11

četvrtak

prosinac

2014

Lokvarska FINALNA obavijest

Prijave, uzimanje karata i kontrolnih kartica biti će od 8:00 – 9:10 sati na startu utrke u ugostiteljskom objektu Bistro Jezero.
Start utke 9:30 sati.

Pri podizanja karata možete se odlučiti za dulju i kraću verziju staze. Dulja ima 24 km s usponom od 1100 m, a kraća 16 km s usponom od 500 m. Obje staze vode do tople okrjepe u zadnjoj trećini staze.
O detaljima, kontrolnim točkama i vremenima do kada morate doći do određene kontrole biti ćete upoznati na sastanku uoči utrke u 9.15 sati. Tiskati ćemo nešto više karata za one koji se odluče prijaviti na samom startu.

Iz smjera Rijeke najbolje je ići starom cestom prema Zagrebu i kada ugledate s lijeve strane Lokvarsko jezero možete (ali ne smijete) skrenuti na suprotnu stranu i spustiti se do Bistro-a Jezero. U slučaju snijega ta je cesta zatvorena te morate ići kroz samo mjesto Lokve.

Kako doći u Lokve

Iz pravca Zagreba vozite se autocestom do izlaza Delnice. Nakon naplatnih kućica skrenete lijevo i vozite se do Lokava. Ako ne želite ići kroz mjesto, produžite cestom prema Rijeci i kada ugledate jezero na jednom dijelu možete se direktno spustiti prema bistrou Jezero.
Radi lakšeg snalaženje pogledajte karte.


Bistro Jezero

Ukoliko zapnete u navigaciji slobodno nazovite ovaj broj: 098 9682213 Siniša ili 0989554384 Nevio.

Sigurnost i oprema
Tijekom trajanja utrke s nama će biti pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Delnice.
S kartom dobiti ćete brojeve telefona na koje se možete javiti ukoliko trebate pomoć.
Molim vas da ponesete slijedeću opremu: lampa, zviždaljka, astrofolija, kompas i mobitel.


Vremenski uvjeti
Sigurno je da će biti hladno. Vjerojatno nećemo imati padalina. Najviša točka na duljoj stazi je 1023 m.

Organizatori
Organizator i domaćini ove utrke su Planinarsko društvo Špićunak iz Lokava koji će vas počastiti toplim čajem i kuhanim vinom na kontrolnoj točki u Golubinjaku.
Volonteri su svi pripadnici HGSS-a Delnice koji troškove dolaska na utrku i korištenja službenih vozila i opreme snose sami.

Do subote sve informacije možete dobiti na 0989554384.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.