08

ponedjeljak

travanj

2013

BOLJUNSKA KITA – Slikeslike

06

subota

travanj

2013

BOLJUNSKA KITA – The End

Završila je posljednja KITA ove sezone koja je okupila rekordan broj podmlatka. Nastupili su: Lana Kalčić, David Sulić, Vigo Grakalić i Paulo Križmanić, i u žestokoj konkurenciji najviše KT je skupio Paulo.

U seniorskoj konkurenciji na startu se pojavilo 27 trekera, malo više od polovine prijavljenih.

Staza je išla kanjonom do Vele Drage, pa uspon na vidikovac, kroz Boljunsko Polje do Katuna, na Orjak, Paz i nazad u Boljun, GPS log je pokazao 21km. Vrijeme je bilo idealno, na startu malo oblačno, poslije se razvedrilo i zatoplilo.

Komentari na stazu su bili različiti, ali na kraju je svako bio zadovoljan, neki šta je gotovo, a neki šta je bilo interesantno. Za sve koji su došli ovo je bila dobra priprema za IstraTrek koji će dogodine bit u Boljunu, a oni koji su išli kanjonom do KT1 prošli su prijemni za KIC.

Ako ste se pitali šta znače oni čudni znakovi koje ste morali zapisivat na kontrolama... tako vam mi u Etiopiji pišemo brojeve. Za slučaj da neko zna Amharic KT1 i KT3 su bile zamjenjene!

Veliko hvala svima koji su došli u Boljun i svima onima koji su pohodili KITA-e ove sezone, vidimo se na jesen!

03

srijeda

travanj

2013

BOLJUNSKA KITA – last apdejt

Obilate padaline ove zime nisu zaobišle ni Boljun tako da su svi vodeni tokovi dobro popunjeni, obavezna roba za presvuć se!

Dosad je pristiglo tridesetak prijava, popis je poslan Etiopskoj tajnoj službi na provjeru.
Vidimo se uskoro!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.