24

četvrtak

studeni

2016

Kita na Poklonu, pardon, KITA xD

Pozdrav svima.

Eto stiglo je vrijeme da trčkaramo i po Parku prirode Učka.U nedjelju 04.12. s startom u 10 sati s Poklona kreće četvrta po redu ovosezonska KITA.
Na repetruaru pripremili smo vam dvije službene staze.
Duga ima 22.6 km sa 1360 metara nadmorske
Kratka ima 12.7 km sa 760 metara spuštanja, i naravno jednako tolko penjanja.


Piše gore „službene“ jer ćete imati puno mogućnosti da dodatno skratite kratku ili da ju produžite za jednu, dvije, tri točke, pošto je sve nekako usput, što dozvoljava da odratite stvarno kilometražu koja vam najviše paše.
Stazu je 99% složio Nino Zorzenon, koji nije nikad bio na Kiti ali je veliki poznavatelj Učke i njenih ljepota tako da se prolazi uz najlijepše djelove Parka prirode. Većinom se trči po singletracku u šumi, ostalo je makadam ili neki kratki djelovi livade. Ide se skoro samo markiranim putevima i vrlo prohodnim terenom. Oni koji su jaki moći će trčat posvuda, osim eventualno jedne kratke strme nizbrdice gdje bude dosta sklisko ako je mokro. Za onih 1% staze koji je ružan žalite se meni, Morneo, al prije nego što se žalite pošalite mi mail sa prijavom :) Čeona vam neće trebati, osim ako se ne planirate epski izgubit pa ostati u šumi do mraka, al će vam dobro doći pisalo i kompas.

morenocorvini@gmail.com

Molim vas prije petka popodne, jer tada printam karte, pa u suprotnom možete ostat bez nje,
u tijeku su pregovori za neki grah/maneštra, vjerujem da ćemo i to riješiti pa da svi budu sretni!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.