14

ponedjeljak

siječanj

2013

Creska maškarana KITA

update (25.1.) obucite se toplo, vremenska prognoza je ok, sunčano, nešto malo bure ali hladno... Vi koji ste po prvi put uzmite nešto za pojest i popit po putu... NEMOJTE ZABORAVIT FLOMASTER/KEMIJSKU za upisivati kontrole. Kontrole se skupljaju po redu, al to ćete sve saznat na brifingu ujutro... Start je u 10:45, nešto ranije objasniti ću di je što za kontrole..
savjetujem kompas svakako!

update (24.1.) do sad 53 prijavljene osobe, SVI KOJI SE DVOUMITE DOĆI ILI NE molim Vas da to odlučite u roku sad ili odmah :) najkasnije do sutra ujutro kako bi znali za hranu!
PONESITE KEMIJSKU/FLOMASTER (trebati će Vam za kontrole)!
U slučaju da Vam nešto zatreba zovite na 0989629469 (Franjo)
ZA ISTRIJANE: Sv. Vid se nalazi blizu trajektnog pristaništa Merag (znači ne na Porozini već na drugoj strani otoka blizu Merga!!) pogledajte dobro slike!

update (22.1.) najkraća verzija ima oko 14km a najduža oko 24km... sve ovisi koliko ćete se gubit, kratit, snaći i tako to... princip skupljanja kontrola je koliko skupiš toliko si u plusu :)
nadam se da će svi na ovu dugu jer i za prošetat je laka, a ova najkraća ima nešto skakanja preko gromača (suhozida) i sl... :)
vrijeme za subotu je super, sunčano uz nešto bure...
do danas 37 osoba prijavljeno (i nesto timova), pa eto, tko nije nek pozuri malo da ne bi bilo gužve u subotu :)

update (21.1.) s obzirom da je trenutno drugi koncesionar za katamaran, tko na otok dolazi katamaranom nek raspored potrazi na www.krilo.hr
POPIS prijavljenih pri dnu

update (17.1.): evo, pošto ove godine nije bitno, a niže u tekstu naveo sam da je trčanje pojedinačno, ako želite možete se prijaviti i kao grupa... biti će veća fora za maske ako ih složite u timu, uštedit ćemo na kartama a i bolje ćete se družit, tako da: prijavite se kako god želite :) no i dalje mi je potrebno poslat ime prezime broj moba i eventualno ime grupe... eto :)

KITAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Još jedna pred nama!!! I to ona na Cresu!! Ali ni to nije sve!
Naime, pošto su maškare (karneval, fašnik...) u tijeku, ovo će biti MAŠKARANA KITA!

Znači, 26.1. (subota), start/cilj je lovački dom Sv. Vid, blizu mjesta Merag (fotke na dnu), i to planirani start je u 10:45, a 15 minuta prije ukratko ću pojasniti stazu. Trajekti sa Valbiske (kopno) prema Mergu su u 9:15 (9:40 dolazak) i sa Brestove (kopno) prema Porozini su u 9:30 (9:50 dolazak). S obzirom da će većina doći s kopna uzeo sam u obzir trajekt, a detaljan raspored možete provjeriti na www.jadrolinija.hr

"Uvjet za sudjelovanje" je da ste maškarani i ćapani... ovo drugo neki već jesu, više ili manje, a ovo prvo ćete se morat potrudit. Znači, bilo što stavit na sebe da izgledate kao maškara... maske u obliku trekera/trekerice ne prolaze :) tako da molim lijepo, što luđa maska to bolje :)
nema nikakvih dodatnih bodova za masku al će Vam dobro doć za jednu kontrolnu točku ;)

Uzmite odjeću sukladnu vremenu... ko zna, možda nas i snijeg zatrpa na otoku :) svakako preporučam toplu odjeću. Kompas Vam je isto potreban, a uzmite nešto pića i hrane. Na stazi nema okrijepnih točaka, osim ako se sami ne snađete.

Kotizacija po glavi je 20kn, sve ide u humanitarne svrhe. Kartu i upute ćete dobiti pred start. Za razliku od prošle godine, biti će pojedinačno, a ne grupno trčkaranje, ali nitko Vam ne brani da se grupirate. Naprotiv, ko zna da će biti u grupi nek prilikom prijave navede tako da se manje karti isprinta (naravno, bit će nešto viška za one pristigle u zadnji čas).

Na cilju, tko želi, imat će za jest i pit, gratis. Što je na meniju, saznat ćete na licu mjesta, a trebalo bi Vam se svidjeti. Vegetarijancima se neće možda svidjeti, al možda se nađe nešto i za njih :) Nakon trčkaranja slijedi druženje do kasno u noć, a trebalo bi biti itekako živo, pa se nemojte previše umorit i sačuvajte snage za kraj. Nagrada, suvenira nema (osim ako ne ulovite kakvog vepra po stazi)!

