Deus meus et omnia!

utorak, 23.01.2007.

Ekumenska molitva u našem gradu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Na početku svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana 18. siječnja je u Katehetskom centru „Vid Mihaljek“, u župi Gospe brze pomoći u Slavonskom Brodu, prvi puta održan molitveno ekumentski susret pod geslom „Gluhima daje čuti, nijemima govoriti“.
U zajedništvu s predstavnicima kršćanskih zajednica, središnje ekumensko bogoslužje predvodio je Stjepan Belobrajdić, slavonskobrodski dekan. Uz mnogobrojne vjernike na susretu su sudjelovali i predstavili se predstavnici evangeličke, pravoslavne, katoličke Crkve (istočnoog i zapadnog obreda), a svojim pjevanjem susret su uljepšali članovi zborova mladih, „Sanctus“ i „Josipovi miljenici“.
Dekan Belobrajdić na početku je održao pozdravni govor, a vjeroučiteljica Mihaela Maričević, koja je bila inicijator susreta pročitala je ekumentsku povelju u kojoj smo kao kršćani pozvani i obvezujemo se na jedinstvo u vjeri.
Nakon što je predstavnik adventističke Crkve pročitao prigodno evanđelje i nagovor, kratko su se predstavili svi nazočni predstavnici kršćanskih zajednica. U završnoj molitvi vjernika bile su također zastupljene sve zajednice.
„Ovo je prvi susret ovakve vrste u našem gradu, no dao nam Gospodin da se to nastavi i dalje“, kazao je na kraju dekan Belobrajdić.
Inicijator susreta, vjeroučiteljica Maričević, koja je na KBF diplomirala na katedri za Ekumenizam, rekla je: „U svojoj široj obitelji imam mali ekumenizam, i već dugo sam na tom području željela nešto učiniti. Sudjelujući od prije na susretima ovakve vrste željela sam ga oživiti i u svom gradu. Uz pomoć vjeroučitelja i svećenika, kroz nekoliko susreta okupili smo sve predstavnike kršćanske zajednice u našem gradu te dogovorili ovaj susret koji je usitinu Bogu na slavu“.




[IMG]http://img324.imageshack.us/img324/8314/ekumenskamolitva3mr.th.png[/IMG]

- 12:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #