljena knjiga najboljeg autora (na području poezije i proze) ili zbornici dvoje/troje nagrađenih autora.

Prozni radovi namijenjeni objavi u Vijencu ne smiju prelaziti opseg od 3,5 kartice teksta (6300 slovnih znakova), dok ostatak eventualne zbirke nema formalnog ograničenja dužine.



Dakle, olovke (ili tastaturu) u ruke i na posao! a Knjiški moljac vam želi puno uspjeha...

<< Arhiva >>