utorak, 01.02.2011.

Naša administracija - drugi dio




Pitam se od kud početi pisati da bi svi, koji ovo budu čitali, shvatili kroz što smo s Uredom za graditeljstvo prošli u samo jedan dan, petak 28.01.2011.

Četvrtak 13.01.2011.
Nakon što nam je referentica obećala izaći na teren to se i desilo. Na terenu je radila zapisnik tj. provjeravala je same dimenzije gradilišta kako bi se uvjerila da stanje na papiru odgovara onome u stvarnosti. Mjerila je cestu, širinu kanala između gradilišta i ceste, udaljenost vodovoda, struje itd. Također joj je bilo bitno vidjeti dali se u blizini nalazi šuma i dalekovod kako ne bi bilo problema oko dozvola. Sve skupa trajalo je jako kratko i rdogovor je bio da za tjedan dana navratimo do njenog ureda jer će do tad pogledati i idejni projekt.

Petak 21.01.2011.
Stigao je i taj dan… Danas će se sve napokon pokrenuti, mislili smo sretan! Bila sam već u 08h kod referentice. Kad mi je rekla kako još nije stigla pogledati idejni pomislila sam pa tko ovdje koga za…… bang! Čovjek ostane od posla, vjeruje u dogovor i obećanje a njima je teško dići slušalicu i reći: ¨Halo, dobar dan nisam stigla još pogledati vaš projekt dođite tad i tad ¨. Mislim se, niste stigli u 8 mjeseci kako bi i u tjedan dana ili u dan kako je obećala da će do kraja dana to napraviti. headbang

Utorak 25.01.2011.
Od petka do utorka nije nas nitko kontaktirao. puknucu Kad je mama došli u ured imala je što i čuti. Navodno je referentica pronašla velik problem u našem projektu i po njenom mišljenu na našem gradilištu se ne može graditi ali se ona još mora posavjetovati. Tako je prenijela to mami uz objašnjene da se gradilište nalazi u neizgrađenom dijelu građevinskog područja većem od 5.000m2.

Petak 28.01.2011.
S obzirom da nas je viroza pokosila naughtyreferenticu smo kontaktirali telefonski. Razgovor je trajao 30 minuta jer je ona tvrdila da se ne može graditi i da je rješenje otišlo kod pročelnice na potpisivanje te da ćemo ga sljedeći tjedan dobiti poštom.

Kako bi lakše shvatili u čemu je problem evo par aktivnosti koje smo obavili prije same kupnje zemljišta a ona to nije znala. Prije same kupnje gradilišta bili smo u Općini dva puta kako bi provjerili može li se na gradilištu graditi i oba puta nam je rečeno da ne vide nikakav razlog zbog čeka se ne bi moglo graditi. Treća potvrda stigla nam je na kućnu adresu gdje je pisalo da se gradilište nalazi u neizgrađenom dijelu građevinskog područja. Išli smo provjeriti što to znači i tad smo prvi put čuli za tih spornih 5.000m2. Malo smo istraživali i saznali da ako čestica nije komunalno uređena tj. nema pristup putu, nema struju niti vodu u blizini i neizgrađeni dio je veći od 5.000m2 tad se na njo ne može graditi. S obzirom da mi imamo izlaz na cestu, struja i voda su udaljeni koji cca 50 m nismo bili zabrinuti ali smo ipak išli provjeriti. Tad smo bili u uredu pročelnice gdje smo objasnili o čemu se radi. Tri puta su mjerili i svaki put je cifra bila drugačija ali uglavnom nije prelazila 5.000m2. Način na koji su oni mjerili je neizgrađeni dio između dva puta. Tad su naše sumnje prestale i krenuli smo s pripremama za izradu idejnog projekta.

Referentica nas je uvjeravala kako nitko ne može unaprijed reći može li se na gradilištu graditi ili ne. Na pitanje koliki je neizgrađeni dio rekla je da je preko 7.000 m2 i da je mjerila prostor između dvije najbliže kuće (naše gradilište je točno u sredini). Tad sam joj rekla da smo bili u uredu pročelnice i da ona nije tako mjerila a u ostalom čestica je komunalno uređena i nalazi se u naseljenom dijelu. Da stvar bude još smješnija 40 m dalje od našeg gradilišta susjed je prije 10 godina ilegalno napravio kuću do prve ploče (to je jedna od kuća do koje je ona mjerila neizgrađeni dio). Po starom zakonu imao je lokacijsku a sad po novom mora još neke dodatne papire pribaviti. Njegov slučaj vodi isto ona i njemu je odobrila da može graditi iz razloga što je lokacijsku ishodio po starom zakonu. I sad ja nju pitam di je tu logika ??? headbangAko sam po njenom na 7.000 m2 neizgrađenog dijela susjed je na još većem području. Kraj našega gradilišta će proći i struja i voda a mi ne možemo graditi. Iživcirana svim ovim nelogičnim objašnjenjima i time što imam dojam da cijeli njihov sustav ne funkcionira kako treba tj svako radi po svom i tumači zakon drugačije rekla sam joj kako sad definitivno idemo na tužbu preko Ministarstva jer, po zakonu, administracija nam je morala u roku od 30 dana odgovoriti na idejni a ne da čekamo 8 mj. kako bi čuli da ne možemo graditi. Također sam rekla da ću sve dati i u medije jer ovo stvarno nema smisla. Dva sata nakon našeg razgovora zvoni telefon, zove referentica. Pročelnica ju je pozvala u ured i donošena je odluka da se može graditi jer se gradilište nalazi u naseljenom području. Ona nastavlja voditi projekt a sljedeći korak je sazivanje konferencije gdje ćemo pismenim putem biti obaviješteni o datumu.
partypartypartypartyparty

- 19:52 -

Komentari (27) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Siječanj 2012 (3)
Listopad 2011 (1)
Svibanj 2011 (1)
Travanj 2011 (3)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (2)
Listopad 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

gradimo si kuću

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

http://kokeza.blog.hr/