Kako se nalazimo u lovačkom domu, ima nešto kapaciteta za prespavati, tj manji broj kreveta. Tko želi prespavati, nek uzme vreće za spavanje pa će tako svakako imati siguran smještaj, jer kreveti će ić po principu „tko prvi njegova djevojka“ (nema predbilježbe za krevete, tko prvi „ubode“ krevet taj je njegov). Prostora ima, i iz iskustva znam da je bitna samo vreća jer se mjesta nađe svugdje za spavat, pa makar i na stolu, tako da ukupni kapacitet bi mogao biti i više od 20 ljudi. S obzirom na fešticu, a i ako nas potrefi lijepo vrijeme, možete spojit sa nedjeljom za razgledati otok. U slučaju da netko želi na toplo i udobno, nek javi pa ćemo probati naći nekog privatnog iznajmljivača u Cresu.
Za sve koji prespavaju, po glavi, se uzima 40kn koje isto tako idu u humanitarne svrhe zajedno sa kotizacijama!

Staza... e ovako, staza je ukupne duljine do 25km, točno ne znam iz razloga što su GPS logovi izlomljeni pa nisam siguran u ukupnu duljinu, a ovih dana bi trebao proći u jednom komadu cijelu stazu pa ću točnu duljinu staviti i obavijestiti do kraja tjedna. Prohodna je i lagana, s time da će jedan manji komad biti teže orijentacijski pa Vam zato i treba kompas. Vjerojatno neće bit onih trakica kao lani (tko je bio zna) jer se put lako nađe, a sve ovisi o Vašoj snalažljivosti u prostoru. Nema kraće verzije, već se na par mjesta može skratiti tako da se ide po asfaltiranoj cesti koja vodi do cilja. Iako stvarno smatram da ste svi u stanju preći stazu makar hodajući, a teži dio Vas čeka na početku, orijentacija na kraju.http://www.blog.hr/img/hr/system/blogeditor-button-pogledaj.gif
Prijave se šalju na isti mejl kao prošle godine, cres.insula.activa@gmail.com
Potrebno je poslati ime, prezime, broj mobitela (za svaku osobu pojedinačno, naravno)
MOLIM VAS, većina koja misli da će sigurno doći, da se prijavite do 19.1. kako bi znali okvirno za količinu karata i hrane/pića. Isprintat će se viška naravno za Vas koji volite „last minute“ jer Vas zna biti :)

Eto, o drugim novostima biti ćete pravovremeno obaviješteni! U slučaju lošeg vremena odgode nema! Vidimo se!

Maškareeee čaaaa moguuuu maškareeeeeeeeeeeeeeeeeee........!

FOTKE LOKACIJE!

http://i296.photobucket.com/albums/mm163/Papcina/1_zps07f40736.jpg
http://i296.photobucket.com/albums/mm163/Papcina/2copy_zps6ff60697.jpg

POPIS prijavljenih
Renato Muškardin
Vanja Seršić
Valentina Stanissa
Ivan Đogić
Giulia Muškardin
Damian Jedretić
Igor Kulenović
Ivana Irsak
Predrag Nikolić
Aljoša Matulić
Iva Stošić
Dražen Gadžić
Marko Pernić
Saša Stefanović
Nenad Stefanović
Davor Zorko
Tino Smoković
Veljko Brajković
Alessandro Ljubo Tus
Tedi Babić
Vedran Dakić
Tin Petrović
Sanja Gržinić
Ivan Dorčić
Dino Dorčić
Toni Brnić
Barbara Goleš
Bojan Rafaj
Jelena Čulin
Ana Troskot
Leo Biuk
Mauro Surdić
Višnja Dukić
Marko Lapat
Zorica Prica
Lara Dežulović
Hrvoje Dukić
Igor Kiršić
Karlo Fabijanić
Antonela Deželić
Moreno Vrančić
Maja Vukas


timovi:
Vladimir Janjatović
Agata Dajčić
Maja Bon
Željko Paljar "bilokako žvam"

Ivan Toić
Dorijan Lovrečić "smišljaju ime"

Ivan Mužić
Marija Mužić
Boško Babić "rođaci"

Marko Bjelobaba
Vedran Štimac "mokri miševi"

Borko Zugan
Višnja Ćoso "mačkareeee"

Daniela Mikičić
Goran Miličić
Rea "DGR"

Nevia Novak
Roberto Brezac "N&R"



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.