Aralica ipak pronašao izdavača

utorak , 05.10.2004.


Prije neki dan izvijestio sam vas o stanovitim "mukama" Ivana Aralice. Naime, da podsjetim, Araličin dugogodišnji izdavač Znanje odbio je objaviti njegov novi roman Puž, a Naklada Pavičić (koja je objavila zadnja 4 djela tog autora) se oko toga premišljala.
U međuvramenu glavni urednik te nakladničke kuće Josip Pavičić se predomislio te je za Večernji list od 03.10.2004. izjavio:

"Ugledni hrvatski prozaik Ivan Aralica kućni je autor Naklade Pavičić i jedan od stupova njezina izdavačkog programa. Četiri njegove knjige u našem izdanju postigle su velik književni, ali i komercijalni uspjeh. Vrlo nam je drago što je Aralica i svoju najnoviju knjigu, roman 'Puž', ponudio našoj kući i mi ćemo je vrlo skoro objaviti".


Roman "Puž", prema riječima samog autora, politička je basna o ljudima, pretežno političarima, koji puze pred moćnicima, i o puževima koji više ne žele biti puzavci, nego se pobune protiv moćnog gospodara, uzgajivača puževa, koji ih lifra u Europu.

Na kraju ostaje dvojba radi li se o marketinškoj smicalici Naklade Pavičić i njihovog "kućnog autora" Aralice, a kako bi medijskom pozornošću utjecali na tok prodaje Puža...

<< Arhiva >>