09

srijeda

ožujak

2022

KITA Platak

Dragi Kitoljupci,

iduće okupljanje biti će na Platku gdje smo vam pripremili niz kontrolnih točka koje vode do manje poznatih, još manje poznatih i nepoznatih vrhova. Sukladno tradiciji moći ćete odabrati između kratke i duge KITE uz moguću koju bonus točku te uz ponešto mogućnosti kraćenja, ali i beskonačnih mogućnosti gubljenja po šumi te produživanja predviđene staze.

Obje trase idu cca. južno od Platka, prema Grobničkim alpama i drže se daleko od bilo koje civilizacije, nećete biti na asfaltu duže od kojih 100-njak metara.
Kraća staza prati nekoliko markiranih planinarskih puteva i pruža mogućnost uživanja u prirodi bez da da imate posebnog iskustva u orijentaciji. Ako znate dobro čitati kartu to će vam omogućiti i opcije kraćenja staze.

Duža staza je ... interesantna. Gotovo svaka kontrolna točka je na nekom vrhu, a do nekoliko njih nema standardnog planinarskog puta. No, nemojte brinut da ćete upasti u neku graju ili žbunje jer u ovo doba godine šuma oko Platka je izrazito prohodna i skoro svugdje se može po azimutu, zato toplo preporučamo korištenje kompasa.

S obzirom na lokaciju starta i još uvijek aktualno godišnje doba treba izdvojiti par riječi o stanju snježne podloge...
Nemoguće je predvidjeti što će se desiti u idućih skoro dva tjedna, no ako ostane ovako kako je sada onda je super, prava uživancija. Snijega ima dovoljno u nekim dijelovima (pored starta i cilja) da svi koji ga vole uživaju u njemu ali ne previše da se itko izbedira ili smrzne, dok čim se spustimo malo južnije ili ispod cca. 1.000 m nadmorske nestaje u potpunosti, što daje priliku svim trkačicama i trkačima da piče koliko god ih je volja.

Start je u 10 sati u nedjelju 20.03.
Sve ostale info za tjedan dana, skupa s mailom za prijave.



Lijep pozdrav Moreno i Goran

p.s. Istriani nemojte da vam bude daleko, bit će jako lijepo :)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.